Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 287
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Ако аспирина е от 100 може да е от него, заради дългата употреба.Лекар трябва да каже.

# 676
Аз съм със същата мутация + PAI.
Терапията ми е АП през ден и HMX всеки ден 0.4ml.
Чела съм, че момичетата при зацапване 
спират АП и  пият Вит.К по 15 капки за 3 дни,но при всеки е индивидуално.
Консултирай се с лекаря преди да  вземеш каквото и да е ...
Успех!Дано всичко бъде наред!

# 677
  • София
Фрути, Фактор 5 r506q е високорискова мутация. Според мен трябва да се консултираш със специалист, разбиращ от тромбофилии, да ти назначат терапия и да те следят по-внимателно през цялата бременност. Успех!

# 678
Здравейте,
Искам да попитам, някой запознат ли е дали може да се купува клексан с рецепта в Гърция и каква е цаната...Фраксипаринът ми действа зле, а клексан навсякъде ми казват, че вносът е спрян. Мои познати ще пътуват за Гърция и се чудя дали от там могат да ми вземат...Ще съм благодарна за всяка информация или съвет.

# 679
Благодаря ви за отговорите. Бях в МД , където с влизането казах, че съм хетерозиготен носител на Р506К и ме пита момичето какво е това. Прегледа ме със спекулум и ми каза, че вероятно става дума за гъбична инфекция , посъветва ме възможно най-скоро да си направя микробиология . Днес ще ходя след работа да го направя.
Значи моята мутация въпреки , че е една е високорискова . Това не го знаех. Утре съм при Сигридов на консултация след като са ми излязли резултатите. Сериозно се замислям дали да не изляза болнични? Вие ходите ли на работа , при положение , че сте с рискова бременност?

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 12:19 от fruitty

# 680
Аз съм хетеро на Фактор 5, при R506, след нея ме накараха и фактор 2 да видя как е, но слава богу, е наред.
Но имам и хомозигот при Мтхфрт-то, за неусвояване на фолиевата, та все се застраховам с клексан.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 17:10 от Анонимен

# 681
И аз съм с Фактор 5 Leiden-Хетерозигот и РАI- Хомозигот.
Какво мислите трябва ли да направя допълнителни изследвания за други мутаци?

# 682
Консултация с генетик и хематолог , примерно проф. Паскалева.

# 683
Зара аз съм със същите мутации. Имам терапия с клексан 0.4 и аспирин протектор всяка вечер след консултация с ангиолог. Както и следене на кръвопотока към емриончетаи още от 10 г.с. Имам вече един мисед в 9 г.с. въпреки терапията с клексан, затова добавихме и АП.

# 684
Кръвотока с доплер го следите нали?
И аз следя кръвотока на плода, още когато е плоден сак и  в него няма ембрион, именно заради тромбофилията. че

Фрути, а аз казвам, че съм с проблемен фактор 5 и така ме разбират повече.

# 685
  • София
Все се притеснявах къде да поставям инжекцията при липса на място на корема. Алтернативни ми бяха паласките, но в момента и двете са със спукани капиляри и огромни синини. Бях на преглед днес и попитах къде мога да бия докато се разсее всичко в тези области. Отговорът - навсякъде, където се хваща гънка, за да се поставя винаги подкожно. Бях повдигала въпроса за средна външна част на бедро - там също е ок. Днес я поставих там без никаква болка, кръв или каквото и да било. Надявам се да ви бъде полезно Simple Smile

# 686
Рончо Съжалявам за загубата ви!
Горе-долу преди година във 17г.с. загубих бебе. Тогава не знаех, че има такива мутации.Ходих при доц.Русев пуснах изследвания и резултатите бяха тези + Повишени ТЛА и НК.За преглед с доплер мисля да се доверя на док.Сигридов Чувала съм много добри отзиви за него.
Във коя гестационна седмица  да се консултирам с проф.Паскалева?

# 687
Благодаря ти! Аз в момента не съм бременна. По мое мнение може да се консултираш още преди да забременееш и тя ще ти каже кога да отидеш като си бременна!

# 688
Благодаря ти! Аз в момента не съм бременна. По мое мнение може да се консултираш още преди да забременееш и тя ще ти каже кога да отидеш като си бременна!

Благодаря за отговора! Simple Smile

# 689
Здравейте, момичета!Какво мислите за тези резултати по-конкретно за АПТТ?
Не съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт