Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 308
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Не е фатално, не се притеснявай. Сложи си я сега. Ако искаш да си ги слагаш вечер, измествай 2-3 дни с по 3-4 часа и си готова.
Можеш да си я сложиш и направо довечера, една изпусната инжекция не е фатална. Но за да си по-спокойна, сложи я сега. Simple Smile

# 661
  • Sofia
Жана много Благодаря,  успокоих се😂Не мога да го мисля постоянно,  ще я сложа сега, утре в 2 ,  вдругиден 6 и пак вечерта , нали правилно съм те разбрала!  Хубав ден 😀

# 662
Да, имам чувството, че така ще ти е най-спокойно и така направи Hug

# 663
  • София
Много от вас казват, че може да се бие във вътрешната част на бедрата. Вчера коментирах с медицинска сестра от Александровска и тя каза, че се бие във външна средна част на бедрото. Съвсем се обърках. Някоя от вас чувала ли е за биене там?

# 664
  • Sofia
Външна средна част не се ли води мускулно, не знам ! Аз засега само в корема ,  но съм едва в 9 седмица, знам че може и в ръцете!  Според  мен както каза Кати вътрешна част е по логично,  нали е сланинка 😊

# 665
  • София
Ние сега като бяхме на почивка също забравих инжекцията. Бих я на сутринта и от тогава сутрин я слагам. Ще пробвам дали така няма да му е по-удобно.
А и щом ми тече кръв и през деня от боцнатото, вероятно е достатъчно разредена и 7-8 часа отлагане не са чак толкова фатални.

# 666
  • София
И на мен ми звучи като мускулно, въпреки че пак си се хваща гънка, но за първи път чувам за точно това място... Аз в ръце и крака не мога да бия. Едно на ръка че боли адски много, а пък и не влиза иглата. Коремът като порасне скоро не знам....сега сменям с паласки но ще ми трябва и друга алтернатива скоро.

# 667
  • Sofia
Според  мен да продължаваме  в корем, паласките,  това в крака ми е странно,  а и в листовката пише корема - може да е от значение 😯Дези и аз днес я бих сутринта  ( след забравянето снощи ) утре сутрин ли да я бия или да измествам. ... някъде четох по темите, че  по добре  вечер,  но има ли значение? 😕

# 668
  • София
Да де, ама май като порасне коремът няма да се хваща гънка, знам ли....а като се напомпат с буци паласките трябва да има място за смяна....иначе за листовката, и аз я четох, и мисля че е редно както пише там....долна коремна област....но уви

# 669
  • София
Моят корем е средна работа сега, вече ми е трудно да хващам гънка, но успявам. Редувам двете страни на корема и паласките. На място му се пада през 3 дни да го боцкам, но понякога не се получава, защото ме боли и бода, където стане.
Абе , все ще се получи някъде, ще има някое местенце. Важното е да не боли много.

# 670
Здравейте!Искам да споделя и моят праблем!Имам 2 спонтанни аборта.След втория ми назначиха изследвания за тромбоза.Оказа се че съм носител на 3 генетични мутации.Ходих тогава при една докторка от Стара Загора,на която много се доверявах,казва се Инна Цонева.Тя ми каза че всичко е наред и може да плобваме отново след 2 месеца.Така и направихме,и когато отново забременях отидох в София при един Доцент,който ми каза,че имам сериозни проблеми,който съм пренебрегнала и е опасно в момента да задържа бебето.Изписа ми фраксипарин 0,4 през ден и аспирин протект също през ден до края на бременността.Пусна ми и други изследвания,който също не бяха добре,едното е мн над нормата(щитовидната жлеза) и НК клетките са повишени.Сега и за тях пия хапчета и се надявам всичко да е наред,макар че ми казаха,че таза терапията се почва 3 месеца преди да се забременее.Сега съм в 8 г.с и 3 дни.Днес съм на преглед за да чуем за първи път пулса (надявам се да има такъв).Искам да попитам дали някой е минал през всичко това от началото на бременноста и дали всичко е било наред.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 12:07 от *vanesa*26

# 671
  • София
Ванеса, вероятно имаш предвид наследствена (генетична) тромбофилия.
Тук всички сме с такъв проблем и имаме назначени инжекции Фраксипарин при бременност.
Хубаво е че след 2 изгубени бременности си намерила специалист, който да не игнорира проблема.
Прегледай темата за Тромбофилия и по-специално първата й страница.
Успех!

# 672
Здравейте, в 12-Та седмица съм , във вторник чак съм на преглед при доктора. След генетично изследване излезе, че съм хетерозиготен носител на r506q без други изменения. Засега приемам аспирин протект вечер. Сега видях , че имам кафеникаво зацапване за първи път. На някой случвало ли му се е? Какво правите в този случай ?

# 673
  • София
Трябва да кажеш на лекаря. Да промени терапията.

На мен ми оравиха амниоцентеза вчера в 12 без нещо. Фраксипарин слагах предната вечер в 9 и 30. Спряха ми го, не трябва да го слагам поне 5 дни . Но ми е нервно малко, дали пък няма да се появи проблем. Аз съм с нискорискови мутации. Успокоява ме това, че със сина ми не съм слагала фраксипарин, пък нормално го износих.
Но притеснението си остава.

# 674
Трябва консултация с добър АГ. На мен ми обясниха, че ако имам кървене трябва да спра АП и НМХ  и веднага при лекар. Ако има отлепване от лекар съм чувала, че се спира.

Дези, дано всичко да е наред 🤗

Здравейте, в 12-Та седмица съм , във вторник чак съм на преглед при доктора. След генетично изследване излезе, че съм хетерозиготен носител на r506q без други изменения. Засега приемам аспирин протект вечер. Сега видях , че имам кафеникаво зацапване за първи път. На някой случвало ли му се е? Какво правите в този случай ?

Общи условия

Активация на акаунт