Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 164 027
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
И аз го бях загледала Джаспър Джоунс, благодаря за препоръката, мисля да го гледам! Особено за Австралия не знам много и ще ми е интересно.

# 436
Вчера гледах Син Жасмин и Краят на аферата. Много хубави и двата, един след друг определено ми дойдоха в повече Grin

Син Жасмин ме жегна доста, изключителна игра на Кейт Бланшет, тя ми е от любимите актриси и без това. На моменти повече от дразнеща, веднага след това пък успява да ти влезе под кожата с искрена и неподправена емоция... Обратите в живота просто могат да сринат човек, колкото и да се "пази"......

The End of the Affair с Джулиан Мур и Ралф Файнс.... Малко муден и мрачен, но с прекрасна актьорска игра. Някой питаше за филми за ревността по-назад, ето този е точно такъв. На мен тази материя ми е доста чужда, но с такива първокласни актьори няма как да не те завладеят емоциите. Повече обаче ме жегна другата засегната тема - за това как любовта може да те накара да повярваш в Онази сила горе... been there, done that , може би това е моята причина, но така или иначе - препоръчвам с две ръце.

# 437
  • В царството на игрите:)
А на мен огромно удоволствие ми достави "Последна дума" .
http://www.imdb.com/title/tt5023260/?ref_=fn_al_tt_1
Благодаря за препоръката!

# 438
С препоръка за Jasper Jones.Има го в Замунда.Много добър австралийски филм срещу ксенофобската нагласа с елементи на трилър.
Аз пък взех, че го изгледах днес. Хареса ми. Драма си е по-скоро според мен. Гледах трейлъра и се захласнах по добрия начин на пресъздаване на детството от 70-те. Мудничък е леко филмът, но съм забелязала, че когато сюжетът се развива в тези години повечето режисьори предпочитат действието да не галопира. Примерно като Сърца в Атлантида с Антъни Хопкинс. Или сещам се и едно мини сериалче пак по Ст. Кинг 11 22 63

# 439
http://m.imdb.com/title/tt4901306/
Препоръчвам. За любовта, за приятелството, за тайните, за лъжите... замислящ.

# 440
http://m.imdb.com/title/tt4901306/
Препоръчвам. За любовта, за приятелството, за тайните, за лъжите... замислящ.

Хубав е, и аз го препоръчвам. Скоро и на театър ще го гледаме.

# 441
Ооо, Перфектните непознати!!! Супер кино. Нестандартно държи вниманието въпреки че действието се развива само в един апартамент. Не доскучава нито за миг.

# 442
Ооо, Перфектните непознати!!! Супер кино. Нестандартно държи вниманието въпреки че действието се развива само в един апартамент. Не доскучава нито за миг.
И на мен много ми хареса и като атмосфера ми напомни един много любим подобен /може би/ френски филм: http://www.imdb.com/title/tt2179121/

# 443
Перфектните непознати се оказа перфектен филм за днес - болна съм, лошо ми е, и колкото и да е странно филмът хем ме държа в напрежение, хем ме накара да забравя болежките. Много интересен филм.
Сега ще погледна и френският филм, благодаря ви момичета, много се радвам на европейско кино! Обичам филми, които държат в напрежение и то благодарение на сценария и актьорската игра, а там американците са по-слаби /лично мнение/. Много обичам филми, в които актьорите са в ограничена среда тип театър сцена /апартамент, хотелска стая и т.н. /

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 12:23 от prolet_inchen

# 444
  • В Космоса
A Cure for Wellness - от любимите ми, в които се преплитат мистично-фантазни, хорър и драма елементи с едновременно подтискаща атмосфера, редуваща се с красиви гледки.

Life - до болка банален, персонажите с присъствие нулево, но става ако сте приритали за някой и друг признак на живот из Космоса.

# 445
   На мене ми хареса този филм "Life". Обичам такива филми.

Явно всеки си има свои вкусове към филмите. На някого ще му хареса определен филм, на някого - не. Не трябва да се води по коментарите тук, а направо да тегли филма и да го гледа!

# 446
  • София
Вярно е това за вкуса, но ако прочета 9  лоши коментара 1 добър, едва ли бих го свалила. Simple Smile

# 447
Аз пък по-скоро се водя по коментари от потребители, с които имаме сходни вкусове. Така като цяло уцелвам. Да кажа само, че гледах Le Prenom 2012 и много се смях - филмът е много готин, разбира се, ако харесвате френският манталитет /всички се надвикват и опитват да вземат думата/.

# 448
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тези дни гледах отново Gone Baby Gone. Хареса ми много, отново. Освен това при повторното гледане ми хрумнаха някои неща, за които не се бях замислила преди, завладяна от умело развитата интрига и разкошната актьорска игра. Първо, проследявайки началните минути, се сетих и за първия голям филм на Бен Афлек, написан преди толкова много години от две съвсем млади момчета и ситуиран във все същите работнически улици на южен Бостън. Сетих се как и в него, и в Gone Baby реалността на живота помежду унищожителен и унижаващ труд и две поредни дози е описан с толкова огромно разбиране, с толкова искрена и неснизходителна съпричастност, че няма как да не бъда изумена, тогава и сега отново- тогава от проницателността на двама младежи с толкова минимален все още жизнен опит; сега от същата проницателност, същото разбиране и същата съпричастност, показани от един повече от привилегирован, повече от целунат от съдбата мъж, който надали е стъпвал по бедняшките павета в близките десетилетия. И въпреки това тези павета още живеят в него и пулсират с тъпото си примирение. Още от първото гледане на този филм преди години изпитвам силно уважение към Афлек-режисьора, сега обаче осъзнавам, че още повече уважавам човека. Предполагам, че точно затова е и толкова добър като режисьор- защото като човек умее да вижда и, по-важното, да разбира.
Замислих се и за неговите филми като цяло, за тези на Истууд, за тези на Редфорд, за това колко простички са откъм визуална разточителност, откъм артистични трикове, откъм "режисьорстване" в маликовски, иняритувски или триерски смисъл- просто стегната, добра история, сигурно дирижирана и служеща изцяло за разгръщане на богати, пълнокръвни, нееднозначни образи. Струва ми се, че актьорите се отдават на режисиране с мисия да поднесат повече "актьорски" филми- независимо дали си подаряват удоволствието от изиграване на някой от прекрасните комплексни образи или предоставят възможност на щастлив колега да блести, а не просто да краси идеално конструиран кадър. И понеже винаги съм обичала повече интересните образи, отколкото красивите картинки, се надявам все повече интелигентни актьори като Бен Афлек да минат и зад камерата. А ако имат подръка и талантлив по-малък брат, на който да правят подаръци като Gone Baby Gone, какво по-хубаво за нас зрителите Simple Smile

# 449
Този филм седеше от доста време, случайно попаднал, в списъка с желания. Отлагах го, защото хич не ми вдъхваше доверие..А, и имато му едно такова Mr. Green
http://www.imdb.com/title/tt4937564/?ref_=nv_sr_3
Та, снощи го загледах и учудващо за мен го изгледах докрай и то наведнъж /рядко ми се случва напоследък Mr. Green/. Пиша за него, защото филмът е бавен и доста протяжен на моменти, почти няма диалог, но не ми досади нито за миг. А по принцип не долюбвам такива филми. Много деликатно поднесен и много добре изигран. Съвсем неочаквано за мен ми хареса Peace Ще ми е интересно да чуя и друго мнение Laughing

Общи условия

Активация на акаунт