Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 96 672
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ти ,missence bouquet

# 226
  • София
Успех! Peace

# 227
Аз пак с въпрос. Не съм питала Ташков. Та да питам вас.. По принцип след коя седмица е най-добре бебетата да се раждат в болницата? Надявам се ме разбрахте. Имам в предвид,че грижите след коя седмица ще са най-адекватни там. Дано си изчакаме датата си де,силно се надявам,но все пак да питам за мнения...

Сигридов ми беше казал ако е преди 34-та седмица, да ходя в МД.

# 228
Здравейте искам да ви попитам за мнение относно верността на цитонамазките в Надежда. Трябва да отида на контролна цитонамазка,  но чувам противоречиви мнения за верността на цитонамазките там? Моля споделете вашия опит, благодаря предварително.

# 229
Аз пак с въпрос. Не съм питала Ташков. Та да питам вас.. По принцип след коя седмица е най-добре бебетата да се раждат в болницата? Надявам се ме разбрахте. Имам в предвид,че грижите след коя седмица ще са най-адекватни там. Дано си изчакаме датата си де,силно се надявам,но все пак да питам за мнения...

Сигридов ми беше казал ако е преди 34-та седмица, да ходя в МД.
А Токуда не е ли ок преди 34-та ?

# 230
Здравейте, да попитам имате ли впечатления от хирурзите в болницата (д-р Атанасов, Персенски, Григоров и др.). Става въпрос за планувана операция на херния.

Да споделя и аз от моето раждане миналата година - много съм доволна от водещата ЖК лекарка д-р Димова, която след това ме оперира по спешност по мед. причини. Но като цяло болницата е много натоварена и това се отразява на пациентите по един или друг начин, но все пак съм на мнение, че са добри специалисти в сектор АРТ и гинекология.

# 231
Григоров ме консултира за евентуална операция. Много ми хареса, но нямам практически впечатления.

# 232
Благодаря ти! bouquet Kitty,разбрах да. Аз пък бях изключила да питам и Сигридов,и Ташков. Та си питам вас bowuu

# 233
Григоров ме консултира за евентуална операция. Много ми хареса, но нямам практически впечатления.

Благодаря cristi  bouquet

# 234
  • София
Здравейте, и аз да споделя за моето раждане миналата седмица. Беше планирано секцио по мед причини, приеха ме предишния ден - изследвания, преглед, тонове и престой на третия етаж. Беше спокойно според мен не повече от 5 стаи заети. Сестрите бяха любезни и внимателни. Сутринта подготовка и операцията, анастезиоложката много помага и успокоява. Показаха ми бебчо и го отнесоха като го показаха на мм също. 24 часа в реанимация на обезболяващи и др лекарства - сестрите също бяха любезни и грижовни. Бяхме само 2 те родилки секцио от през деня. След обяд доведоха бебчо да се видим и гушнем малко. На другия ден ме раздвижиха и качиха на ет 2 и се започна спазване на бебешкия график за хранене и тн. Акушерките много помогнаха за започване на кърменето няколко пъти по време на престоя ми. Също се грижиха и за мен - наистина не мога да кажа лоша дума за никой. При сменяне на превръзките на операцията казаха че такива малки разрези без външни конци прави само др. Кръстев за което се чувствам късметлийка. Другия лекар който обсъждахме наистина се слави с разрези като за 5 кг бебета - това разбира се неофициален коментар от сестрите... понеже аз чаках той да махне конци на една своя пациентка пред манипулационната. В отделението не беше пълно - имаше поне 5 свободни места от 10 те стаи. Нямаше проблем и с храната. Единственото което не ми достигна - неонатолозите лекари не обясняват детайлно какви прегледи и изследвания са правили, а само казваха че са ок. Др. Семерджиева беше най- обяснителна, другите ги питах и пак не ми казаха подробно - щяло да е написано в епикризата. Затова да ви питам - доколкото разбрах се изпраща кръв за изследване за генетични заболявания и ти се обаждат ако има проблем? Така ли е? Какви генетични заболявания?
Като цяло съм много доволна от целия екип на болницата и бих я препоръчала на всеки. Специални благодарности на др.Кръстев и др.Михова!!!

# 235
Здравей,Пепита. Радвам се,че си доволна. На мен ми предстои. Възстанови ли се вече? Имаш ли още болки от секциото и кога се почувства добре след операцията?

# 236
  • София
Здравейте, и аз да споделя за моето раждане миналата седмица. Беше планирано секцио по мед причини, приеха ме предишния ден - изследвания, преглед, тонове и престой на третия етаж. Беше спокойно според мен не повече от 5 стаи заети. Сестрите бяха любезни и внимателни. Сутринта подготовка и операцията, анастезиоложката много помага и успокоява. Показаха ми бебчо и го отнесоха като го показаха на мм също. 24 часа в реанимация на обезболяващи и др лекарства - сестрите също бяха любезни и грижовни. Бяхме само 2 те родилки секцио от през деня. След обяд доведоха бебчо да се видим и гушнем малко. На другия ден ме раздвижиха и качиха на ет 2 и се започна спазване на бебешкия график за хранене и тн. Акушерките много помогнаха за започване на кърменето няколко пъти по време на престоя ми. Също се грижиха и за мен - наистина не мога да кажа лоша дума за никой. При сменяне на превръзките на операцията казаха че такива малки разрези без външни конци прави само др. Кръстев за което се чувствам късметлийка. Другия лекар който обсъждахме наистина се слави с разрези като за 5 кг бебета - това разбира се неофициален коментар от сестрите... понеже аз чаках той да махне конци на една своя пациентка пред манипулационната. В отделението не беше пълно - имаше поне 5 свободни места от 10 те стаи. Нямаше проблем и с храната. Единственото което не ми достигна - неонатолозите лекари не обясняват детайлно какви прегледи и изследвания са правили, а само казваха че са ок. Др. Семерджиева беше най- обяснителна, другите ги питах и пак не ми казаха подробно - щяло да е написано в епикризата. Затова да ви питам - доколкото разбрах се изпраща кръв за изследване за генетични заболявания и ти се обаждат ако има проблем? Така ли е? Какви генетични заболявания?
Като цяло съм много доволна от целия екип на болницата и бих я препоръчала на всеки. Специални благодарности на др.Кръстев и др.Михова!!!
Всички бебета подлежат на генетично скринингово изследване за фенилкетонурия.

# 237
  • София
Само тази ли ген болест?  newsm78
Четох че в Ген лаб се прави скрининг за куп ген болести от кръвна проба взета 4-6 дни от раждането и се надявах да е това...

Carrie вече мина седмица от секциото и мога да кажа че съм въстановена - досега си имах болки при сядане, лягане, изправяне особенно с бебето. Аз приемах обезболяващи до 3- тия ден, но иначе ти предлагат свещички до изписването и с тях може да си обезболена постоянно  Wink При всички положения след реанимация можеш да се движиш и грижиш за бебето и себе си, макар и с болезнени усещания.

# 238
  • София
Това е задължителния скрининг, който се прави на всички новородени. Ако искаш нещо друго сигурно може да се направи

# 239
Благодаря ти,Пепита. Супер. Радвай се на малкото бебче  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт