Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 12

• 87 285
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
А тя въобще има ли тромбофилия ?

Знам, че след инвитро до някое време се бие Фракси или АП, но после се спира.
Може би като част от процедурата (не съм компетентна, просто разсъждавам)
Дай да видим самото изследване ?

# 76
Здравейте на всички и аз се присъединявам към темичката. От около 2 седмици съм на фраксипарин веднага след положителен тест започнах но малко след това се сблъсках със "ненамирането" . Днех като ходих за пореден път да търся фракси или клексан и отново нямаше никъде от всички аптеки ми препоръчаха Зибор 3500 не съм чела или чувала затова и не го закупих. Някоя от вас запозната ли е newsm78 . Според вас като до сега съм била фракси и после започна да бия клексан (маи се намира по лесно) проблем ли би било? Обадих се на роднини в съседния град да проверят аптеките и имаше клексан newsm78 Опитах се да се свържа с АГ но неуспешно  ooooh! и се чудя какво да правя

# 77
eleq, Клексан и Фракси са идентични - можеш да почнеш да биеш Клексан, ако не намираш фраксипарин.

# 78

Зиборът също е идентичен, но е страшно неприятен и доста силно боли при изпразване на инжекцията. Наистина е по-добре Клексан.

# 79
  • София
Здравейте момичета, влизам в темата с вероятно тъп въпрос, но ме тормози. След инвитро имах две плодни сакчета и в 7 Г.с. едното спря да се развива. Пуснахме изследване за тромбофилия, а междувременно профилактично док ми изписа клексан. Когато се установи, че нямам тромбофилия, ми каза да го спра. Аз обаче се притеснявам да го спра и доводите ми са следните: първо и аз си помислих за спрялото ембрионче, че може да е станало заради недобро кръвоснабдяване защото имам разширени вени, а и съм в напреднала възраст. Нали след определена възраст препоръчват аспирин протект на почти всеки. Доки каза, че няма да навреди да го продължа още известно време, но нямало нужда. Записала съм си час при проф. Паскалева, но ще съм благодарна, ако изкажете своите мнения. 

# 80
И твоят казус като моя. ooooh!Много е лошо когато се съмняваш в изследванията и в лекаря си. И аз уж нямам тромбофилия, но ме е страх да спра Фраксипарина и АП.

# 81
Здравейте момичета, влизам в темата с вероятно тъп въпрос, но ме тормози. След инвитро имах две плодни сакчета и в 7 Г.с. едното спря да се развива. Пуснахме изследване за тромбофилия, а междувременно профилактично док ми изписа клексан. Когато се установи, че нямам тромбофилия, ми каза да го спра. Аз обаче се притеснявам да го спра и доводите ми са следните: първо и аз си помислих за спрялото ембрионче, че може да е станало заради недобро кръвоснабдяване защото имам разширени вени, а и съм в напреднала възраст. Нали след определена възраст препоръчват аспирин протект на почти всеки. Доки каза, че няма да навреди да го продължа още известно време, но нямало нужда. Записала съм си час при проф. Паскалева, но ще съм благодарна, ако изкажете своите мнения. 

Аз също след трансфер бях бременна до 12та седмица с две ембиончета, но едното спря развитие. Мнението на двама док беше, че е имало проблем с едното ембионче и за това е спряло развитие и че е по-добре рано от колкото в по-напреднала бременност. Аз продължавам на клексан, но имам и тромбофилия. Ти все пак си направи консултация със специалист и най-добре ще ти каже какво да правиш. Но определено не е задължително да спре развитие заради лош кръвоток.

# 82
  • София

На твое място не бих го спирала Peace Фракси/ Клексан се изписва не само в случаи на тромбофилия, но и при неизяснен стерилитет, възрастов фактор, много неуспешни опити, фамилна анамнеза за сърдечно-съдови проблеми, разширени вени и т.н. Peace

# 83
  • София
Да, Даа, благодаря ви много, момичета.  Аз не се съмнявам в лекаря си. Дори изобщо. По-скоро съм параноична...  Shocked А и той не знае за разширените ми вени и наследствена обремененост. Може би е моя грешка, че не съм му ги казала тези неща, но и не бях сигурна имат ли общо с нуждата от хепаринов препарат. А и Буена, както казваш, май всичко си е свързано.

# 84
  • Сливен
Мисля си,че трябва да имате повече доверие на лекарите си,а не да се доверявате какво се пише във форума.Не забравяйте ,че всеки случай е индивидуален,всяка терапия също.

# 85
  • Пловдив
Колко преди секцио се спира клексана? Може да не успея да се свържа с АГ,а не се сетих да питам вчера.Предполагам в неделя сутрин бия и понеделник без да съм била влизам за секцио.При вас така ли беше или трябва да търся някой да се консултирам.

# 86
Колко преди секцио се спира клексана? Може да не успея да се свържа с АГ,а не се сетих да питам вчера.Предполагам в неделя сутрин бия и понеделник без да съм била влизам за секцио.При вас така ли беше или трябва да търся някой да се консултирам.

Кати, момичетата коментираха в по-предни постове, че биеш предишния си клексан както обикновено и на следващия ден секциото без да биеш - непосредствено преди това.  Heart Eyes

# 87
Здравейте,
Аз също започнах с Клексан и аспирин протект от понеделник - деня в който ми беше прегледа за първия пулс на бебчо и се оказа, че е много-забавен - 70 Shocked, вместо от 120-180. Два дни след това, за мое огромно облекчение се беше покачил на 155 ooooh!. Док каза, да продължа така и след 10 дни пак, да го проверя. Каза също, че може да не се кръвоснабдява добре матката и затова пулса да е бил толкова нисък. Според вас може ли да имам тромбофилия? Не съм изследвала, а и док не ми препоръча сега, чак после като се размислих и прочетох, за какво е клексана се зачудих Thinking. Има ли някой от вас с подобен случай?

# 88
Виксче, според мн е добре да пуснеш изследвания, за да знаеш каква е точно мутацията. Това ще ти осигури живо и здраво дете родено на термин и ще спаси твоя живот. Не отлагай да пуснш изследваето и да се обърнеш към спциалист, за да се коргира дозировката през бременността. Hug
Ти не беше ли забрменяла от опит в Мемориал в Турция?

# 89

Кати, момичетата коментираха в по-предни постове, че биеш предишния си клексан както обикновено и на следващия ден секциото без да биеш - непосредствено преди това.  Heart Eyes

на мен доц. Конова ми каза седмица преди секцио се спира

Общи условия

Активация на акаунт