Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 275
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
rosegreen, и аз се глася за нормално раждане и бия клексан до последно.И моя аг препоръчва да не се спира.Успех!

# 61
Момичета... на фракси 0.6 +АП всеки ден съм  от началото на бременността.
Тъкмя се за нормално раждане,а доки каза че нямало нужда да спирам фраксито примерно седмица преди термина?
Чета,че доста го спират няколко дни... а моя доки каза...когато дойде тогава....нямало проблем?Дали?? newsm78 newsm78 newsm78

Rosegreen, точно това е правилното поведение - адмирации за твоя д-р!

# 62
Ох дано! Благодаря ви ! Успех и на вас. Praynig Hug Hug

# 63
Момичета слагам фраксипарин от месец и половина вечер, а днес на препоръките от доц. Конова видях че пише сутрин. Има ли някакво значение кога се поставя и да започвам ли изместването с няколко часа на ден за да стане сутрин.

# 64
Аз слагам вечер...вече 8 месеца. Знам,че е хубаво вечер...за усвояване по време на сън...но всеки казва различно...
 Money newsm78

# 65
Моят док. казва че няма значение по кое време на деня, важото е само всеки ден да е по едно и също време

# 66
На мен в КИРМ ми казаха: Ако е Фракси - сутрин, ако е АП - вечер...

# 67
И фракси и АП взимам вечер...32г.с baby_neutral
Явно не е от голямо значение...

# 68
Мисля, че се определя от съответните рискове - тромбози, сърдечно-съдови и т.н.
Едните са с по-голям риск да се случат сутрин, а другите - вечер.
Поне на мен така ми го обясниха  Peace

# 69
  • Сливен
Днес по България он еър говориха за липсата на  фраксипарин и клексан и казаха,че петицията която подписахме е внесена в МЗ

# 70
Вчера говорих с моята лекарка да сменя малко биенето на фраксипарин в корема с ръката, заради образувалите се топченца...много се притеснявам дали има същия ефект и дали и там се усвоява добре...

# 71
Здравейте, момичета. Нахълтвам така в темата, но мисля че тук ще получа помощ. След инвитро съм в 16 седмица, бременна с близнаци. Днес ми излязоха изследванията за тромбофилия и по телефона докторът ми каза да спирам АП и фраксипарина, ако съм минала 15седмица. Явно няма проблеми с изследването. Попитах го не се ли спира по схема и ми каза не, просто така да го спирам. Да, ама ме е страх, а тук в моя град не знам и към кого да се обърна. Някоя от вас спирала ли го е така от раз и може ли да предизвика някакви проблеми?

# 72
Здравейте, момичета. Нахълтвам така в темата, но мисля че тук ще получа помощ. След инвитро съм в 16 седмица, бременна с близнаци. Днес ми излязоха изследванията за тромбофилия и по телефона докторът ми каза да спирам АП и фраксипарина, ако съм минала 15седмица. Явно няма проблеми с изследването. Попитах го не се ли спира по схема и ми каза не, просто така да го спирам. Да, ама ме е страх, а тук в моя град не знам и към кого да се обърна. Някоя от вас спирала ли го е така от раз и може ли да предизвика някакви проблеми?

За спирането - няма схема, наистина се спира от раз.
Смущава ме друго - какво ще да е това условие, при което трябва да се бие фраксипарин до 15 седмица, а след това - не?

# 73
+1 за мнението на easy rider. Според мен трябва час при специалист-хематолог/ имунолог/ аг специалист по рискова бременност + доплер

# 74
  • София
Бременността с близнаци сама по себе си е утежняваща кръвообращението и ако до сега съм пила и ап и фракси, бих продължила с фраксито до края, така да се спре изведнъж ми сес трува рисково.

Общи условия

Активация на акаунт