Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 97 095
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, знаете ли дали за преглед за установяване на бременност мога да си запиша час онлайн (демек ще се води гинекология) или трябва да е женска консултация?

# 61
Люксен, радвам се, че сте добре Hug
Жалко, че не разбрах по-рано, че си тук...

# 62
Здравейте, знаете ли дали за преглед за установяване на бременност мога да си запиша час онлайн (демек ще се води гинекология) или трябва да е женска консултация?

Всички аг-та водят и жк, така че няма значение при кого ще отидеш за установяване.

# 63
Привет,
Декември месец си бях записала час при АГ за установяване на бременност, не онлайн, а по телефона. Попаднах в трети кабинет (приемният кабинет) при д-р Ослеков, от когото съм много доволна.
Успех!

# 64
Здравейте момичета. Записах си час за женска консултация при д-р Иванчева.До сега не я бях чувала.
Някой случаино да има информация за нея. Благодаря предварително.

# 65
Здравейте, момичета!Вече съм 37 ма седмица и бях много позитивна до днес. Най-накрая успях да говоря за раждането с доктора ми и беше трагично.  ooooh! Обясни ми колко щяло да ми е трудно, да боли, да не си мисля, че няма да има разкъсвания и епизотомия..Бебето още не било слязло в таза. Направо се втрещих. Сега се чудя да сменям болницата и се насочих към Надежда. Искам нормално, естествено и активно раждане. До колкото е възможно без някакви интервенции упойки и тн. Имам час за другата седмица при д-р Русинов.
Кажете ми някакви впечатления за болницата, как протича раждането, екипът не се избира май, присъствие на таткото, дула? След това свиждания? Има ли вип стая, в кято да може таткото да е с мен.
Ще се радвам да чуя някоя позитивна дума, благодаря!

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 15:42 от Clepsi

# 66
Ако бебето не е слязло в таза, и в Надежда да отидеш, същото ще ти кажат. Разкъсванията може би са ги споменали, ако бебето е по-голямо. При мен беше комбинация от двете и се наложи секцио, колкото и да се опъвах.

Според мен, виж как ще са нещата другата седмица и решавай.

Вип стая с постоянни свиждания няма, избор на екип има само с планирано секцио. Бащата може да присъства.

# 67
Ако бебето не е слязло в таза, и в Надежда да отидеш, същото ще ти кажат. Разкъсванията може би са ги споменали, ако бебето е по-голямо. При мен беше комбинация от двете и се наложи секцио, колкото и да се опъвах.

Вип стая с постоянни свиждания няма, избор на екип има само с планирано секцио. Бащата може да присъства.
А колко време те чакаха да слезе? Тоновете ли не бяха добри, че се е наложило секцио?

# 68
  • София
Никой не може да каже, дали ще успееш да родиш нормално или не, важното е да се направи всичко възможно, за да опиташ, но в крайна сметка твоето здраве и това на детето ти са най-важни.
В "Надежда" няма избор на екип, ако избереш б-цата, ще раждаш при дежурен лекар.

# 69

А колко време те чакаха да слезе? Тоновете ли не бяха добри, че се е наложило секцио?
Не са ме чакали, родих 10 дни преди термин, защото бебето беше огромно и най-вероятно щях да пренося (шийка бетон, глава високо и изобщо никакви индикации за скорошно раждане). Ако бях настояла, сигурно щеше да се роди 5500, което щеше да е доста рисково.

# 70
Clepsi,
Моята снаха отиде да ражда в Надежда октомври месец 2016 г., без да е ходила при лекар или на жк там, защото в друга държавна болница искаха да я срежат по същите причини - голямо бебе, тесен таз, висок диоптър и т.н.  Инстинктът й се оказа верен и тя успя да роди бебе 4,200 кг. съвсем естествено с малко разкъсвания. Мацката си носеше план за раждане и роди без упойка и окситоцин, като са се съобразили с него.
Била е в трета родилна зала с шведската стена, но не е стигнала до нея. Изпробвали са почти всички пози и чупки на леглото докато намерят подходящата. Таткото е бил с нея, без дула. Единственият минус е, че после са я качили на етаж три и е имало совалки за бебето ( на етаж две са бебетата и оперираните мами). Часовете за свиждания са регламентирани за разлика от държавните болници в които е хан, тук таткото може да е в стаята един час от 17 до 18 часа, другите свиждания в столовата. Доволна е много от дежурната лекарка (забравих й името), била е доста сериозна по време на раждането, но после много й се е радвала "ето и мамчето с голямото бебе"....

А за малко да забравя на изписването видях една мама с много кървясали очи, акушерките на което казват напъвала е с лице, така, че трябва да се слушат стриктно указанията за напъните.
Успех!!! Стискам палци!!!

# 71
Не са само оперирани мами на етаж 2, където е и неонатологията. Аз бях в една стая с родила нормално мама. В горе споменатия случай вероятно всичко е било заето на ет.2.

# 72
Електра, точно това щях да пиша и аз. Родих нормално и бях на 2ри етаж. А на 3ти беше приятелка родила секцио.
Как сте?

# 73
Бебчо е добре. От вчера сутринта не е на системи и антибиотик. Чакаме го само да наддаде.
Мен ме изписаха вчера, но без него. Не беше качил нито грам от предния ден. Мъчно ми е много без него, но знам, че е само за добро. Той се роди 2010. Трябва да възстанови това тегло и да качи още малко, за да го изпишат.
Но вчера преди да си тръгна за пръв път ми го доведоха в стаята. Нагушках го много хубаво, за пръв път толкова дълго и се опитах да го закърмя. Сукна няколко пъти, но е много малък още и не успя повече. Все пак като се прибере вкъщи ще опитам пак. Няма да се откажа толкова лесно, ако трябва ще звъня и на консултант. Ще се справим с всичко и двамата Heart Eyes

Благодаря, че питаш, Ниа Hug Вие свикнахте ли вече една с друга Simple Smile

# 74
Електра, знам как се чувстваш. Моите бебчета ги изписаха само ден след мен и бях на ръба да се побъркам през нощта от притеснение. Нямаха сили да засучат, хем се родиха с планово секцио в 39-та седмица. Ще наддаде бързо юнакът и скоро ще сте заедно у дома.  Hug За кърменето не се притеснявай - не винаги се получават нещата, но има алтернативни начини. Успех !

Общи условия

Активация на акаунт