Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 67 837
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Тра-ла-ла
Каква е тази болка в тазобедрената става?! Как точно я усещаш? Защото аз когато имах възпаление на яйчниците и най-силно в десния - направо ми изтръпваше крака при някои по-силните стягания/приболявания/дискомфорти. Доказано ли е, че наистина те боли ставата или това е единственото разумно обяснение на ревматолога?! Пак питам - пускала ли ли са ти скоро микробиологични изследвания на влагалищен и цервикален секрет?!

А това, че някой е светило или много добър в своята област - с едно наум!!! Някои имат способността да си повярват много, да се самозабравят и рязко да свалят нивото. Отделно колкото повече доктори посещаваш - толкова повече ще се хващаш за главата какви разминавания в диагнозите ще имаш. Това само по себе си е показателно за нивото на медицината у нас. Куриоз - отивам скоро и аз така при случаен просто да ми пусне микробиология във въпросната болница, където работи. Е, ми, човекът видя нещо, което нямам. И не видя нещо, което имам ooooh! А това, което имам е видяно от 3ма преди него. Laughing

# 676
Благодаря за мнението! Hug
На моменти я усещам силна и остра като пробождане с нож ,понякога само пулсираща /туптяща .....с тенденция да се засилва при вятър ,изпия ли си болкоуспокояващото ,което задължително е аулин или диклак си осигурявам поне 12ч.спокойствие.
Доказано е ,че имам ограничени движения с левия крак ,а също и че имам течност в "ябълката" -казано най -лаишки.

Преминах през толкова много доктори -ортопеди ,невролози гинеколози... никой !НИКОЙ !!!! Не съобрази да търси връзка с яйчниците ,които са буквално на см. Когато вчера ме преглежда гинеколога с вагиналния видеозон "посочи" къде е кистата ми ,оказа се ,че е на границата между лявата ми ТБС /поне така усетих аз/,та твърде вероятно е тази киста да влияе .....но  пък болка в левия яйчник нямам...

Както казах имам доста неизвестни ,може би пъзела започна да се подрежда ,но още не е станало ясно как е започнало всичко . Все пак тази киста не е възможно да ми влияе по еднакъв начин от 2г.все пак се очаква да расте или поне да не  се е появила 5 сантиметрова ,нали ?

Всичките ми ревматологични изследвания са отрицателни .... Преминах през мноооого АГ,срам ме е да кажа колко точно .....заключват ,имаш поликистоза. ТОЧКА!  Само двама обърнаха внимание на левия яйчник . Все десния беше проблемен ,болеше и т.н , дори самата съм си мислила "Боже ,ако болката беше в дясно ,щях да съм сигурна ,че яйчника има пръст"....

Само цито са ми вземали ,нищо друго . На 19съм ,ако има значение.Wink
ПП Какво може да се установи с тези изследвания?

# 677
 Анонимен, от яйчник ме е болял само кръст, както и само крак. В тийн годините ми се беше появила функционална киста около 5 см, изчезна с около месец пиене на хапчета.
Поликистозата е друго, с нея нищо чудно да имаш болки толкова дълго, лекуваш ли я?

# 678
Поликистозата е "овладяна" ,според някои АГ дори не  е поликистоза . Вчера ,когато попитах аг ,дали имам поликистоза ,той отговори " е имаш няколко фоликулчета на десния Я) , подчертавам ,че не съм с наднормено тегло ,нямам окосмяване и съм с гладка кожа . Най-голямата ми киста е била 5см,но тя си "замина" с цикъла ми Wink .
В левия имам друг вид - /овална хиперохогенна структура в паренхима на ляв яйчник 24мм/ , характерно е неповлияването с таблетки ,на точно този вид кисти ,но поликистозата я лекувам почти нямам месец без Дуфастон....моята не е толкова изразена и страшна ,другаде  е причината!

# 679
  • Варна

,но поликистозата я лекувам почти нямам месец без Дуфастон....моята не е толкова изразена и страшна ,другаде  е причината!

А щитовидна жлеза?

# 680
Нямам идея ! АГ ще ме праща уж ....какво може да е общото ?

# 681
  • Варна
Нямам идея ! АГ ще ме праща уж ....какво може да е общото ?

Жлезите са вързани,ако едната страда,страдат всички.

# 682
Кажи ми какво да пусна ,няма да чакам кефа на аг-то . И какво да очаквам. Резултат над нормалните стойности ,може би?

# 683
Поискай направление за ендокринолог, за да не ти е следващия въпрос "едикакво си пуснах на своя глава, да гадаем по резултатите какво друго да пусна и къде има проблем".

# 684
  • Варна
Освен хормони също и ехография.Възможно е хормони в норма,но да има възел.Както и обратното.
Стандартните хормони са ТСХ,FT3,FT4,TAT,MAT.Не всички се покриват от ЗК.
Но при всички положения ти трябва и ендокринолог.

# 685
 Embarassed много сложно става , а съм само на 19..... ще се опитам направление да си взема ,защото и без това ми се натрупаха 1-2 платени прегледа Rolling Eyes

# 686
vademecum, установено ли е, че имаш ставни проблеми, или и ти се самодиагностицираш? Хранителните добавки са добавки, а не лекарство по ясни, мисля, причини - не е сигурно че помагат, и не на всеки помагат. Избор - огромен - четеш съставки, търсиш някакви читави проучвания, решаваш кое да пробваш, и ако не видиш ефект - сменяш. Но това е в допълнение на конвенционално лечение, или след като такова не ти е подействало.

# 687
Аз имам . Боли ме лява тазобедрена става,но витаминчета или добавки не съм пила ,защото не ми помагат .
Пия или аулин или диклак . Не ти го препоръчвам ,естествено! Ти не посочваш коя става те боли ,да разбираме ли всички? Shocked  На какъв доктор ходиш . Аз в началото посетих ортопед,после невролог ,пак ортопед и ревматолог после  Peace . При мен е гинекологично, ако имаш съмнения отиди newsm78 . Не съм предполагала ,че има връзка....

# 688
  • Варна
Embarassed много сложно става , а съм само на 19..... ще се опитам направление да си взема ,защото и без това ми се натрупаха 1-2 платени прегледа Rolling Eyes

Вземи си направление,каквото можеш да спестиш е файда.А може и ендокринолога да прецени,че не е необходимо всичко да се изследва Peace

# 689
Здравейте,

Моля някой да сподели мнение за д-р Младенов, кардиолог във ВМА.  Thinking
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт