Баба Марта иде вече, рита юнското човече - тема 7

• 47 657
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Аз още не съм купувала нищичко...Чакам да изляза по майчинство и едва тогава да се заема с пазаруването от-до. Дано не подрани, че ще я втасам.

А да попитам някой има ли проблеми със ставите?
Аз по принцип преди години имах проблеми, явно си имам предразположеност, и според мой близък, травматолог (но без да задълбаваме в допълнителни изледвания), имам изтриване на хрущялите от които ми се появиха болките. Cry
Сигурно близо година и нещо взимах разни препарати за подхранване на хрущялите и като че ли позакрепих. И от една седмица пак ме смъкна и с всеки изминал ден болката се засилва. Днес като се събудих, едва си свивах ръцете в юмрук Sad Звънях на доки да питам дали има нещо, с което да закрепим положението още 3 месеца, но тя ме отряза, че не може просто така да ми изпише нещо, без да знае какъв е проблема и ме засили към ревматолог. А тази седмица вече имам записан час за хематолог и вече започва да ми идва нанагорно всеки ден да се мотам при различен "нещо...лог"....Мъж ми почна да мърмори, че не бил линейка (не че подобни изречения му правят чест, тъй като и аз не го правя за удоволствие ходенето по лекари..). Ама почна да се изнервя положението..Sad

Майка ми има изтриване на хрущялите и също много я боли.Онзи ден й купих колаген-течен,на ДопелХерц.Всеки ден се пие по една дозичка.30 бр струват около 55 лв.Може да се пие по време на бременност-подпомага шийката,но аз не си го взимам,че ми идва скъпо-пия хиляди други неща.Посети ревматолог и първо коментирай с него-просто споделям какво може да се пие,но задължително след консултация.А за мъжа ти-няма да коментирам,че се ядосах  Grinning Ако трябва и на гръб ще те носи до доктора.

# 151
Аз също ходих на ревматолог, заради болки в ставите. Пуснаха ми имунология и се оказа, че имам завишени антитела, отговарящи на болестта лупус. Изписаха ми кортикостероиди, за занижаването им. Иначе има опастност за плода. Така че вървете за по-сигурно.

# 152
Моя мъж има нещо болка от известно време в ставите и аз му казах да си вземе точно Колаген на Допелхерц и ми каза, че помагало. Аз като бременна не бих го взимала без консултация с лекар, но явно работи, ако е възможно изобщо да го взимаме. Отиди на лекар и попитай най-добре. А мъжа ти наистина трябва да те носи на ръце.  Hug

# 153
Имам чувство че не ми стига кислород. Вкъщи постоянно малко отворен прозорец. А в носа кръвеносни съдове подути, чак леко наболява. Колко горките жени трябва да изтраят, за да родят.  Crazy

# 154
Имам чувство че не ми стига кислород. Вкъщи постоянно малко отворен прозорец. А в носа кръвеносни съдове подути, чак леко наболява. Колко горките жени трябва да изтраят, за да родят.  Crazy

Нали! После мъжете били "силният пол" 😀

# 155
Здравейте и от мен!Нова съм във форума и се включвам чак сега във вашите теми.Бременна съм в 26 г.с. Живот и здраве на 02/06/17 ще се роди дъщеря ни Simple Smile На последният преглед на 14/02 докторката каза,че сме 700 гр.

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 12:32 от RVT89

# 156
Хе, няма да издържат и един месяц, а за токсикоза не говоря. Simple Smile Затова и живеем подълго като цяло, поиздържливи сме  Peace
Rvt, добре дошла. Моя термин също е 02.06, но имам голямо чувство че ще стане поне 2 седмици порано. Аз съм с ранна овулация.  Simple Smile

# 157
Аз пък съм с късна и двете с докторката мислим,че ще е по към средата на месеца Simple Smile

# 158
Май месяц ли имаш предвид? Simple Smile

# 159
Не,лекарката смята че ще е след 10/06..Ще видим,всичко да е наред,пък когато тогава..

# 160
Ааа, ок. Simple Smile Ощи цяла пролет трябва да траеме. Simple Smile

# 161
Да така си е. Мисля, че по-скоро идеята е, че уж още от древността мъжете били устроени така, че да издържат примерно в битка, за кратко време много силен стрес, а при жените обратното - продължителна болка или стрес.

# 162
  • Sofia
Ако е нови неща, пак ли на 40? То нали от началото заради пъпа трябва да са постерилни? Или се вталясвам? 😀

Чети етикетите на артикулите с препоръки как се пере, защото според мен не биха издържали 90 градуса Wink Що се отнася до стерилността - това се постига с гладенето след пране Simple Smile а някои мами пускат в сушилня и не гладят въобще... Simple Smile

# 163
Аз всичко на 40 градуса перях с баткото, гладих точно два пъти, после реших, че не мога да си губя времето така и си купихме сушилня Simple Smile Мен ако питаш, хич не се вманиачавай в тези неща, гледай само да са добре изплакнати, за да няма останал прах по тях, който да предизвика алергии.

# 164
Привет, кокичета Simple Smile
Връщаме се от преглед.
Беб е пораснал - 514 грама, беше в поза: "Мислителят на Роден", та не можа да ми щракне личицето хубаво. Мери кръвотока - каза ок. Мери шийката - 36 мм, не е мръднала, което е супер.
Взе материал за микробиология - контрола след бактериите, да видим дали сме ги утепали.
За плацента каза степен на зрялост - 1, някой знае ли какво означава ?  newsm78
Иииии леко завишени околоплодни води, което ме притесни.
НО той като че ли беше много спокоен ...
Казах му, че ще правя обременяване другата седмица.
Той каза - да, направи си, най-много да ти спрат сладкото ...
Дано всичко е ок  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт