Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LI

• 164 121
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
 Markrit, благодаря!

# 121
  • София
Бързи и яростни 8 (The Fate of the Furious)
http://www.imdb.com/title/tt4630562/?ref_=nv_sr_1

С всеки изминал филм затъват все повече и повече. Този иначе превърнал се в култов франчайз отдавна не е това което беше и за което бе създаден. Огромния финансов успех превърна филма в някакво жалко подобие на Джеймс Бонд (разбира се сравнението с Бонд не издържа), че даже и го надмина. Абсурдни гонитби, престрелки и битки. Имам усещането, че в следващия девети филм (а такъв ще има със сигурност след като само за 1 уикенд, филмът направи $550 млн. долара приходи в световен мащаб) екипът на Доминик Торето ще приземят снегомобил на тъмната страна на луната, докато извънземни ги гърмят със светлинни торпеда, които обаче нашите невиждани герои ще местят с ръце накъдето си пожелаят...
Клишета, баналности, всичко бе предвидимо, дори и преминаването на ‘’добрата страна’’ на Джейсъм Стейтъм не спасява филма. Но докато в Китай този филм прави 200 млн. за три дена ще има и още и още безумия...

# 122
Бързи и яростни 8 (The Fate of the Furious)
http://www.imdb.com/title/tt4630562/?ref_=nv_sr_1

С всеки изминал филм затъват все повече и повече. Този иначе превърнал се в култов франчайз отдавна не е това което беше и за което бе създаден. Огромния финансов успех превърна филма в някакво жалко подобие на Джеймс Бонд (разбира се сравнението с Бонд не издържа), че даже и го надмина. Абсурдни гонитби, престрелки и битки. Имам усещането, че в следващия девети филм (а такъв ще има със сигурност след като само за 1 уикенд, филмът направи $550 млн. долара приходи в световен мащаб) екипът на Доминик Торето ще приземят снегомобил на тъмната страна на луната, докато извънземни ги гърмят със светлинни торпеда, които обаче нашите невиждани герои ще местят с ръце накъдето си пожелаят...
Клишета, баналности, всичко бе предвидимо, дори и преминаването на ‘’добрата страна’’ на Джейсъм Стейтъм не спасява филма. Но докато в Китай този филм прави 200 млн. за три дена ще има и още и още безумия...
Успокоих се, че проблемът не е в мен. Когато излизах от киното чувах само невероятен, страхотен и т. н. Не посмях да споделя мнението си на компанията, която ме замъкна да го гледам Blush

# 123
  • в сърцето на един мъж...
Като изключим основната идея, според мен точно тази серия си беше нормалния завършек на историята от последните два филма. Отдавна трябваше да го спрат, емоционално свърши с раздялата с Пол, но пък парите са си пари Simple Smile

# 124
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Body of Lies
Реших да си припомня този филм, който съм гледала преди години, но спомените ми бяха неясни в най-добрия случай.
Това, което помнех, и какво ми донесе опресняването:
- и при първото гледане, и сега арабинът-шпионин ми беше далеч по-интересен от суперзвездите американци. Сега си поясних и защо- все пак Марк Стронг е това, а той дори и в най-лошите си и плешиви години има магнетизъм за двеста леонардовци. Има нещо в тези ястребови очи и хищен профил, което много, много малко актьори притежават (сещам се за Дей-Луис в момента, но Стронг е по-красив от него). В добавка интересно написаният образ и ето как на Ди Каприо за пореден път му крадат шоуто в писан за него филм.
- "Мрежа от лъжи" е един от точно двата филма, в които Лео ми навява асоциация с мъж. Другият е "Кървав диамант". При по-внимателен анализ вече знам и защо и причината определено не е рехавата брадица и потъмнената коса. Просто тук за разлика от почти всички останали свои роли Леонардо не прекалява с мимиките, сълзите, сополите и ръкомаханията, с които да изрази "разнообразни емоции". Нито пък гледа запечено с набърчено чело като в скорсезиевите си роли- белег на бурна екзистенциална драма. Не му е проблем на момчето немъжествената физика, а просто немъжественото актьорстване- а още в този филм е можел да се поучи и от Кроу, и от Стронг, че по-малкото винаги е повече.
- този филм е практически единственият на Ридли Скот, който харесвам почти безусловно. Новото гледане потвърди това, въпреки всички шпионски клишета е рядкост да се види толкова стегнат и добре конструиран филм в жанра, а актьорският състав е просто убийствен.
Което пък ме води на откритията от втория път:
- Оскар Айзък- хем му разучавам филмографията заради 30-тарския проект в последните месеци, хем съм пропуснала отметката срещу това заглавие, та бях изненадана да го видя още в първите минути. Явно Ридли си го е харесал, понеже в "Робин Худ" вече ясно го помня с далеч по-значима роля. Пък и как да не го хареса- за 15 минути на екран определено успява да задържи вниманието, а и е толкова, толкова красив с тези огромни очи
- стихът от интрото (вече се сдобих с цялата поема Heart )
- операторската работа- рядкост е такъв усет към детайла в подобен род филми (проверих и същият оператор е работил със Скот и в "Гладиатор")
-героят на Ръсел Кроу- за мен най-добре конструираният образ в целия филм. И забавен, което е огромна рядкост в епопеите на американското величие, в ридлискотовите особен.

В заключение- в цялата филмография на Ди Каприо са такава рядкост подобни ненасилени роли, за сметка на русите розовобузести стандартно скучни момченца, конструирани за лиготоч, и дори само заради това филмът си заслужава да бъде видян.

# 125
  • Бургас
Момичета препоръчайте ми лек и разтоварващ филм , тип" Под небето на Тоскана"

# 126
  • Once there was a Hushpuppy...
Любов в ефира..

Дано не бъркам името Peace

# 127
  • Ямбол
A Good Year
Shadows in the Sun
Letters to Juliet

# 128
  • Бургас
Благодаря ви много  bouquet

# 129
  • В царството на игрите:)
Дами, извинявам се, че ще задам въпроса си и тук, но не мога да открия един филм, който със сигурност реди 2-3 години гледах по ваша препоръка. Не мога да се сетя как се казваше, но беше латвийски или литовски и се разказваше за едно момиче, което мина през всякакви ужаси - проституция, наркотици и т.н през периода на присъединяването на тези републики към Съюза. Беше тежък, но много добър.
Ако не се лъжа и по действителни събития. Благодаря Ви предварително Peace

# 130
  • В Космоса
Lion - това, че е за Индия и трогателната история на малкия Сару ме спечелиха, но като цяло изпълнението нещо не ми хареса.

# 131
  • В светлината на слънцето
Привет-мривет!  Grinning Малко се позагубих, но много работа, много нещо ме беше натиснала. Няма да коментирам назад. Включвам се с малко думи за "Кръгът" - http://www.imdb.com/title/tt4287320/ С уговорката, че този филм вече сме го гледали, та... започва обещаващо, в някакъв момент заинтригува, след което настъпва едно голямо нищонеслучване и още по-изсмукан от пръстите на левия крак финал. Толкоз по въпроса.  Mr. Green

# 132
Ех, Лулумба как го закла Joy

# 133
  • В светлината на слънцето
Ех, Лулумба как го закла Joy

Чак ме хвана яд, че си загубих времето. Поне не е дълъг. Grinning

# 134
Мда, това е бонус, че сега както ги карат по два-три часа...

Общи условия

Активация на акаунт