Баба Марта наближава,а СЕПТЕМВРИйче все по-голямо става!!! Тема 3

• 36 729
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Аз сутрин се будя жадна и гладна. Нещо мн наблягам на тестени закуски сутрин и сега почвам да ги ограничавам с нещо по-здравословно.

# 661
Аз нощем не ям и никога не съм яла, но определвно имам страхотен апетит. Заради диетата, обаче, не мога да се развихря. Вчера за първи път си позволих една супа топчета на обяд и после цял ден умрях от болки в стомаха. Явно няма да мога да ям още дълго нормална храна.

# 662
AЗ съм комбинация.  Grinning през ноща сладко, сутрин тесто. Днес обаче намерих калкулатор на теглото на бременни и съм качила точно колкото трябва. Успокоих се.

# 663
Можеш ли да споделиш този калкулатор, аз за сега съм качила има няма 0.5 кг Grinning ама според мен същинското качване ще е от 6-7 месец.

# 664
Аз не съм толкова зверски гладна през нощта, но сутрин определено. Не се ограничавам, хапвам си тестено, супите си ги обожавам по принцип, то за това си ми и личи, от 53 сега съм 57 кг. /+4/ в 14 седмица. Какво ще става по нататък нямам идея  ooooh!

А за калкулатори намерих тези, не са лоши:
http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

p.s. Аз съм в нормите Wink

# 665
  • София
Аз се притеснявам, че преди години ортопедът, при който ходих отсече - като забременея, да не качвам повече от 7-8кг. Ама аз съм +3 вече, така че няма как да стане.
Ноел, стискам палци да започнеш нормално хранене в най-скоро време.

# 666
И аз сутрин съм най-гладна, а вечер се опитвам да не хапвам много, че ми става тежко и се чудя как да седна, че не трябва да се ляга до 2-3 часа след хапване. ММ някой път се прибира късно поради фитнеса или някой наложителен овъртайм и сядаме да  хапнем към 20:30-21и мисля вече да го оставя да си вечеря сам и само да му правя компания с чай.
За сладкото има вето - не се купува нищо за вкъщи, ако се купи е само за едно хапване и по повод. Подгонил ме е някакъв найстов глад за сладко и опустошавам де що видя. Mr. Green

# 667
Здравейте, момичета! И аз като много други мами, едва сега се осмелявам да пиша, въпреки че ви следя, откакто по случайност научих за тази група.
В 14 г.с. съм с термин 16.09, първа бременност. Вчера получих резултатите от БХСI, всичко е наред. Предстои ми ФМ, но тъй като съм от Велико Търново (ако други мами също са от тук, ще се радвам да си пишем и да обменим съвети, свързани с бременността и раждането в този град), гинекологът ми ме посъветва да я направя в София. Можете ли да ми препоръчате някой специалист там - поразрових се в стари теми, въртят се 2-3 имена, но би ми било полезно да знам вие към кого сте се ориентирали и защо.
Също така, какво мислите за по-ранното правене на ФМ. Отново док ме посъветва, ако държа да направя втори БХС, да го съчетая с ФМ, което ще рече около 18 г.с. Това малко ме притеснява, имайки предвид, че специалистите по ФМ препоръчват да се отиде в 20-21 г.с., когато плодът е достатъчно голям и могат да се отрият до 80% от аномалиите. Някой има ли намерение, така за всеки случай просто, да прави БХСII и да го съчетава с ФМ?

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 10:21 от iochka

# 668
Ние с ММ вечеряме рано 6-7 часа, снощи исках Magdonald's и ми беше забранено "бебето няма да яде боклуци"  Laughing Чета мн хубава книга с примерни менюта трябва да хапваме повече месо, яйца, млечни, риба, плодове, зеленчуци, реално тестото и сладкото не са полезни/не че спазвам всичко, просто взимам съвети/ Повечко вода, фреш. Днес на работа почти не мога да си скрия тумбака, а чакам първо с шефа да говоря, който мн отсъства...

# 669
www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto
Ето го калкулатора
Аз предния път качвах в началото по 2кг на месец, а после 7,8,9м по 1 кг
За сега съм качила 2 кг.

# 670
Добро утро и от мен,
Аз през нощта не ям, но това ставане до тоалетна ми е много досадно Simple Smile.  И без това трудно си намирам добра позиция за спане, а като се разбудя после трудно заапивам. Сутрин винаги ме боли глава. Докато не пия кафе не минава.
Sun-smile,  много благодаря за информацията за БХС,  много разбираемо си го обяснила. Моите резултати също излязоха и се радвам,  че са добри, защото и аз не съм първа младост и се притеснявах, въпреки че си бях казала, че няма да обръщам внимание на изчисления възрастов риск.
Добре дошли на новите момичета.  Спокойна бременност ви желая.  За ФМ в София има доста добри места и специалисти.  Аз лично ходя във Фемина.  Там има възможност да ти вземат и кръв за БХС след ултразвука.
Силни прегръдки за gerda1. Ти си много силна жена и заслужаваш да сбъднеш мечтата си. Изпращам ти много положителна енергия.

# 671
И аз съм така, месото ми мирише ужасно и ми се гади от него. Понякога се натискам да хапна малко в някаква поносима форма  Laughing Но риба готвя с много лимони и ми е супер.

# 672
Аз да споделя за моята ФМ вчера. Отиваме ние двамата с таткото, надъхани да видим как е бебчето. Д-р ни посреща и ни шокира - Ама каква ФМ, много е рано ще я направим около 20 седмица!? И ние двамата само се усмихваме, какво да му кажем. Ние не знаем испански (моят е на елементарно ниво), използваме английски и си избрахме клиника, която работи с чужденци, за да сме спокойни, но малко е сложничко понякога. Моят д-р компенсира посредствения си английски с едно много позитивно и внимателно отношение. Даже сега ми е мъчно, че ще го сменям с друг лекар, че ме водят рискова бременност. Най-важното е, че видяхме бебчо отново и вече е потвърдено - ще имаме момченце. Пък ние сме бързи и с името. То се знаеше още преди бебе да има - ще го кръстим на бащата на ММ. Той почина преди време, но беше добър човек и аз нямам нищо против. Знам, че ще ше много да се радва, а пък сега ще бди и закриля внучето си.

# 673
Ето още един калкулатор - нека пада мерене  Joy
 http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

# 674
Привет,

Дано всички мами и бебета са ОК. Аз днес съм като бита. Ходих да се запиша на женска консултация и лекарката като видя БХС установи, че резултата не  е толкова добър, колкото ми обясняваше генетичката и лекарката от ФМ. Възрастовият ми риск за Даун е 1:75. Другата седмица ще ходя да пусна още един БХС, а ако се наложи след това амниоцентеза. Уж всичко беше ОК...

Общи условия

Активация на акаунт