Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 62 666
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
   Предстои ми да приемам антибиотик Аугментин. Четох за него в листовката, че като чест страничен ефект е канидоза. Ще пия и пробиотик заради това, че много чести причини е диария и нарушаване на чревната флора. Притеснявам се да не придобия гъбички, в която и да е част по тялото ми. Ходих днес при доктора, за да ми изпише лекарство против гъбички, което да се пие за превенция от гъбички при прием на антибиотик или след приключването му. Той ми каза, че нямам нужда да приемам подобно лекарство. По принцип докторите изобщо не изписват нито пробиотик, нито противогъбично средство. Въпросът е да ми препоръчате противогъбично средство за превенция от гъбички при прием на антибиотик!

Благодаря предварително.

# 691
  • Варна
Моя син редовно получава разтройство от този антибиотик.Последно ни казаха,че е хубаво да се приема с  витамини В-та.
А за гъбичките имаше едно хапче,приемаше се еднократно,офффф как се казваше newsm78

# 692
Моя син редовно получава разтройство от този антибиотик.Последно ни казаха,че е хубаво да се приема с  витамини В-та.
А за гъбичките имаше едно хапче,приемаше се еднократно,офффф как се казваше newsm78

Добре, че ми казахте за тези витамини B-та. Ще купя такива витамини и пробиотик. Да не би противогъбичното средство да е Микомакс. Моля Ви се, спомнете си кое е точно това противогъбично средство. Би ли ми помогнал и фармацевт за противогъбично средство като превенция при прием на антибиоитк? Често Ви казвам, че ме е страх наистина да приемам антибиотик, след като прочетох листовката. Но се налага. Според доктора няма друг подходящ антибиотик, който да ми предпише, тъй като възможностите са били ограничен.

# 693
Jennifer_w не се панирай предварително. Вероятността да гъбясаш е съвсем малка.
Защо ги пиете тия антибиотици  ooooh!
Глухарче, ако синът ти получава разстройство защо му го даваш пак и пак редовно?

# 694
Jennifer_w не се панирай предварително. Вероятността да гъбясаш е съвсем малка.
Защо ги пиете тия антибиотици  ooooh!
Глухарче, ако синът ти получава разстройство защо му го даваш пак и пак редовно?

Заради бактерия, открита в гърлото ми и в очите ми - Staphylococcus aureus.

# 695
   Предстои ми да приемам антибиотик Аугментин. Четох за него в листовката, че като чест страничен ефект е канидоза. Ще пия и пробиотик заради това, че много чести причини е диария и нарушаване на чревната флора. Притеснявам се да не придобия гъбички, в която и да е част по тялото ми. Ходих днес при доктора, за да ми изпише лекарство против гъбички, което да се пие за превенция от гъбички при прием на антибиотик или след приключването му. Той ми каза, че нямам нужда да приемам подобно лекарство. По принцип докторите изобщо не изписват нито пробиотик, нито противогъбично средство. Въпросът е да ми препоръчате противогъбично средство за превенция от гъбички при прием на антибиотик!

Благодаря предварително.

микомакс, фунголон, кандизол - активна съставка флуконазол
нистатин, низорал, интраконазол..
В аптеката ще те опътят.
Предписва се и пробиотик, но според мен прибиотика може и да не опази, така че не е лошо и малко противогъбачен препарат към пробиотика.

# 696
Сега си взимаш пробиотик, и витамини б
Пробиотика го пиеш с разлика поне 3 часа от антибиотика и го продължаваш поне месец след антибиотика
Противогъбични си взимаш само при симптоми.  Peace
Спокойно

# 697

Благодаря предварително.

микомакс, фунголон, кандизол - активна съставка флуконазол
нистатин, низорал, интраконазол..
В аптеката ще те опътят.
Предписва се и пробиотик, но според мен прибиотика може и да не опази, така че не е лошо и малко противогъбачен препарат към пробиотика.

Така смятам и аз и затова искам да се презастраховам от гъбички и да не се влача по лекари отново, тъй като честно казано вече ми омръзна от лекари. Имаше едно противогъбично лекарство, което се приемаше един път по едно хапче след антибиотичното лечение, но не знам точно как се казваше. Мисля че беше Микомакс, но не съм сигурна.

# 698
микомакс и кандизол. Не е зле да се вземе след антибиотика една и след 2-4 седмици друга таблетка. Според дозата на антибиотика и продължителността в аптеката ще те консултират. Това не те спира да си пиеш пробиотика в никой случай.

# 699
   Благодаря за съветите на всички.

# 700
  • Sofia
От 2дена имам подуване и къркорене в корема,пия еспумизан,но не виждам ефект...нещо друго да ми препоръчате?

# 701
Повърхностно се одрах на един ръждив тирбушон( закачен е на белачка за картофи). Мислите ли, че е има
 дори и минимална опасност от тетанус и да ходя ли до Пирогов? Има леко зачервяване но не потече кръв. Промих с ракия. (Нямам скорошна реимунизация и съм голяма бъзла)

# 702
  • Тра-ла-ла
Заради бактерия, открита в гърлото ми и в очите ми - Staphylococcus aureus. 
Гадост. Същият проблем съм го имала и аз ooooh! Знам, че това са най-упоритите бактерии.

Последно когато пих антибиотик за други проблеми ми изписаха Микомакс. На 3ти, 6ти и 9ти ден от приема на антибиотика, ако е 10 дни приема. Срещала съм и варианта на пиене - на 2ри, 5ти и 8ми ден, което ми се струва по-реалния.

# 703
Мисля че за тетанус по скоро е важно да няма почва. Нали там живеят тия микроби.

# 704
Не ми е ясно. Зачервено е мястото  но няма отворена рана. Точно одраскана чертичка си е. А тоя тъп тирбушон дори и не съм забелязала, че е толкова ръждив (китайски боклук). Веднага ли трябва да се реагира с инжекцията или има  някакво време.

Общи условия

Активация на акаунт