Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци - 58

• 50 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
ма ко благодаря за разяснението Hug Сега остава късмета ми да се излъже и да вземе да дойде, че да спечеля нещо Joy Ще го чакам най-късно до края на март и след тоа спирам да играя всякакви игри за една година Joy Joy

# 691
е*ах тия глупости. по-добре да не играм за нещо, което не ми трябва.

# 692
Че кой играе за друго? Laughing
Винаги участвам в игри на които наградите ми харесват. Тоя данък не може да ме спре, все пак да речем хлебопекарната ще е уред, който ще се използа. Брат ми се мести в собствен дом и всякакви неща ще са му нужни. По-добре да платя 10% отколкото той да даде 200 лева за него. Разбира се, няма да купя 50 брашна с надеждата да спечеля, няколко кода и ако имам късмет.  Peace То пък точно така стана, за което много се радвам.

# 693
Писането е по-дразнещо от 10 лв.

# 694
Това не го разбрах.

# 695
цялата тъпотия около писането и подаването на ГДД е по-дразнещо от 10-та лв, които ще плати човек.

# 696
Да, съгласна съм. Преди Коледа се наложи да се занимавам с тях и беше отчайващо, остави писането, но и системата е толкова тромава, разкарваха ме като кон из гишетата. ooooh!
Майка да му мисли. hahaha

# 697
Винаги участвам в игри на които наградите ми харесват. Тоя данък не може да ме спре, все пак да речем хлебопекарната ще е уред, който ще се използа. Брат ми се мести в собствен дом и всякакви неща ще са му нужни. По-добре да платя 10% отколкото той да даде 200 лева за него. Разбира се, няма да купя 50 брашна с надеждата да спечеля, няколко кода и ако имам късмет.  Peace То пък точно така стана, за което много се радвам.
Така е, но аз бих играла за маркова козметика, от която едно кремче струва 50 лв, без да ми трябва кой знае колко (т.е. отношението ми към наградата е неутрално, въпреки че ми допада), обаче ако трябва да се разправям с бумаги, да чакам на опашка и да дам 5 лв, може да реша, че не ми се играе. Онзи ден се замислих дали да играя за бижу на Пандора поради същата причина.

# 698
  • Телиш/Плевен
О, много хора. Wink Но всеки си знае. И аз само за награди, които ми харесват участвам и само с продукти, които така или иначе купувам. Ни декларация ме плаши, ни нищо. Grinning Само късмет да имам, пък ще си декларирам каквото трябва.

# 699
То да беше опростено как и да е ама като знаем какво е. Да беше "на ви 10 лв айде чао" няма проблеми ама така - не мерси.

# 700
  • при късмета
Проблема е, че има служители, които не целят да ти помогнат, а да ти вземат парите. Независимо дали трябва да ги дадеш или не. Информират хората само за задълженията им, но не и за правата им. Като си наясно с това какви са ти правата и какво трябва да се случи, отивайки в която и да е институция и като го покажеш ясно, започват да работят както трябва. В НАП почти няма как да те хлъзнат да се вкараш в задължения, които може и да избегнеш, но по общините например е друг въпрос.
При мен е въпрос на тренинг де, но за доста хора разправията с такива институции си е цяло мъчение.

Иначе декларациите не са чак толкова трудни за попълване, стига бележката да е написана както трябва. На нея всеки ред отговаря на ред в приложението и просто трябва цифрите да ги пренесеш от бележката в приложението. На края на приложението си пише сумата от кой ред да пренесеш в самата декларация. Като си попълниш и редовете в декларацията си има и редове за сумите които отпадат по един или друг параграф. на края ти излиза реда на който трябва да се начислят 10% и си го пише на него. Т.е. от това, което пише в бележката имаш да приспаднеш нормативите и да си изчислиш данъка, не е трудно. по-трудоемко е, ако имаш и други доходи, но просто трябва да попълниш още приложения и редове в декларацията.

За протокола, няма ме в туикс. 10 кода имах. Някоя добра душа дали е прочела дали участват и за следващо теглене кодовете или да ида да чета

# 701
И мен ме няма в twix

# 702
Кодовете участват и в следващите тегления.

# 703
И аз с чаша от Туикс, имах 4 кода. Сега да чакам мейл за данните ли, че забравих какво беше.
Редактирам се, дошъл е мейла за данните, ама беше в спама.

# 704
Аз със два кода на туикс ---имам чаша  Simple Smile
Не съм много наясно с тези данъчни декларации но много искам да се науча как да ги подавам  Laughing

Поръчах на ММ да ми купи брашно и поръчвам да е със кръгъл стикер …...и изненада взел ми е ..но стикера а за затваряне на пакета...
Ще пробвам да си купя 2-3 пакета не повече .

Общи условия

Активация на акаунт