Августинче малко, покажи се, момче ли си или момиче?

• 40 750
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, взимали ли сте спазмалгон по време на бременност? В листовката пише, че не е разрешено, но доки ми изписа това за болките в бъбреците?

# 646
Честито на всички за пола:)И на мен постоянно ми е напрегнато и ми се реве за всяко нещо. Най вероятно от хормоните не се издържа вече

# 647
Честити розови и сини гащи!
Да, може би е от хормоните тази тъга. Надявам се да мине скоро!

# 648
Момичета,мислите ли,че еднократен прием на упсарин Ц може да се отрази зле на бебето?Обърках го с еферелган и след като го изпих се усетих.... Sad притесних се.Прочетох,че след 6 месец по никакъв повод не трябва да се приема дори еднократно,но до 5-тия не е фатално.Какво мислите?То свършила работа вече,ама...

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 00:12 от mell07

# 649

За спазмолгона знам че е безвредно и може да се пие ...

Момичета,мислите ли,че еднократен прием на упсарин Ц може да се отрази зле на бебето?Обърках го с еферелган и след като го изпих се усетих.... Sad притесних се.Прочетох,че след 6 месец по никакъв повод не трябва да се приема дори еднократно,но в 5-тия не е фатално.Какво мислите?То свършила работа вече,ама...

Еднократния прием моя АГ беше ми позволил.

# 650
Добро утро!
Честито за всички хубави резултати, и разбран пол!   Hug
Доста бях изостанала с темата, но успях да наваксам.
Нямам търпение да дойде 22.03., за да разбера и аз пола, и да видя бебчето  Embarassed

# 651
И на мен ми казаха, че спазмалгон може

# 652
  • София
Аз с първата бременност преди да знам че съм бременна, бях пила два обикновени аспирина, също в този период бях ходила и на лазерна епилация - все строго забранени неща  Mr. Green
Живо и здраво е детето , че и умно като майка си  Joy
Току що си взех лешниковия тахан, който много се препоръчва за бременни - много благодаря за сайта, чудесен е тахана!

# 653
Днес бях на ФМ Simple Smile Всичко изглежда наред , девойката спечели 1-во място по ритане и мърдане Simple Smile
Успех на всички ! Simple Smile))

# 654
  • София
Здравейте, на нас в ин витрото редовно ни изписват аспирин протект в началото и не мисля че една еднократна доза ще е проблем.

Аз имам един така да се каже проблем - още от първата бременност ми се получиха едни леки разширени вени, сега имам чувството че ми се получават нови.
Имате ли на идея с какво мога да се мажа за да го избегна това, че по натам както ще сме и най обемни в най топлото направо ме е страх на какво може да ми станат краката  Tired

# 655
  • София
Има специални компресиращи дрехи, които могат да ти помогнат. Може да си вземеш чорапи или клин, но хубавите са скъпи. Мери се обиколката  на крака и се избира точноя размер.

# 656
  • София
Има специални компресиращи дрехи, които могат да ти помогнат. Може да си вземеш чорапи или клин, но хубавите са скъпи. Мери се обиколката  на крака и се избира точноя размер.

много ти благодаря за съвета, но аз чорапогащник не мога да търпя и не нося никога, няма шанс сега да търпя нещо от сорта. В момента нито прилепнали дрехи търпя и ако не е чист памук се чешам като крастава  Tired. Не знам вие как сте, но аз нищо не търпя, нямам търпение да се стопли и да намаля дрехите, че с това навличане сега умирам.
По скоро нещо да мажа ако има  Rolling Eyes

# 657
  • have faith and be patient ..
Никакви хапчета или мазила не помагат .. от мен да знаете , компресиращ чорап е добра идея  Peace

# 658
За вените упражнения евентуално, мисля че и плуването би помогнало ? Досега съм няма такъв проблем ,но да видим ,след зацапването не съм правила йога и вече почва да ми се отразява , бях свикнала през ден да спортувам ,сега се чувствам като някаква тежка саксия с фикус, ужас...

# 659
Аз имам един така да се каже проблем - още от първата бременност ми се получиха едни леки разширени вени, сега имам чувството че ми се получават нови.
Имате ли на идея с какво мога да се мажа за да го избегна това, че по натам както ще сме и най обемни в най топлото направо ме е страх на какво може да ми станат краката  Tired
За да не ти станат по-зле разширените вени, започни от сега всеки ден по няколко минути да вдигаш краката нагоре - легнала си по гръб, най-удобно ще ти е ако отидеш към стената, можеш и да си сложиш под таза възглавница, одеала или директно на пода да легнеш и вдигаш нагоре краката, облягаш към стената. По принцип в Йога обърнатите пози много се препоръчват, но имат и противопоказания (увеличена функция на щит.жлеза, високо кръвно, проблеми с гърба и други) и е хубаво да се консултираш с някого, а и ако не си правила преди да посетиш специален час, в който да ти обяснят как да влизаш и излизаш от тях сега, докато си бременна, защото е по-щадящо (както си в първата поза към стената вървиш нагоре със стъпалата и подпираш тялото - това е най-общо, но по-добре някой да те види поне веднъж). Тази, при която само си вдигнала краката, стига да нямаш някакви болки, няма специални противопоказания и можеш да си я правиш редовно, препоръчва се за всички бременни, за да се източва лимфата от долните крайници към локалните центрове, които са в ингвиналните ямки (горе при слабините), както и да се раздвижи застоялата кръв, и така предотвратяват подувания, тежест и разширени вени. Успех! : )

Общи условия

Активация на акаунт