Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Здравейте,
Наскора ми казаха, че имам колит. Не ме боли стомахът, но коремът ми непрестанно е подут и имам газове. Така съм доста време. Моля някой, който е преминал през това да ми даде съвети за билки или някакво лечение, понеже съм се отчаяла почти напълно.

Е хубава работа сега,ще се отчайваме от такива дребни неща.Не дай си боже какви сериозни болести има.
Стандартните лекарства еспумизан и тем подобни не вършат ли работа.И аз имам доста повече газове и подувания от преди,но това е с възрастта болежките и неудобствата се увеличават.

# 496
Здравейте,
Наскора ми казаха, че имам колит. Не ме боли стомахът, но коремът ми непрестанно е подут и имам газове. Така съм доста време. Моля някой, който е преминал през това да ми даде съвети за билки или някакво лечение, понеже съм се отчаяла почти напълно.
Строга диета и пробиотик.  Газообразуващи изобщо не ядеш - зелени салати, бобови, грах; мазни и тежки също. Сладките.  Докато не се успокоят нещата избягвай и сурови плодове и зеленчуци. Без кафе и цигари на гладно, никакъв алкохол. Може някои видове хляб да раздразват, опитваш.
Накратко - докато не откриеш кои храни го влошават, караш на леки супи без подправки и запръжки. Когато се оправиш, опитваш да видиш кое не ти понася.

# 497
Здравейте,

Факт е, че когато не консумираме глутен, с ММ нямаме почти никакви газове. Чак сама се учудвам... Но аз съм на такава диета, заради проблеми с ЩЖ и висок инсулин. Ям зеленчуци и яйца като луда, пия кафе с мляко на гладно и коремът ми е напълно спокоен. Такова нещо никога в живота ми не е било. Thinking Наистина съм озадачена - изключих всички вредни храни и, хоп, стомашно-чревните ми неразположения изчезнаха на мига. Аз също съм диагностицирана с колит, но лекарите ми казаха, че почти всеки човек, който се подложи на колоноскопия (както направих аз), щял да получи същата диагноза в епикризата си. Rolling Eyes

# 498
Здравейте,

Колитът е възпаление на дебелото черво. Няма да те боли стомахът.
За червата е много вреден глутенът, това значи да спреш всичко тестено. Плюс захарни, алкохол, газирано и джънк.

# 499
Колита е гадна работа   Tired

За билки бих препоръчала жълт кантарион, мента и червено подъбиче (аз с това се лекувам при ... пристъпи, да го нарека). Първите две пия като чай през деня.  Червеното подъбиче помага и за последствията от колит - хемороиди. Пие се като настойка (дълго запарен чай, не варен) по 1/2 ч.ч сутрин и вечер. При мен се отразява още след втория ден на прием.

Диета - спирам всякакви подправки (освен билките), включително сладки и тестени неща - само препечена филийка от време на време , почти никакви пресни плодове и зеленчуци (предизвикват допълнително подуване и газове), почти никакви бобови и трудно смилаеми храни (морски, меса, гъби); За млякото въпроса е спорен - освен кисело мляко (то за мен е направо лечение), прясно мляко и производни - не.  Общо взето бебешко хранене  Peace

# 500
  • Тра-ла-ла
Детоксикация на организма му е майката. От пиене на антибиотици в годините изведнъж ми се наду корема, ама яко. 3 месеца и то лятото си го разхождах като бременна в 5тия месец. Mr. Green Бонус - 2 поредни години със слънчева алергия от врата до глезените. То не бяха гастроентеролози, хапчета, диети, иглотерапия, алое вера  ooooh! Започнах да пия едни билкови извлеци от билкар и за 2 седмици всичко изчезна и не се е връщало. За съжалвние не мога да помогна със съвет как да се детоксикира организма с готови продукти от аптеката.

# 501
Преди да забременея имах няколко колични кризи.По 2-3 дни не можех да стана от леглото и да мръдна от болки.Толкова газове имах в червата,че можех да полетя.Единствено лекарството Дегазин ме оправяше.Като преди това минах през всички продукти от този вид.Ако пък съм забравила да си взема хапче и ме хване колита,пиех топла вода.След като родих не съм имала проблеми.За себе си установих,че газираното,студени напитки и нередовно хранене ми дейдтват ужасно на червата.

# 502
  • София
Здравейте,

В билковата на Поп Богомил има готова билкова смес за Колит и Гастрит. Майка ми, брат ми и една колежка си го купуват и са много доволни. Аз съм с гастрит, но ме понасям отвари и горчилки и не съм го пробвала, но ти може да опиташ! Sick
http://www.zdravnitza.com/a/nav/pharmacy/doc/doc/grad/41/apteka/41 Hug

# 503
  • Варна
Незнам дали въпроса ми е за тук, но може ли да се получи вагинална инфекция кандида от използване на мокри кърпи? Наложи ми се да ги използвам два дни и сега чувствам дискомфорт. Та нали бебетата с това ги почистват? Почти съм сигурна, че е от това.

# 504
  • София
Незнам дали въпроса ми е за тук, но може ли да се получи вагинална инфекция кандида от използване на мокри кърпи? Наложи ми се да ги използвам два дни и сега чувствам дискомфорт. Та нали бебетата с това ги почистват? Почти съм сигурна, че е от това.
Кандида не, по скоро се е нарушило развновесието на млечно-киселите бактерии. На мен ми помага това мазило с алое:
http://apteka.framar.bg/30001165/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D0%BB% … D0%B3%D0%B5%D0%BB

# 505
Здравейте,

Колитът е възпаление на дебелото черво. Няма да те боли стомахът.
За червата е много вреден глутенът, това значи да спреш всичко тестено. Плюс захарни, алкохол, газирано и джънк.

Имах предвид,че не ме боли нищо. И не са ми правени изследвания за колит -нищо..., та дори не знам дали е точно това. Просто личната така каза.

# 506
Здравейте,

Е хубава работа сега,ще се отчайваме от такива дребни неща.Не дай си боже какви сериозни болести има.
Стандартните лекарства еспумизан и тем подобни не вършат ли работа.И аз имам доста повече газове и подувания от преди,но това е с възрастта болежките и неудобствата се увеличават.

На 17 съм. ☺ И за съжаление еспумизан, ензими и комфортекс не ми действат или поне няма видим ефект.

# 507
  • Варна
Здравейте,

На 17 съм. ☺ И за съжаление еспумизан, ензими и комфортекс не ми действат или поне няма видим ефект.

Наблегни на здравословното хранене,както са те посъветвали.

# 508
Пробвай с Газдеп и пробиотик Флора 10.Пих ги няколко месеца и ми помагаха,като ги спрях вече не ми се подуваше корема.

# 509
Детоксикация на организма му е майката. От пиене на антибиотици в годините изведнъж ми се наду корема, ама яко. 3 месеца и то лятото си го разхождах като бременна в 5тия месец. Mr. Green Бонус - 2 поредни години със слънчева алергия от врата до глезените. То не бяха гастроентеролози, хапчета, диети, иглотерапия, алое вера  ooooh! Започнах да пия едни билкови извлеци от билкар и за 2 седмици всичко изчезна и не се е връщало. За съжалвние не мога да помогна със съвет как да се детоксикира организма с готови продукти от аптеката.
Джулая, би ли споделила повече за билките и билкаря, моля и за координати(може и на лично съобщение). Аз правя такива слънчеви алергии (отделно съм и с хранителни такива) и всяка година реакциите са ми по-силни.

Общи условия

Активация на акаунт