5-и клас – не му се учи. Вие как се справяте?

• 67 054
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Куко, това, което описваш е все едно преди новата ера. ....
Наистина е оттогава - тази година правим 29 години от бала. Е, и?
Имах предвид, че без излишни драми и напъване прилежните деца се справят.
А вервай ми, дори и преди новата ера напъването хич не беше малко, дори сега има далеч повече възможности, можеш да кандидатстваш на много места по много специалности с какво ли не - в УНСС с БЕЛ ми е любимият пример.
Аз не отглеждам писано яйце, не мога да изисквам да бъде новият Питагор, без да има способности точно за това и без да го влече. Не искам да се превръщам в изтрещяла софийска майка (ИСМ), поне до 7 клас.

# 1 081
  • София
С текущия материал се справят да, така е, при положение, че имат добра обща култура и свестен учител. Но пак се налагат обяснения понякога. ДанО не ви цъфнат тези обвързвания с резултатите, защото тогава ще ви побъркат, подозирам.

# 1 082
Търсейки курсове за 6ти клас, намерих името на въпросната наша любима преподавателка по математика. Преподава в една от видните столични школи. На печелившите честито.

# 1 083
Е, именно де!
Нали с това и стартирах-да ни е честито. В училище не могат, ама в школите-могат. Системата е такава, позволява не, ами крещи от нужда от тази ниша, която се създаде. Бизнес да има. Образованието точно им е точно последен проблем. Същите деца от клас после ги приемат по школите с отворени обятия.

# 1 084
Аз се включих темата,  точно защото видях 5 клас-ключова дума, ключов момент.
...
За мен, основен проблем е незаинтересоваността на учителя.

Аaa, сега те прочетох. Заинтересована е, заинтересована, написа им тройките и от шести клас целия клас сме в школите. Кой в нейната, кой в друга, няма начин просто.
Аз спокойна, потвърдих си най-сетне от къде духа вятъра. Да се чудим и да се маем цял клас родители как така, аджеба.

# 1 085
Кой в нейната, кой в друга, няма начин просто.

Това възможно ли е, преподавател на деца в училище да ги обучава и в частна школа?Нямаше ли някаква забрана учителите да не дават частни уроци на децата, на които преподават в училище?

# 1 086

Това възможно ли е, преподавател на деца в училище да ги обучава и в частна школа?Нямаше ли някаква забрана учителите да не дават частни уроци на децата, на които преподават в училище?
Не само че има такава забрана, но в началото на всяка учебна година учителите подписват декларация за конфликт на интереси, т.е. че не извършват дейности, които представляват конфликт на интереси.

# 1 087
  • Варна

По принцип има,но за школите може да има и вратичка  newsm78

# 1 088
А, то в наш закон ако не се намери вратичка... Whistling

# 1 089
  • София
Аз пък се нервирам от това, че разказвателните предмети тотално се пренебрегват.
Българския и математиката ще ги оправим с пари за чу, то е ясно.
Ама защо убиват желанието за научаване на нещо в децата ни!!
Дъщеря ми, например, е запалена на тема животни. Но учителката им по ЧП е толкова неприятна, че едвам си поглежда учебника.
Съответно всички други учители по разказвателните влизат, изпяват си урока, диктуват план и си излизат! Комуникация, обяснения, нещо интересно - какви са тия лигавщини.

# 1 090
Нашите правят проекти и им е интересно. Моят син харесва госпожата по ЧП, и предмета също съответно.
А иначе за школите - ми децата от нашия клас ще отидат на школа при учителя Х от училище У, а децата на учителя Х от училище У - при нашата учителка, простичко е.

# 1 091
Аз пък се нервирам от това, че разказвателните предмети тотално се пренебрегват.
Българския и математиката ще ги оправим с пари за чу, то е ясно.
Ама защо убиват желанието за научаване на нещо в децата ни!!
Дъщеря ми, например, е запалена на тема животни. Но учителката им по ЧП е толкова неприятна, че едвам си поглежда учебника.
Съответно всички други учители по разказвателните влизат, изпяват си урока, диктуват план и си излизат! Комуникация, обяснения, нещо интересно - какви са тия лигавщини.

Неприятна, казваш, учителката. А са още малки. Нагоре стават повечето още по-неприятни. Ако сега спряганото за трудно ЧО ви притеснява, то в 6-7 клас историята ще ги кара и да бягат от часове. За химията в 7 клас да не говорим. Няма химия между учителя и децата Simple Smile, но и не само. Ето, тази година им свалили по география цял континент отгоре. Не кой да е, ами Европа. Все още не е преподаден, няма и да се преподаде-време няма, годината си мина.
Предметите се пренебрегват по няколко очевадни причини - важността на външното оценяване в 7 клас, което е от значимост в кое училище ще продължиш след това. А това НВО е само по тези предмети-БЕЛ и МАТ. Има цели училища, които в 7 клас подаряват оценките по останалите предмети за сметка на БЕЛ и МАТ. Просто знаят, че натискът е голям, и времето за обикновените деца за състезателно представяне по математика не стига. Факт.
На други пък места е обратно-така се вторачват в тези науки, че не им дават възможност да харесат и заобичат нещо. И понеже обемът е голям, не казвам труден, голям, по много науки-децата не смогват и просто ги намразват.
Т.е. любов към науката, към учението, спира да съществува именно в тази благодатна възраст 5-7 клас.

# 1 092
  • Варна
А да ви е направило впечатление,че по География ги изпитват без атлас ?

# 1 093
А да ви е направило впечатление,че по География ги изпитват без атлас ?

Различия. Няма единен стандарт също. При нас е с атлас и учителката иска буквално всичко да се знае.

# 1 094
  • София
Моята е в 6 клас. По ЧО учителката май е най-свястната. Поне диктува разбираеми планове, по които учат по-лесно. Но това са някакви частички инфо, които запомнят за момента и после забравят. Точно така - никаква любов към учението.

Общи условия

Активация на акаунт