Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 97 086
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Не се притеснявай за наддаването, дребчовците доста бързо си наваксват теглото и скоро ще се нагушкате и вкъщи. Щом са спряли и АБ остава само да папка- стискам палци и Калоян да е лакомник като моята бузанка и скоро да се гушкате. А за това, че не е наддал- Матеа се роди 2720, на втория ден беше 2500 и нещо и мен доста ме шашна, но следващите дни беше страшно папкане.
Ние сме добре, доизглаждам графика за хранене, качила е килограм от раждането и в неделя и е погачата, времето лети сякаш. Чакаме да се похвалиш, че се гушкате вкъщи и не му смогваш с дрешки на растежа!

# 76
Кити, имам доста кърма, затова ми се иска да успеем и ще се постарая, а пък... времето ще покаже как ще се храним Simple Smile
Ниа, радвам се, че сте добре Simple Smile
Аз знам, че е нормално да свалят до 200-300 грама след раждането, Калоян свали само 60, затова не съм в драма и чакам търпеливо. Той се храни добре, но хапва по-малко от останалите бебета, защото е доста по-мъничък. Та от там преполагам и качването става по-бавно.

Благодаря ви за утехата и на двете Hug

# 77
Clepsi,
Моята снаха отиде да ражда в Надежда октомври месец 2016 г., без да е ходила при лекар или на жк там, защото в друга държавна болница искаха да я срежат по същите причини - голямо бебе, тесен таз, висок диоптър и т.н.  Инстинктът й се оказа верен и тя успя да роди бебе 4,200 кг. съвсем естествено с малко разкъсвания. Мацката си носеше план за раждане и роди без упойка и окситоцин, като са се съобразили с него.
Била е в трета родилна зала с шведската стена, но не е стигнала до нея. Изпробвали са почти всички пози и чупки на леглото докато намерят подходящата. Таткото е бил с нея, без дула. Единственият минус е, че после са я качили на етаж три и е имало совалки за бебето ( на етаж две са бебетата и оперираните мами). Часовете за свиждания са регламентирани за разлика от държавните болници в които е хан, тук таткото може да е в стаята един час от 17 до 18 часа, другите свиждания в столовата. Доволна е много от дежурната лекарка (забравих й името), била е доста сериозна по време на раждането, но после много й се е радвала "ето и мамчето с голямото бебе"....

А за малко да забравя на изписването видях една мама с много кървясали очи, акушерките на което казват напъвала е с лице, така, че трябва да се слушат стриктно указанията за напъните.
Успех!!! Стискам палци!!!
Много благодаря! Точно се чудех дали да отида направо,ако раждането тръгне, преди да съм минала преглед там. Hug

# 78
Clepsi, бебето може да слезе и след началото на раждането, всичко е възможно. Човек, който ти е дал това като повод за секцио в 37ма седмица, не искаш да стои близо до теб по време на раждане. Любимата ми история от "Надежда" е на съкилийничката ми от първото раждане - бебето се смъкнало внезапно вече на операционната маса, с поставена упойка за секциото. Още се ядосвам, че не я попитах кой лекар се е канел да я реже, защото трябва да бъде запомнен от поколенията тоя човек. Като видял, че се е наместило в таза, я попитал дали иска да се опита нормално и я вдигнали от масата, върнали я обратно в родилната зала и беше успяла. Всичко може да се случи, никой не може да ти даде гаранции за нормално раждане. Но аз отидох на предварителен преглед с обменна карта, на която пишеше "ТЕСЕН ТАЗ!!!", подчертано два пъти, и с два пъти увита около врата на бебето пъпна връв. Ослеков, който бил известен с това колко обича да оперира, ми обясни как това ни най-малко не е причина да ми насрочват секцио.

За епизиотомиите и разкъсванията вече има достатъчно данни, че по-малък процент от спонтанните разкъсвания са сериозни; те се шият по-трудно от лекарите, но зарастват по-леко. Епизиотомията, за сметка на това, може да се доразкъса сериозно. Аз на първото си раждане се обяснявах на акушерката как нямам нищо против да ме срежат, ако преценят, а тя се подхилваше и само ме предупреди да съм готова, че като ми каже да спра да напъвам, да спра наистина.

Аз не бях писала план за раждане, но таткото си беше научил урока добре и в подходящите моменти предупреждаваше какво бих искала или не бих искала да се случи, и се съобразиха с нас. Важно е да подсети навреме, ако искате отложено рязане на пъпната връв... че ти може и да не си в състояние да се сетиш.

Електра, честита радост и скоро да сте всички вкъщи! Важното е, че знаеш откъде да намериш помощ, ако нещата не потръгнат лесно с кърменето, защото понякога малко помощ променя всичко. Успех!

# 79
Има случаи, при които бебетата слизат в таза или се обръщат в последния момент. За съжаление на лекарите им е много по-лесно едно планирано секцио, отколкото естествено раждане. Поради тази причина използват всякакви поводи за да накарат майките да изберат секцио. Добре, че все пак още има лекари, които държат на естественото раждане.  Peace

# 80
Благодаря, момичета. Моят лекар,който сменям не каза,че не мога нормално да опитам,само ми наговори куп неща колко щяло да боли, да е трудно и тн. При опит да разберем как протича раждането се убиди,че подлагаме на съмнение дългогодишната му практика. Каза,че планът за раждане е пълна глупост... Може да е добър доктор, но аз искам и малко отношение, за това се насочих към Надежда!

# 81
Момичета, след записан ден в оперативната програма за раждане (от наблюдаващия ме лекар) следва ли да правя нещо друго за да се запиша, като да нося някакви документи или да се регистрирам? Или директно отивам предния ден със сака 😊

# 82
  • София
направо отиваш предния ден със сакчето там.

# 83
Невинаги е възможно нормалното раждане, независимо от желанието на родилката. При два пъти увита пъпна връв на бебето в комбинация с тесен таз, не бих рискувала с нормално раждане, на първо място е здравето на бебето. Да, секциото е сериозна коремна операция, но ако има индикации за евентуални усложнения при нормално раждане /за мен горепосочените са такива/, защо да се излага на риск бебето, защото майката е решила на всяка цена да роди нормално? Момичета, не абсолютизирайте. Ако се наложи секцио, това няма да ви направи по-малко майки, отколкото ако сте родили нормално Peace

# 84
И аз това се опитах да кажа Simple Smile

# 85
  • София
неприятен е начина, по които настояват за секцио понякога.
остава едно гадно чувство.
аз родих секцио, по принцип нямах претенции как ще е.
секциото го забравих вече, помня само положителните неща от този ден, но не съм забравила разговора с лекаря убеждаващ ме за секцио.

# 86
Да, явно в България много по-често има медицински предпоставки за секцио  Laughing Laughing Laughing

# 87
  • София
Да, понякога наистина се налага. Често или не, не мога да кажа, но на мен първото секцио ми спести много неприятности. Да, тръгнах да раждам нормално, много исках нещата да се случат, но се оказа, че за бебето е било също толкова важно да се извади веднага. Неприятно е, коремна операция е, но има моменти, в които е важно майката да е жива и здрава и бебето също. Нищо не е на всяка цена в този живот.

Скрит текст:
Някак съм против обобщенията и крайностите. Всички трябва да опитат да родят нормално, всички трябва да кърмят до 5г. и т.н.

# 88
Днес ми пуснаха ПКК и урина за първи път от началото на бремеността, видяхме се с др Кръстев, излязоха ми резултатите, но имам някои високи и някои ниски показатели. Как се процедира в такъв случай? Следващата ми среща с доктора е след месец...  newsm78

# 89
  • София
Нямате ли уговорка да му се обадиш, да отидеш в б-цата когато е дежурен или има ЖК?

Общи условия

Активация на акаунт