Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 017
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • на острова на мечтите
Не е проблем на венеца. Захапах, явно доста силно, пластмасовата част на четката. Натъртени са зъбите и под тях  Wink, двустранно.
пий нещо обезболяващо. Натъртена е коста. Оттам и болката. Яж течни храни известно време. Дъвченето ще усложни проблема. Peace

Същото се случва и при мене понякога. Когато бързам при миене на зъбите, без да искам си наранявам венците или друга част в устата ми.
когато се нараняват венците,или други меки части при миене на зъби, можеш да жабуриш с билкови отвари устата. Но при травма от удар, понеже коста е пореста и деликатна, няма начин да се помогне,освен да се изчака да се възстанови.Иска се време и пазене от нови травми-дъвчене например.
За здравна книжка не трябва ли да се отиде там,откъдето са я издали?

# 571
Здравейте!
Аз пъс си изгубих здравана книжка  ooooh!.От къде мога да се снабдя с нова-от личния лекар или друго място? Здравноосигурена съм.
ПП:Изобщо трябва ли ми такава книжка- нали данните ги има личния ми лекар и стоматолог??

Отиваш лично в районната здравноосигурителна каса, подаваш молба и декларация, че си си загубила книжката. Срещу съответната такса ти издават дубликат.

# 572
  • София
Имах час за невролог, който проспах. Аз ли си въобразавам, но ме гони страшно безсъние.
През деня съм скапана, към 20:00 вече заспивам, но стане ли 23:00 ( в толкова приключвам всички задължение) , окорвам очи и не мога са заспя поне до 2 през нощта. И нощният сън е леко като просъница. Чувствам се будна. И сутрин естествено не мога да "отлепя" . 2 дни се успивам ( не карам и малкият ма детска, защото и той си спи)
Не съм нещо притеснена, не ме тревожи нищо, за което да мисля денонощно.
Все едно през нощта наваксвам с неща (гледане,четене, разглеждане), за които през деня нямам време.

# 573
  • Варна
Имах час за невролог, който проспах. Аз ли си въобразавам, но ме гони страшно безсъние.
През деня съм скапана, към 20:00 вече заспивам, но стане ли 23:00 ( в толкова приключвам всички задължение) , окорвам очи и не мога са заспя поне до 2 през нощта. И нощният сън е леко като просъница. Чувствам се будна. И сутрин естествено не мога да "отлепя" . 2 дни се успивам ( не карам и малкият ма детска, защото и той си спи)
Не съм нещо притеснена, не ме тревожи нищо, за което да мисля денонощно.
Все едно през нощта наваксвам с неща (гледане,четене, разглеждане), за които през деня нямам време.

Предполагам не можеш още да се нагласиш с новото време.И аз съм така вечер бодра,сутринта не ми се става.

# 574
........... А как започва вируса? Кашлица, температура, повръщане?
Повръщане не са имали и двамата.Малкия започна с кашлица и отпадналост,след два дни му текна и носа.Големия започна с отпадналост и зверски болки в гърлото,след два дни и неговия нос текна,но пък не кашля много.
Недопустимо е да стигате до АБ  ooooh! При първите симптоми точно както е по рекламата взимам осцилококцинум 2-3 дозички първия ден, 2бр. - втория ден и едно за всеки случай - третия ден. Винаги имам в аптечката геломиртол форте и шишенца сиропче от гинко с женшен
Скрит текст:
Геломиртол действа и за гърлото и за носа и против кашлицата и е вълшебен  Heart Eyes Ако усетя, че започвам да се влошавам, заболява ме гърлото, протича носа и/или кашлям го взимам 4 дни и още на втория съм кукуряк. Гинкото с женшена знаете как са, да не ги хваля и тях, че сигурно станах досадна Mr. Green Не съм пила антибиотик от повече от две години и не съм и боледувала от никакви грипоподобни през това време.

# 575
  • Варна
Права си Фри,но с нашия късмет се наложи да отидем на спешен кабинет,беше петък вечерта.Кашлицата беше зверска,не спираше и за секунди въздух да си поеме и като каза болят ме гърдите косъма ми се изправи.Та стиснах очите и го дадох.

# 576
   От Геломиртол Форте кашлицата ми се засилва. Не знам защо по този начин ми влияе. На другите около мене  им влияе много добре Геломиртол Форте.

# 577
  • София
Недопустимо е, но при децата може да се развие доста бързо. Примери много.
Лекуваш, лекуваш, лекува (бягаш от антибиотика) и не винаги успяваш и в крайна сметка се налага.

# 578
   От Геломиртол Форте кашлицата ми се засилва. Не знам защо по този начин ми влияе. На другите около мене  им влияе много добре Геломиртол Форте.
И при мен е така
Мисля че зависи от кашлицата и от причината

# 579
И при мен е така
Мисля че зависи от кашлицата и от причината

+1

# 580
Геломиртола влияе на синусите, не знам защо мислите, че е за кашлица?

# 581

Защото личният ми лекар ми го предписа точно за кашлица. Също мои познати го използват и за кашлица. И винаги като имам кашлица и отида при личния лекар, ми предписва Геломиртол Форте, а не може да запомни, че не ми понася.

# 582
  • Варна

ми предписва Геломиртол Форте, а не може да запомни, че не ми понася.

Е ти сега,да не си само ти,че да те запомни  Simple Smile

# 583

Защото личният ми лекар ми го предписа точно за кашлица. Също мои познати го използват и за кашлица. И винаги като имам кашлица и отида при личния лекар, ми предписва Геломиртол Форте, а не може да запомни, че не ми понася.

И моята за кашлицата ми го изписа. Отделно дето кашлицата ми не мина, ами и един странен дъх усещах докато го пиех - като на химически завод.

# 584
  • оттам, откъдето започва България
Геломиртолът влияе положително не само на синусите, но и на кашлицата. В последно време само него ползваме.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт