Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 67 870
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Товa е сигурно, a по въпросa?

# 661
то и 4G-то на телефона ти е ужасно вредно, но едва ли това те спира да го ползваш?

# 662
Товa е сигурно, a по въпросa?
Престани. И микровълновата и четците не са толкова опасни за здравето. Не по-опасни от безжичните рутери,  както по-нагоре са ти казали 4G и какво ли още не в заобикалящият ни свят. Дишай спокойно и не се вглеждай толкова.

# 663
Добре, ясно, и все пaк имa знaчение дaли отговорът е дa или не. Днес не ми е ден,  Confused но и по-тъпи въпроси е имaло. Aко някой знaе дa сподели.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 21:52 от NOVA NADEJDA

# 664
  • Варна
Четците за баркодове (тези по магазините) опасни ли са за окото?
Скрит текст:
На какъв принцип работят? Във Фантастико например, както и да застанеш на касата все свети. В Аванти направо си е насочено срещу хората.

Всички лъчи са вредни за очите.

# 665
Днес отново бях на АГ ,при напълно непознат доктор.
Та прегледа ме и каза ,че имам възпаление и после оточни ,че вероятно е старо и ме попита дали ползвам тампони - действително от мин.лято не съм ,но било възможно да не съм ги сменяла на време /на 1-2часа / Shocked е признавам си -повече съм ги държала може би към 4 часа ,а понякога съм и лягала с тампон . Въпросът ми е възможно ли е такова възпаление да остане "скрито" и да протече безсимптомно ? На светило ли съм попаднала ,защото в последно време постоянно съм по гинеколози и нищо не е излязло ????

ПП ; какво значи и на какво е признак да ме боли когато притеска ниско долу доктора ? И защо според Вас не всички го правят докато преглеждат??? Отдавна не са ме питали тук боли ли ,като изчключим днес .
Моля ,помагайте!!!

# 666
  • Тра-ла-ла
Та прегледа ме и каза ,че имам възпаление и после оточни ,че вероятно е старо и ме попита дали ползвам тампони - действително от мин.лято не съм ,но било възможно да не съм ги сменяла на време /на 1-2часа / Shocked е признавам си -повече съм ги държала може би към 4 часа ,а понякога съм и лягала с тампон . Въпросът ми е възможно ли е такова възпаление да остане "скрито" и да протече безсимптомно ? На светило ли съм попаднала ,защото в последно време постоянно съм по гинеколози и нищо не е излязло ????

ПП ; какво значи и на какво е признак да ме боли когато притеска ниско долу доктора ? И защо според Вас не всички го правят докато преглеждат??? Отдавна не са ме питали тук боли ли ,като изчключим днес .
Моля ,помагайте!!!
Пускали ли са ти микробиология откакто имаш проблеми?! Тампоните - нанайси. Могат да спомогнат за инфекция, но би трябвало да има симптоми. Иначе всички жени, ползващи тампони, щяхме да се вием по опашки пред АГ кабинетите, само защото използваме малките кръвопийци Laughing

Реално с какви оплаквния си отишла или е било рутинен преглед?!

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 00:26 от Джулая

# 667

Моля ,помагайте!!!

Както много пъти съм казвала, макар че според населението почти не останала вероятността повопредавана болест, вирус или бактерия да се предава по полов път, ами първо се търсят сапуни, хавлии, тоалетни, морета, плажове и бельо като първопричина за всички проблеми, в крайна сметка основния начин на предаване си остава половия акт.

Има много изследвания, които да се направят, за да се изолира първопричината - разширена микробиология на вагинален секрет и цервикален секрет, колпоскоп, изследване за половопредавани болести, HPV вируси, евентуално и урина.

Натискал те е, защото кисти, миоми, полипи и може би и други разни подобни или пък инфекции, резултират в болка при натиск и това е част от рутинния преглед, особено ако не се прави и оглед с ехограф.

Много от възпаленията протичат безсимптомно. Това е и причината за големия социален проблем - съпътстван и от факта, че има и до голяма степен финансова бариера, тъй като изледванията са скъпи, както и някои лекарства.  

Или с две думи, шансът първопричината да е тампон е малък.

# 668
Тампоните нарушават нормалната флора, пречат на естественото почистване, и особено ако не се сменят често могат да причинят доста проблеми - задържат неща, които би трябвало да изтичат за период от време достатъчен да се размножават гадости. Дори и при перфектна хигиена по време на смяна (апликатори, чисти ръце и нокти). По време на цикъл влагалището е по-уязвимо, шийката също, и тампоните не са добър вариант за жени, склонни към инфекции.

# 669
Да вметна ,че прегледа беше назначен от ревматолога ми във връзка с болка в лява тазобедрена става.
АГ беше доста добър и това още веднъж потвърждава ,че не само апаратурата е не по-значима от самия специалист Wink . bouquet
Откри ми плътна киста ,която действително е много близо до засегната става и каза ,че има вероятност тя да я притиска и да се получава неприятната болка . Тук възниква друг въпрос- възможно ли е ,тъй като болките са с давност 2 и малко години и с еднаква сила ,тази киста през това време да не се е увеличила ,защото е приблизително 3см.??? Или пък расте с бавни темпове ,че ако тя е причината сега трябваше да е огромна ... И за капак ново 20 ,питах си док дали съм с поликистоза -НЕ!!! ,защо тези доктори така си противоречат??? Моят аг на който имам доверие и категоричен ,но пък не ми е пускал хормонални изследвания и взема предвид нормалното ми тегло ,чиста кожа и липса на окосмяване мъжки тип. Wink
..
Нали казах ,че бях на консулт ,относно връзка с ревм.проблем та по тази причина не се отпуснах в излишни въпроси ....на излизане док.подаде визитката си и каза ,че имам старо възпаление за лекуване .......

Моят аг мисли ,че кистата е дермоидна ,дайте да размишляваме над това колко бързо расте този вид кисти ,защото по начало не е следена и изведнъж .....уау киста вляво ,не вдясно. newsm78

# 670
Дермоидните кисти растат бавно и задължително се оперират. Провери дали наистина е дермоидна.
Нямаш ли годишно изследване с ехограф, на което да се види от кога е кистата?
Туморни маркери назначиха ли ти?

Има тема за кистите както и за операциите.

# 671
Върнах се от ревматолог ,изненада ме с резултата от скенера ,кистата е не както мислихме около 2-3 см ,а почти 5. Явно притиска лявата става и от това се получава болката ,ревматологично нямам нищо .....
Е ,изкараха ме почти здрава , а мен ме боли ......не спира .

# 672
Много е важно да се диагностицира типа киста. За колко дни е нараснала или смалила от 5 на 3 см? Това поведение говори за фоликулярна киста или киста на жълтото тяло, а не за органична. Има и смесени кисти. Добър доктор ще каже какво да се прави.

# 673
Кистата е плътна ,"твърда"....не става въпрос за фоликулярна в никакъв случай. Въпреки всичко ,аз все още имам неизвестни ,болките датират от близо 2г. е как една малка /вероятно/ кистичка -защото не за ден е станала 5см ,нали ??? ми е предизвикала такива болки .....

# 674
Следи се кистата след всеки цикъл дали има изменения, най-добре след 3-4 цикъла се определя. Кистите обаче се вияят много и от стреса,хормони, други болести,начина на живот и др. Това поне са обясненията на моят лекар. Открий „твоя” лекар и му се довери, понякога различните мнения ще те объркат още повече. Тук не ти знаем общото състояние и няма как да ти кажем кое как и защо се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт