Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 97 109
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, как стои въпросът с припознаването на бебето, при липса на брак? На някои места изисквали заверена декларация от нотариус, но как стоят нещата в Надежда newsm78
на мен през 2014 също ми искаха заверена декларация от нотариус.

# 646
  • В сърцето на любимия човек
Ами не знам какво имаш предвид под зряли? Аз се надявам да я докарам поне до 36 г.с. Док каза че ще ми даде инжекции за дробчетата следващата седмица, но въпреки всичко надеждите ми са за бебчета над 2000 гр. и доносени що годе Wink
В коя седмица ще ти я поставят тази инжекция? Предстои ми ЖК следващата седмица, да взема да попитам...
Попитай, но имай предвид, че не на всички бременни (дори и с близнаци) слагат. Приятелката ми се следеше при Генадиева и тъй като шийката и беше стабилна през цялата бременност, нямаше контракции или индикации на преждевременно раждане, не и сложиха кортикостероиди до края. Ако по-малкото бебе не беше забавило наддаването в теглото, нямаше да се наложи да извадят бебките в 35+гс, а щяха да изчакат до 37-38гс

# 647
Мерси много за отговорите, слагам въпроса в списъка.  Hug

# 648
Не на всички бременни слагат инжекция за дробчетата. На мен не ми поставиха. Зависи дали се налага.
Вярно е, че няма значение теглото, а зрелостта на плода.  Peace

# 649
  • Пловдив
Док изришно ме предупреди предния път да и напомня на следващия преглед, че било много важно. Аз също нямам индикации за нещо преждевременно, но може би иска да се застраховаме.

# 650
Но имаш серклаж, това е достатъчно, за да се налага превантивно поставяне на КК  Peace

# 651
  • Пловдив
Но имаш серклаж, това е достатъчно, за да се налага превантивно поставяне на КК  Peace
Абсолютно!

# 652
Аз бих взела всички превантивни мерки, които може. Обичам "превантивните" неща.  Crazy
Знаете, че ме гони параноя за преждевременно раждане.   Laughing

# 653
  • Пловдив
Аз бих взела всички превантивни мерки, които може. Обичам "превантивните" неща.  Crazy
Знаете, че ме гони параноя за преждевременно раждане.   Laughing
Аз съм същата, обмислям отрано всичко, искам да ми е ясна всяка една следваща стъпка при всяка една ситуация и се изнервям, когато нямам ясно начертана стратегия  Crossing Arms Май откачам вече  Thinking Joy

# 654
Не, не откачаш, аз бях същата. Тресях се за всичко докато не стигнах 34-35гс. После успях да се порадвам няколко седмици на бременността преди да родя.
И чак след като родих си дадох сметка, че е трябвало да послушам по-рано д-р Христов и да оставя той да мисли за рисковете, вместо аз да чертая апокалиптични сценарии в главата си и възможните варианти за по-благоприятен изход. Багажа ми за болницата беше готов още през юли, а родих през октомври  ooooh!

ПП: той ли ти прави серклажа?

# 655
  • Пловдив
Не, не откачаш, аз бях същата. Тресях се за всичко докато не стигнах 34-35гс. После успях да се порадвам няколко седмици на бременността преди да родя.
И чак след като родих си дадох сметка, че е трябвало да послушам по-рано д-р Христов и да оставя той да мисли за рисковете, вместо аз да чертая апокалиптични сценарии в главата си и възможните варианти за по-благоприятен изход. Багажа ми за болницата беше готов още през юли, а родих през октомври  ooooh!

ПП: той ли ти прави серклажа?
Багаж не съм стегнала, ама куфар си купих  Joy
Серклажа го прави д-р Арабаджикова, след разговор се изясни, че не се налага по-специален серклаж. Мина много добре всичко с почти никакво кървене. Онзи ден на преглед ми измери шийка 31 мм, а преди серклажа беше 25.7 мм, та малко се очудихме и двете  Thinking но пък не съжалявам, че е направен, само страховете ми бяха в повече  ooooh!  Whistling Аз също се моля да стигна 34-35 г.с и ще си отдъхна  Praynig

# 656
Аз след втората фетална малко се успокоих, поне не както беше преди, не че не броя всяка следваща седмица и не следя риска при преждевременно раждане.  Mr. Green

# 657
Да не ви плаша, но спокойствие няма и след като родите. Grinning Така, че пестете си силите и емоциите. Ще ви трябват.

# 658
  • София
По същия начин. Таткото отива до нотариус, там попълва готова бланка и ти я носи. Даваш я на една служителка, която минава по стаите и тя ти казва кога да отидеш да вземеш акта за раждане от общината.

Това след като родя, така ли? Или трябва и двамата да се носим отсега до нотариуса newsm78

# 659
Да, след като родиш. Като те настанят на  2 ет. минава една жена и ти казва какво да направиш. Хубаво е същия или на другия ден като родиш таткото да отиде. Но може и сега, стига да сте сигурни как ще се казва детето. Аз не бях Grinning Избрах името в деня преди да отида на преглед и на него да разбера, че трябва да се вади спешно...

Кити, на мен ми е 100 пъти по-спокойно след раждането. Виждам го и мога да се опитам да разбера какво не му е наред ако плаче Simple Smile В корема като беше, имаше моменти, в които се побърквах.

Общи условия

Активация на акаунт