Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 97 111
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Някой знае ли дали мога да се запиша на ЖК в "Надежда" не от началото (под начало имам предвид началото за ЖК)? В момента се следя в друга болница, но не съм убедена, че реагират адекватно при появил се проблем. Така и така съм към края на изписаното ми лечение, но обмислям да се преориентирам. Понеже видях, че пакетите за ЖК се плащат на 2 части след определени етапи, дали ще мога да се включа от 24 седмица?

# 631
Да, може, аз се записах по-късно. Бях по ЗК преди това на друго място.

# 632
  • Пловдив
Момичета, кажете ми неонатологията в Надежда може ли да поеме бебчета под 2 кг. и преждевременно родени? На сайта им пише, че могат, но някъде по форума срещнах и други коментари.

# 633
  • София
То въпоса е колко са зрели, не толкова килограмите

# 634
Могат от 1200 нагоре. Като ходех в неонатологията на свиждане видях няколко дребосъци в кувьозите.

# 635
  • Пловдив
То въпоса е колко са зрели, не толкова килограмите
Ами не знам какво имаш предвид под зряли? Аз се надявам да я докарам поне до 36 г.с. Док каза че ще ми даде инжекции за дробчетата следващата седмица, но въпреки всичко надеждите ми са за бебчета над 2000 гр. и доносени що годе Wink

# 636
  • В сърцето на любимия човек
Моя приятелка роди в края на миналия месец близначките си в 35+гс. Едното бебе се роди 2600гр, а другото 1600гр. И двете дишаха самостоятелно и въпреки по-ниското си тегло, по-малката не е била в кувиоз, а само на термолегло, защото се е адаптирала много бързо. По-голямата е била заедно с другите бебета. Първо изписаха майката с по-голямата близначка, а след десетина дни, щом по-малката наддаде до 2кг изписаха и нея.
В този смисъл наистина не е важно само теглото, а и зрелостта на плода и това как ще се адаптира, защото има и напълно доносени бебета, които се налага да са в кувиоз или на термо легло.

# 637
  • Пловдив
Пънче, благодаря за отговора, все ми се искаше да съм в Надежда, но все повече вече клоня към УМБАЛ-а в Пловдив, живот и здраве май в последния момент ще се решава, според случая. Сега се развиват добре бебки и отговарят на седмиците си.

# 638
Моя близка приятелка, която е пациентка на онкологичното отделение в Надежда ми се обади много разстроена, че не й се полагал скенер (на бял дроб), защото нямала оплаквания.
С този скенер сигурно следят за наличие на разсейки?
 newsm78
Попита ме къде може да изложи проблема си, за да й се обърне внимание, защото лекарите били уморени и правели пропуски  - това са нейни думи, може ли съвет къде може да изложи проблема си, за да й се обърне внимание?
Много тъжно ми стана за нея и бих желала да й помогна по някакъв начин, не знам удачно ли е в тази тема да помоля за някакво съдействие.

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 00:48 от Анонимен

# 639
  • София
Темата е за цялата болница, разбира се, че е удачно Peace, но преди време бях питала за мнение по повод,различен от раждане/Б. и никой не се включи,което ме кара да мисля,че в темата няма кой да даде съвет по твоя казус  Rolling Eyes, дано да греша.
Дано успееш да помогнеш с каквото можеш и приятелката ти да получи необходимото внимание и грижа!

# 640
Ами не знам какво имаш предвид под зряли? Аз се надявам да я докарам поне до 36 г.с. Док каза че ще ми даде инжекции за дробчетата следващата седмица, но въпреки всичко надеждите ми са за бебчета над 2000 гр. и доносени що годе Wink
В коя седмица ще ти я поставят тази инжекция? Предстои ми ЖК следващата седмица, да взема да попитам...

# 641
  • Пловдив
В коя седмица ще ти я поставят тази инжекция? Предстои ми ЖК следващата седмица, да взема да попитам...
Клиърче, другата седмица във вторник ще съм 27+3 при док и каза  че тогава ще ми ги изпише, а кога ще ги слагам все още не знам!?!

# 642
  • София
Dreams come true, според мен се насочи към б-ца с висок клас неонатология. Не знам б-цата в Пловдив, но в Сф това са МД и Токуда.

gerda1, да подаде оплакване в НЗОК и копие до ръководството на б-цата.
Скрит текст:
Телефонният номер е 0800 14 800, на него ще отговарят служители на касата всеки работен ден от 9 до 17,30 часа.
http://duma.bg/node/81938

# 643
  • София
Момичета, как стои въпросът с припознаването на бебето, при липса на брак? На някои места изисквали заверена декларация от нотариус, но как стоят нещата в Надежда newsm78

# 644
По същия начин. Таткото отива до нотариус, там попълва готова бланка и ти я носи. Даваш я на една служителка, която минава по стаите и тя ти казва кога да отидеш да вземеш акта за раждане от общината.

Общи условия

Активация на акаунт