Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 164 039
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
Дюнкерк е най-добрият филм на годината дотук и образец за майсторство в операторска работа и режисура. Мнозина не правят разлика между документално и игрално кино затова четем нелепи коментари. А други пък директно се изцепват с реплики от сорта на това, че операторът е похабил седемдесетмилиметрова лента.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 19:22 от BigCityNights

# 421
Ами то е август месец... Откъде извади вълшебното кълбо да видиш какви филми ще излязат до края на годината, не знам. Още повече, че Холивуд традиционно пази най-доброто за сезона на наградите - започват края на октомври да излизат повечето филми. Ама... добре.

# 422
  • вятър в маслините, вятър над хребета
L'amant double
Огромно разочарование от много любим режисьор. Самоцелен шок на моменти, лутащ се сценарий, неуспяващ да се ситуира между психологическа драма и евтин трилър, твърде много секс, твърде много моменти като от видеофилм- въобще това не е Озон, който познавам и харесвам. Характерния му почерк усетих само в подбора на красиви и изразителни актьори, прецизната хореография на телата в моментите на голота, още по-прецизната хореография на героите помежду студено красивите интериори- като цяло само това и си заслужава да бъде видяно. Като излезе по тракерите, ще го издърпам само за да си направя стоп-кадри от сцените в галерията- кадрите на прелестната Марин Вахт помежду образци на модерното изкуство са сами по себе си достойни за изложба във всеки музей. Преди време бях гледала едно видео, в което се прокарваха вертикали в сцени от филми на Уес Андерсън, доказвайки центричността на вселената му- същото може да се направи и тук и е не по-малко впечатляващо. И като контраст на цветните експлозии при американеца, при Озон всичко е в сиво, черно и бяло- елегантно до безумие.
И ако тази аналогия с друг прекрасен режисьор е позитивна, то началната сцена с едрия план на разтегната около гинекологичен инструмент вагина ми докара освен гадене и твърде неприятно дежа-вю- Ное в последната си претенция L.O.V.E. имаше много подобен кадър, само че пътешествието на едни гениталии в други. И в двата случая умишлено търсеният шок никак не работи в полза на историята и е там, колкото просто да има нещо, което да ръчка в сетивата. Евтин трик, използван при липса на други в ръкава. При това два пъти. За Ное ми е все тая, но от Озон очаквам повече. Като например да намери свестен сценарий и история, която да го вълнува, понеже от криволиците на тази разбрах основно това, че всичко е сглобено просто за да има с какво да се покажем в Кан. Големият туист става ясен на всеки докъм двайстата минута, оттам нататък е поглеждане на часовника кога ще свърши, въздишане я по Марин, я по красивия и рус любовник (мултиплициран за повече сърцетуп) и чудене как можа да си изхвърли убийствената сива котка. Тази котка беше и най-най-хубавото нещо в целия филм.
Слабо от (за мен) най-интригуващия френски режиосьор, за съжаление в последните години става тенденция при него. Не очаквам следващото му заглавие с нетърпение Tired

# 423
  • в сърцето на един мъж...
За тези, дето не са гледали Франц, последните постове бяха просто потресаващо любезни и разказаха целия филм в две думи.... А с такова нетърпение чаках да се появи Tired
Аглая щях да питам къде го гледа, но сега ще си почакам да ми мине и да се появи по торентите

# 424
Аз конкретика по сюжета не съм давала - нарочно внимавах, за следващите включвания - на тези, които не харесаха филма и почти разказаха какво не му харесват - не мога да нося отговорност. Има го вече по торентите.

# 425
О, не беше за теб, твоя пост си беше много премерен. Просто след теб стана мазало... Не можах да го открия в замунда, затова питах

# 426
Ще ти пиша на лични къде го гледах.

# 427
Благодаря!

# 428
За тези, дето не са гледали Франц, последните постове бяха просто потресаващо любезни и разказаха целия филм в две думи.... А с такова нетърпение чаках да се появи Tired

Напоследък много често се случва, но в тази тема и без това чета по диагонал за всеки случай и само ако няма подробен преразказ се връщам да чета подробно.

# 429
Чек, но и аз така по принцип, ама сега направо се потресох Sad Трейлъра с нищо не загатваше за развитието на историята.

# 430
ама сега направо се потресох

Вероятно се дължи на липса на скрит текст в новата мобилна версия, но и съвсем малка доза усещане щеше да помогне. Преди няколко дни една разказвачка ми идваше да я предложа за бан. Sweat Smile

# 431
Ми да мине я на пълна версия, я на стара...

# 432
Добре де, дайте тогава да направим отделна тема, в която свободно да може да се коментира. Да си споделиш отзива.

# 433
Ами не съм минала на пълна версия, и без това забива на телефона, така пък съвсем.
Който не е искал да чете, може да пропусне поста все пак, не се е сринал света с това.

# 434
  • софия
С препоръка за Jasper Jones.Има го в Замунда.Много добър австралийски филм срещу ксенофобската нагласа с елементи на трилър.

Общи условия

Активация на акаунт