Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 162 541
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
"драматичен, дълбок, френетично поетичен, халюциногенен"

Искам да разбера що е то дълбок и френетично поетично поетичен филм (за халюциногенен не смея да питам) и защо такъв филм заслужава моето внимание. Къде са дълбочината и поезията? А също така искам и да знам за какво разказва този филм. Защото филмите (с малки изключения) разказват истории. От текста на госпожата разбрах единствено, че чешката публика е интелигентна.

# 571
Аз съм за всеки да изразява мнението си за даден филм, както намери за добре - кратко, дълго, всекиму според желанието и настройката. Но моля ви, нека не разводняваме дискусията с кой какво казал и защо го казал.
И за да не е гол пост, ще пиша за един филм, който гледах наскоро - Marjorie Prime. На мен ми хареса. Филмът се води фантастика/драма и  се разказва за възрастна дама с проблеми с паметта. За да улесни ежедневието си, тя си поръчва холограма на починалия си съпруг. Филмът, доколкото разбирам, е по пиеса. Горе-долу така и е заснет. Актьорите, според мен, се справят перфектно с ролите си. Аз познах в него и един личен аспект /проблемите с паметта/, който преживях покрай близък човек наскоро и мен много ме натъжи и замисли.

# 572
И на мен ми хареса. А пиесата е много хубава.

# 573
АЗ пък вчера си пуснах да гледам повторно руския "12". Бях го позабравила. Прекрасен филм.

Обикновено ме дразнят филми, чието действие се развива в една стая. Напомнят ми театър. Но този някак ме грабва. Много пъстри образи. Американският вариант "Дванайсет разгневени мъже" ми е твърде ретро.

# 574
  • Once there was a Hushpuppy...

Хоакин Финикс бях гледала навремето във филм за Джони Кеш. Забравила съм заглавието. Но се справи отлично. Некомерсиален актьор.

Walk the line Peace - http://www.imdb.com/title/tt0358273/

Гледам в темата много отговори и реших,че много нови филми ще изпусна Crazy

Та,ако може и аз да си упражня писането на текстче за Хоакин Heart Eyes
Не знам какъв актьор е, знам само, че това е човек, мъж, който вълнува женското сърце. Трудно си представям да остави безразличен зрител...Дали е добър, също не знам, но в моите очи е вълшебен!
И за да не е спам ще препоръчам стар филм с негово участие - Стълба 49 -
http://www.imdb.com/title/tt0349710/?ref_=ttrel_rel_tt

# 575
  • В царството на игрите:)
С постовете в темата е като с филмите...Понякога си в настроение да гледаш нещо, друг път не. Понякога чета дългите постове /по - рядко  Mr. Green/, друг пък ги карам по диагонал, за да намеря изречението, което би възбудило интереса ми. Всеки може да пише и да чете, както си иска Peace
Последният филм, който гледах и, който не знам дали да препоръчам беше: http://www.imdb.com/title/tt3103576/?ref_=nv_sr_6 - Love Is the Perfect Crime
Тежеше ми този филм, тегаво вървеше, главният актьор ми беше несимпатичен, историята някак си ми догорча...Но го догледах, а и два три дни след това се сещах за него, което иде да рече, че е имало нещо...Нещо, което явно ме накара да го догледам.. Rolling Eyes

# 576
Аз дълги постове за филми не чета даже и по диагонал, не защото не обичам да чета дълги постове, а защото грам не ме вълнуват чуждите вълнения относно филми. Аз искам да си изживея моите гледайки филма и се ограничавам до постове със съдържание "Препоръчвам/Не препоръчвам" и няколко думи в добавка. Но има публика и читатели за всичко, така че няма лошо че някой пише дълги мнения и за филми.

Хоакин Финикс го харесвам като актьор, като мъж ми е повече от безразличен.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 02:29 от Анонимен

# 577
  • София
Току що изгледах прекрасен филм. Или просто е бил точния филм за настроението ми в момента. Определено препоръчвам: Julieta - http://www.imdb.com/title/tt4326444/       

Прекрасен си е. Аз по принцип харесвам Алмодовар и как разказва истории.

От препоръчаните по-напред гледах също '5 to 7' - много ми хареса, определих си го като леко снобарска версия на Мостовете на Медисън, а аз обичам (ОБИЧАМ) истории за невъзможната любов.

# 578
Току що изгледах прекрасен филм. Или просто е бил точния филм за настроението ми в момента. Определено препоръчвам: Julieta - http://www.imdb.com/title/tt4326444/        
Новият филм на Алмодовар, страхотен както винаги

Благодаря за препоръката !! Наистина много хубав филм !!

# 579
  • в сърцето на един мъж...
Чек, ти както винаги мина с голямата секира Simple Smile

# 580
Geia,
Скрит текст:
каква секира? Хубаво че го каза де, защото се върнах да видя секирата и си видях грешка. "да си изчета моите вълнения"?!?Sweat Smile
Благодаря на всички препоръчали Julieta.Simple Smile

# 581
СЕкири-мекири... глупости. Някой се изказва дълго, друг - късо. Кой както ще.

А тоя Алмодовар... аз нещо пък съм разколебана. Гледала съм само един негов филм - "Кожата, в която живея". За интересен е интересен. Но ми е някак извратен. Не, не "някак". Здраво ми е извратен.
 Хареса ми само, защото обичам филми за триумф на отмъщението. Най-просто казано ми дават оптимистичното настроение, че справедливостта понякога тържествува.
Скрит текст:
Не е филм, но по същата причина обожавам и един разказ на Стивън Кинг "Кадилакът на Долан". Май има и филм. Но не съм го гледала. Стивън Кинг е труден за филмиране.

Всичките му филми ли са така? Хайде препоръчайте защо да се гледа. Ама ако може с малко повечко от "Препоръчвам". Препоръчваш, защото... Увлекателен, подтиква към размисъл, какво?

# 582
  • ES
Да, Алмодовар е много различен като режисьор, на много не допада заради леко извратения си вкус. Той самия е хомосексуален и това е много залегнало в идеите на филмите му, може би и за това не се харесва. Но историите му живи и интригуваща.
Почти всичките му филми са ми любими и съм ги гледала по няколко пъти. Любимата му актриса е Пенелопе Круз и мисля, че с неговите филми става звезда.
Гледайте "Всичко за майка ми", "Да се върнеш"," Говори с нея"," Лошо възпитание"," Жива плът", където даже има фраза на български 😂

# 583
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не ми е проблем, че Алмодовар е "извратен" (не бих ползвала точно тази дума всъщност), а че светогледът му е противен. Винаги намира начин да изрови най-долното и дребното в героите си и да се фокусира само върху него. Иначе хуморът във филмите му е неповторим и умее да снима красиво. "Кожата" например беше адски чувствена, но и също толкова гнила.

# 584
  • в сърцето на един мъж...
Е Чек, това имах предвид де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт