Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 260
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
И аз не го държа в хладилник...много рядко имам синини, но имам едни твърди като топчета и скоро няма да имам свободно място, някой знае ли как се разнасят тези твърдини, за да освободим място за нови боцкания... Rolling Eyes

# 16
И аз не държа в хладилник.
Не мисля, че температурата има отношение към синините и топчетата.
При мен топчетата минават за около 2 седмици ....
Като бия инжекцията, слагам тампончето със спирт, с което преди това съм почистила мястото - за 20-30 секунди, а след това памук с риванол, който си седи до следваща инжекция - като компрес.
Пак си стават и топчета и синини - не всеки път, не на всяко място.
Но не мога да намеря някаква зависимост.

# 17
аз за момента не съм имала много големи проблеми, от време на време по някоя синина. На мен лекарката ми каза да си правя компреси с риванол  и ми помага, държа го по 30мин.

# 18
Моят корем е чист като преди-здрав и с розов цвят. Определено Клексанът, купен от Турция явно е различен, защото се поставя лесно, не боли и никога не е правил синина или топче.
Но стайната темп е много важна!

# 19
CAFFEDELMAR , колко време вече биеш ?

И аз съм с турски Клексан и си имам всичко, без алергиите от Фракси Simple Smile

# 20
21 гест седмица е сега, т.е от края на септември 2016 г.
Вкарвай го бавно и малко към паласките пробвай, леко под ъгъл и пак пиши.

# 21
Аз съм на фраксипарин (65 инжекции до тук) и също се мъча да открия зависимост - защото понякога ми става топче, понякога не (все по-често стават обаче Sad) и понякога става червено и много ме сърби, а друг път - не. Относно синките - по ръцете ми стават всеки път, в корема много много рядко. Иначе винаги държа инжекциите на стайна температура, изкарвам въздуха и бия под ъгъл. Главният ми проблем е втвърдяването на корема на местата където вече съм дупчила и откриването на място където да влезне лесно иглата.  newsm78 сега ще пробвам това което казвате с риванол, дано помогне.

# 22
Аз бия 4 месеца, пробавала съм всякак.
В ръцете бия под ъгъл, в краката перпендикулярно.
В началото ми се смееха момичетата - биех по 7-8 минути Simple Smile Сега съм към минута.
Пак стават. Говорих с много мед. сестри - казаха, че няма отърване Simple Smile
Фракси прави повече алергии каза Паскалева.
Аз се уверих в това, не знам дали сте ми виждали снимката в предната тема  Peace

# 23
Уфф...съжалявам, че така става, Бебка.
Явно си е до кожа и капилярчета.

# 24
при мен Клексана се вкарва по-лесно, но след като се изкара инжекцията има болка като от ожилване newsm78

# 25
Аз бия от седмица фрасипарин и първите дни си правих синки доста, но от последните 3 ми остава само малка   синя или червена точка, която за 2 дни изчезва. Забелязвам, че още в началото, преди пробождането на кожата, ак усетя болка, по-добре д ане продължават, а да пробвам пак на друго място и така намирам точно къде и не усещам нищичко.

Имам въпрос, пиете ли някакви витамини за бременни заедно с фолиевата и инжекциите? Чудя се трябва ли да си взема, и гледам, че във  Витамам на Абофарма има метилирана фолиева киселина, но има и вит. К:
ВитаминВ1 (Тиамин мононитрат) - 3 mg(273% ), ВитаминВ2 (Рибофлавин) - 2mg (143%), ВитаминВ (Никотинамид) - 20mg NE (125%), Пантотенатна к-на (Калциев D-пантотенат) - 6 mg(100%), ВитаминВ (Придоксин хидрохлорид) - 10mg (715%), ВитаминВ7(D-биотин) - 100µg (200%), Фолиева к-на (Калциев L-метил фолат) - 400µg (200%), ВитаминВ12 (Цианокобаламин) - 6µg (240%), ВитаминС (L-аскорбинова к-на) - 70.3mg (88%), ВитаминD (Холекалциферол)- 10µg (200%), ВитаминЕ (DL-алфа-токоферол) - 20µg(167%), ВитаминК1 (фитоменадион) - 50µg (67%), ВитаминР (Биофлавоноид) - 25mg, Калий (Калиев йодит) - 0.04mg        (0%), Калций (Калциев карбонат) - 114mg (14%), Желязо (Железен Фумарат) - 15mg (150%), Йод (калиев йодит) -140µg (93%), Магнезий (Магнезиев оксид) - 150mg (40%), Манган (Манган глюконат) - 1mg (50% ), Цинк (Цинков цитрат) -15mg (150%), Селен (Натриев селенит) - 25µg (45%), Мед (Меден сулфат) - 1mg(100%), Молибден (Амониев хептамолибдат) - 50µg (100%), Хром (Хромен пиколинат) - 25µg (63%).
*%ПДП=Препоръчителен дневен прием

# 26
Не пийте нищо без лекар да ви го е препоръчал-особено витамини, биозини, магнезий..на последната консултация при др Сигридов една жена бе осакатила бебенцето си именно след самоназначен прием на вит, в които обаче някои съставки не били обявени и се случило най-лошото...
Бременната жена, ако няма показания за това няма нужда да приема каквито и да е добавки.
Фолиевата киселина се спира около 12-14 гестац.седмица.

# 27
при мен Клексана се вкарва по-лесно, но след като се изкара инжекцията има болка като от ожилване newsm78

И при мен така и имам 2-3 мин.болка...като ужилено ..

# 28
+1 за мнението на CAFFEDELMAR.
Освен това вит. К се използва за съсирването  на кръвта.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт