НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 730
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Гъби най-обичам пълнени - слагам малко масло, бекон, кашкавал и запичам. Иначе с масло, със сметана на сос. Оплюмчих се...

# 676

Joy Joy на ранина ме разсмя..

# 677
 Mr. Green Радвам се Simple Smile

Явно довечера ще пълня гъби. А не обичах допреди няколко години, но след 90 ДД проядох, явно толкова съм била озверяла от глад, та налетях на един буркан мариновани и ми се видяха много вкусни. От тогава ги ползвам активно  Joy

# 678
И аз ги обичам...засищат,но ми идват тежички Rolling Eyes

Събудих се рано като кукундрел и няма заспиване Crazy

# 679
Когато ви интересува съдържанието на въглехидрати в някоя храна като нахута, не се доверявайте много-много на написаното на опаковката, а си потърсете в някоя база с данни като Fitday или Cron-o-meter. Леми правилно е дала ББ Тийм - там излиза същото, което сега видях в Cron-o-meter - към 27 грама на 100 грама сварен нахут. Ако става въпрос за нещо купешко с 10 съставки, тогава не ви остава друг избор, освен да вярвате на информацията на производителя. Но поне за нахута може да се провери.

# 680
  • Благоевград
Mr. Green Радвам се Simple Smile

Явно довечера ще пълня гъби. А не обичах допреди няколко години, но след 90 ДД проядох, явно толкова съм била озверяла от глад, та налетях на един буркан мариновани и ми се видяха много вкусни. От тогава ги ползвам активно  Joy

Аз най-често ги пека върху хартия за печене - овалвам тиквички на ленти, моркови и гъби в зехтин с малко подправки и нареждам върху хартия за печене на 250 градуса с вентилатор, докато не ми замирише  Mr. Green Редовно си правя такава гарнитура към месо и риба, накрая добавям малко лимон. Няма такава вкусотия.  Heart Eyes

# 681
  • София
Блеки, а спиш ли достатъчно? Обикновено след като се смени времето-часовото това е нормална реакция на организма и отшумява до няколко седмици.

Mecka Това е режим при който трябва да приучиш организмът ти да гори мазнини. Това отнема време, защото до момента си е горил въглехидрати. За да се улесниш, измери си височината, кг-те, годините, активността изчисли си хубаво калорийният прием и започни да си мериш храната, като си логваш в някой добър сайт всичко, което ядеш. Процентното ти съотношение трябва като за начало да е 60% мазнини от тлъсто месо, масло, яйца, тлъста риба, карантия, авокадо и ядки; 20/30% протеин, протеинът трябва да е грам по активно кило(активното кило е равно на мускул + кости) и останалите %-ти въглехидрати от прилични източници. Мериш, ядеш - Изхвърляш кантара и взимаш мерки в началото и след 1 месец пак взимаш мерки. Добре е да приемаш сол, калии, магнезии, храносмилателни ензими и ако не можеш да спиш си вземи мелатонин вечер преди лягане.
Първите 10-на дни, ще ти е отпаднало. Щом имаш да сваляш 30кг, това означава и, че имаш много запаси от гликоген в черния дроб, в мускулите и т.н. Като го издърпа организмът, което зависи от теб дали ще е бързо или бавно във времевия хоризонт, чак тогава ще почне да ти разгражда мазнините. Като почне обаче, няма да е като с магическа пръчка- ще му е трудно, а това ти ще го усещаш като почне да ти отмалява и други такива симптоми. Добре е да пиеш и Омега 3. Препоръчвам да не се увличаш по авокадо, ядки и сметана. Ползвай ги умерено! Успех с целите  Simple Smile
Искам да споделя нещо важно. Много от пишещите момичета целят кетоза. Искам да ви кажа, че може да сте в Кетоза и да не горите мазнини и да не отслабвате и може да отслабвате Без да сте в Кетоза! Това, че сте в кетоза, не означава, че организмът ви се е адаптирал да гори мазнини! Целта на този режим е Вашият организъм да предпочита да гори мазнини, а не въглехидрати.

П.С. при нас май ще се окаже, че има грешка в изследванията на мъжо  Praynig

# 682
  • Благоевград
Момичета, прочетох нещо, което малко ме притесни. Чета една дискусия, която беше организирана в "Щерев" и доктор Юнакова казва следното: "Здравословният начин на хранене е този, който е подходящ и когато се планира бременност. Естествено, трябва да се набляга на основните източници на протеини, които са много важни за есенциалните аминокиселини, на витамини, на хранителни продукти, които са с по-високо съдържание на желязо, което е изключително важно. По време на бременността наблюдаваме често състояния на анемия. Така че плодове, зеленчуци, протеини. Трябва да се избягват пържени, мазни, тежки храни, мазнините от животински произход. Трябва да се избират мазнини от растителен произход, пълнозърнестите храни, варивата като основен източник на аминокиселини, зелените листни зеленчуци и рибата, като се избягват тези, за които има данни, че се натрупват по-високи нива на живак, каквито са скумрията и риба тон. Морските дарове са много подходящи при подготовката за зачеване."

Защо така заклеймяват животинските мазнини? Защо препоръчват варива, като те са с висок гликемичен индекс и вдиган инсулина, а оттам и проблемите с овулацията? Направо нямам думи  newsm78

# 683
 ooooh!

Защо се изненадваш? А защо препоръчват В на болни от диабет?....Защото не четат, за това...

# 684
Скрит текст:
Момичета, прочетох нещо, което малко ме притесни. Чета една дискусия, която беше организирана в "Щерев" и доктор Юнакова казва следното: "Здравословният начин на хранене е този, който е подходящ и когато се планира бременност. Естествено, трябва да се набляга на основните източници на протеини, които са много важни за есенциалните аминокиселини, на витамини, на хранителни продукти, които са с по-високо съдържание на желязо, което е изключително важно. По време на бременността наблюдаваме често състояния на анемия. Така че плодове, зеленчуци, протеини. Трябва да се избягват пържени, мазни, тежки храни, мазнините от животински произход. Трябва да се избират мазнини от растителен произход, пълнозърнестите храни, варивата като основен източник на аминокиселини, зелените листни зеленчуци и рибата, като се избягват тези, за които има данни, че се натрупват по-високи нива на живак, каквито са скумрията и риба тон. Морските дарове са много подходящи при подготовката за зачеване."
Защо така заклеймяват животинските мазнини? Защо препоръчват варива, като те са с висок гликемичен индекс и вдиган инсулина, а оттам и проблемите с овулацията? Направо нямам думи  newsm78
Защото, като са учили, това са им преподавали в университета.А от тогава не са отваряли учебник или каквото и да било друго за четене.....

# 685
  • In transit
signora_tina , това са си стандартните препоръки за хранене от всички лекари не само при бременност. Предполагам това е заложено и в учебниците им. и това препоръчват.

# 686
Повечето лекари това препоръчват. Знанията им в тази посока не са мръднали от това, което са учили преди 20 години.

Леа, спя си. Спя си страхотно и достатъчно - нищо по-различно от преди. Може да е пролетна умора наистина.  Rolling Eyes

# 687
  • Благоевград
Направо съм възмутена честно да ви кажа, защото наистина не се обръща внимание върху ползите от животинските мазнини. Пише, че се препоръчват растителни мазнини - да бее, бухай олио от слънчоглед и рапица, нали е растително и ще живееш до сто години и ще си плодовита като зайка  ooooh!
От друга страна, ендокриноложката ми, която е от същата клиника, е запозната с нашия начин на хранене и ме попита как се чувствам. Споделих с нея положителното, което съм забелязала и тя ме подкрепя напълно да продължавам в същия дух и да бъда маааалко по-стриктна. За нея беше доста интересно как за две месеца без лекарства бях смъкнала инсулина и как от 6 пъти на ден, сега ям 3 пъти. Другото, което отбеляза и тя като положително е след обременяването, че инсулинът на 120 минута тръгва надолу и това е само и единствено показател, че съм на прав път.
Аз съм пример за това, че като ядях бобови, пълнозърнести храни, ядки, млечни продукти, плодове и всички видове зеленчуци, с месо 2 пъти седмично и риба 2 пъти седмично, качих и си докарах инсулина в безобразно високи нива. Какво от това, че уж в тяло изглеждаш добре, като си постоянно гладен и храната, която приемаш под грамаж не те засища изобщо.

# 688
Тина, ендокринологът ти е в Щерев? Как се казва?

# 689
  • Благоевград
Тина, ендокринологът ти е в Щерев? Как се казва?

Доктор Яначкова  Heart Eyes Прекрасна е, влюбена съм в нея, страшно позитивен човек и съм убедена, че е добър специалист  Heart Eyes Много ми е важно да имам доверие на докторите си, а тя ме зарежда страшно позитивно, като я видиш колко е чаровна, няма как да не се усмихнеш  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт