Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №13

• 65 415
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
аз също съм на това мнение.На мен никога не ми е обяснявал, но когато съм питала винаги ми е обяснявал.А освен това аз съм отишла с ясна цел не да ми разказват приказки.Човека е специалист, следи ми цялата бременност, прави ми серклаж,прави ми и инвитрото за мен той е много добър лекар,ако пак щях да забременея пак при него бих отишла.Само че родих 2 близначета от първи опит, които вече проходиха и нямам сила да гледам и трето.

# 121
Същото бих казала и за д-р Минев.Той не говори празни приказки,само каквото е необходимо.Много пъти когато съм задавала въпроси,винаги е казвал да съм спокойна и че той знае какво прави.В крайна сметка не сме се събрали на сладки приказки,а да има успешен финал за всяка от нас.Въпреки,че нашият първи опит приключи с мисед,оставаме при Минев.Имам му голямо доверие и знам,че втория път,ще бъде положителен до края. Peace

# 122
съгласна съм с вас момичета разбира се че не искам сладки приказки но незнам защо така реших каквото е ще видим дано не сгреша  Thinking При мен все още не се знае каква е причината за да няма бременост аз имах една но с кухо яйце след лапаро и сега от 9 месеца правим опити но цикъла мн ми варира и явно не оцелваме

# 123
Аз също не си падам по лаладжийските истории, но го има и този момент, че когато човек е в неведение какво се случва, започва да се изнервя. Аз бях така по време на стимулацията, д-ра нищо не коментираше, а аз полудявах от неведението, в което бях. Та малко са комплексни нещата, дори и малко подробности или даже само "Всичко е наред" действат успокояващо.
Но дотолкова си уважавам и имам доверие на д-р Минев, че вече знам, че прави каквото трябва и дори и да не ми обяснява, няма проблем за мен, важното е нещата да се случат.

# 124
Съгласна съм, че неведението е малко изнервящо, явно трябва да се пита. Аз винаги имам много въпросителни и ходя при док с цял списък, а той съответно ми отговаря. Laughing След толкова време  по-скоро неуспехите и неудачите са ме накарали да бъда по-бдителна. В началото бях се пуснала по течението, всичко бях оставила в ръцете на специалистите, но колкото повече време минаваше и излизаха нови и нови неща, толкова повече и аз се чувствам длъжна да следя развоя, да се интересувам, да питам...което не знам дали е по-добре от психологическа гледна точка или е по-стресиращо за нас. newsm78

# 125
Сладкодумието не е типична черта на който и да било лекар, но за сметка на това любопитството и нетърпението са типични за жените. И се получава кофти комбинация.
Аз бях пациентка на Ставрев и точно стегнатостта и обраността му ми харесаха. Интересувах се, четях, информирах го какво ще ппедприема, той ми казваше той какво ще предприеме, не ми даваше празни обещания, нито пък ме обезсърчаваше. Първия път не успяхме, но с общи усилия и от двете страни, подобрихме многократно здравословното състояние на мен и мъжа ми (а уж сме си здрави спортисти) а доктора успя да произведе чудото дето хърка в съседната стая в кошарата си. След като забременях също се убедих в професионализма му, защото проследяването на бременността е мноооооооооооого по трудна работа от забременяването. На два пъти спаси беба преди още да се беше родила, и накрая в деня, в който тя се появи на бял свят, отново я спаси, че беше с плътно увита пъпна връв около врата и с възли по нея. Доверих му се изцяло знаейки, че е специалист "патологична бременност". Пътя до появата на едно детенце е много дълъг, и трябва лекар, достатъчно добър да ви съпроводи до края!
Да е жив и здрав Ставрев!

# 126
  • pLOVEdiv
Мисля, че Шоши се изказа най-изчерпателно! И все пак, всеки има право да избере лекаря си, в който има най-голямо доверие, така че не съжалявай, а гледай право напред, Минев също е страхотен избор Simple Smile Успех ти желая от сърце  Peace

# 127
Искам да споделя че док Минев найстина оправда очакванията ми  Peace Страхотен еее..Наистина всеки сам си избира при кой да ходи ето че аз избрах.Не ми трябваха сладки приказки а исках дс зная какво се случва и какво предстой и един качествен прегледдд ето това направи без излишни приказки + директно взимане на секрет който директно пред мен гледаше на микроскоп за габички и всичко беше океу Stop

# 128
Здравейте и от мен , аз стартирах преди три години с др. Минев с лапароскопия при която и двете ми тръби бяха отстранени ... В процеса на подготовка за инвитро, се оказа, че да съвместим графиците ни за прегледи е доста трудно и чакането по 2-3 часа пред кабинета ме побъркваше и неусетно по негова препоръка се оказах при др Матев, в началото със смесени чувства, тъй като Минев ми бе горещо препоръчан.... Реших да дадем шанс на новият доктор и направихме първият ни опит с него, за жалост неуспешен и при разговора след прегледа, ни каза че просто не се знае каква е причината да не се случат нещата .... Всички показатели били Ок ! Колко бях разочарована, всички тук знаете, но реших след година с нови сили и пак при него ... Имах още 5 замразени бебчета ... Започнахме стимулацията, пиех си чинно кофата с хапчета, лепенки, инжекции и имахме положителен тест, мнооооого бледа втора чертичка и 46 на теста, който почна да пада и ви е ясно, че опита бе неуспешен . Последва още година почивка и вземане на кардинални мерки - премахване на всички негативи около мен - напуснах работа( която емоционално ме изтощаваше, започнах да се храня по разумно, добавих фрешове и смутита ...започнах да тренирам , "освободих апартамента от " съквартирантите ни" които ми пиляха нервите ежедневно и реших, че сме готови да посрещнем мъниците !
Този път правихме трансфер, който сами си заплатихме ... Без стимулации, почти никакви хапчета освен стандартните и на 27.02 ми бе трансфера, този път усещах , че магията ще се случи и се шегувах с доки, а той като свали ръкавиците каза : - Айде, халал да са ти ! ... И много се смяхме всички, защото аз едва стисках вече, толкова мн се бях стискала( знаете как е)
Та на 13.03 ми бе кръвният тест - 204.10 и доки каза - Супер, честито айде след 10 дена да дойдеш и да видим сакчета, пий си лекарствата и се пази ....
На 22.03 видяхме пълни сакчета и че всичко останало е Ок, за сърчица било рано но иначе всичко изглежда добре ... Отдъхнахме си, поне за сега и чакаме с нетърпение да чуем тупкането на сърчицата на 03.04 !
Идеята за дългият пост е.... Да не губите надежда и вяра в доктора ви, ако е " Вашият човек" и го усещате на 100% той ще намери решение.... Както Моят !,,, и при мен прегледа трае пи 5-6 мин и вече съм на паркинга и осмислям чутото и видяното ... Няма дълги разговори и обяснения, но има резултати ... Първи опит неуспешен , втори - за малко и трети - живот и здраве ще проплаче в ръцете ни ноември месец!
Желая успех на всички, мислете предимно какво Ви доставя удоволствие и си го доставяйте, ако нещо ви дразни - незабавно намерете начин да ограничите контактите с човека или ситуациите ..... Вяра, че сте готови и ги чакате и те ще дойдат ! От сърце желая успех на всички и не се отказвайте !!!!

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 11:31 от Vania Semerdzhieva

# 129
Честито, Ваня  Hug
Желая ти лека бременност, малко или никакви неразположения и много щастливи мигове оттук нататък  Hug
И на 03.04. да чуете най-хубавия звук  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 11:39 от Анонимен

# 130
Много Благодаря Ваня, за споделеното.Определено човек има нужда от такива думи,в момент на малко разочарование,че не са станали нещата.Аз също съм пациентка на д-р Минев.Очаквани втори ЗЕТ м Май.
Може ли един въпрос: Само заради чакането ли се преместихте при Матев?Чувала съм много добри отзиви за него като специалист.Стискам палци всичко да е наред и да имате пухкав финал. newsm10

# 131
Благодаря ви момичета ! Теди, относно др Минев, аз му вярвах на 100% и бях сигурна, че ще се справим със всичко, лапараскопията ми бе от " сложните" но съм убедена, че той е направил най-доброто за мен като е премахнал всичко което е било необходимо ... В началото това, че трудно разбирах бързия и леко "завоалиран" поток от думи ме притесняваше и излизах от кабинета леко "неразбрала" какво се случва .... В последствие наистина само графиците бяха причината, както знаете той пътува и по семинари често, огромен е и наплива за прегледи при него и смятам, че е взел правилно решение тогава да ме пренасочи при Матев ! Много мои приятели ме съветваха след вторият опит да не чакам повече и да се преместя в някой от клиниките в Сф, даже се задействаха и му уреждаха консултации .... Но нещо в мен се дърпаше и исках да си остана при Матев, обосновавах се, че той малко или много вече е запознат през какво, кога и как сме минали .... И Бога ми, Благодаря на интуицията си и че не се поддадох! Истината явно е, че няма една вярна формула ... и " напипват" според резултатите , аз не знам през колко изследвания сме минали, но стотици левове заминаха там, които се отплащат ! Колкото и да чупех вежди след поредните "хвръкнали пари" мъжа ми ме успокояваше, че сме на крачка по-близо ... Нагласата, вярвам също е от значение, може да ви се стори смешно, но и двамата решихме, че ще мислим положително .... има си и практики които помагат , защото периода на чакане е дълъг а мрачните мисли лесно се прокрадват !

# 132
Разбрах те Ваня,питам защото ние не сме от Пловдив и винаги когато имаме час,си пускам ден отпуска.Свикнах с чакането и в началото аз се чуствах като теб,трудно го разбирах.Но с течение на времето се отпуснах и сега му имам 100% доверие.
По принцип съм оптимист човек,но сега малко ми е тежко,добре че е мм,да ми дава сили.С положителна нагласа сме за следващият път и оставаме в Селена при Минев. Peace

# 133
Момичета, имам въпрос ... При трансфер как се смята гестационната седмица, от деня на трансфера ли или отново от ПМЦ ?! Че аз нещо се обърках вече ... Thinking newsm78

# 134
Аз ги смятах от първия ден на последният цикъл.Все пак питай док. Peace

Общи условия

Активация на акаунт