Лидл 101- Почти мартенска /24.02 - 31.03/

• 203 215
  • 1 751
  •   1
Отговори
# 1 560
Като каза зИмбюли, аз съм много, ама много зле...скоро разбрах, че луковиците не се хвърлят след прецъфтяване, тъй като били многогодишни, а не едногодишни, както кака ви си мислеше Mr. Green като оная патка, дето мислила, мислила.... Rolling Eyes

Привет от същата патка. Ама добре, че ме светнаха , преди да ги хвърля.

# 1 561
В събота ще има сешоари,някой да се изкаже Mr. Green

Хубави са, силни, заслужават си на 100%.

# 1 562
Тета, а аз те имах за цветарка и даже щях да те питам как ги съхраняваш зюмбюлите Grinning, аз мойте ги отрязах до луковичка и сега 1 път в седмицата поливам, пък да видим дали ще цъфнат.
Да похваля лещата от родната марка, много вкусна, увира нормално.
Успях да заредя ФаФли Кукуруку и Серената, ама не са същите, за кукурукуто може и да бъркам, но серенатата ми беше любима, а и като ходя на юг си купувам, но беше доста по-сладка /аз обичам да ми е сладичко/ Embarassed
С. Алекс, много са хубавки, честито!
От утре има едни часовници, искам за подаръче дамски да взема бял за лятото, има ли мнения, аз понеже не нося, и изобщо не гледам и не чета като пишете за часовници, ама сега опрях за мнение, предварително благодаря!

# 1 563
  • have faith and be patient ..
Клематиса е цвете /храст .. и аз го искам
луковиците на зюмбюлите ги заровете в градината - ваша или пред блока , догодина ще се покажат по това време  Peace

# 1 564
Хм...много бели лебеди има тук в темата bowuu

И сестра ми ме пита не ги ли бодна, вика, пред блока...пък аз не можах да я разбера кво ми дума Laughing Пет пъти й казах, че са прецъфтяли,демек не стават за нищо, пък тя ме пита де съм ги боднала Thinking нИ я разбрах Ич тогава Naughty Стоплих месец по-късно Mr. Green

Джейн, пиле, не покарват ли чак до година-  до амина пак, не ми се верва сега пак да извадиш късмет с нов цвят newsm78 Hug Но аз пък какво ли и разбирам, ще питам систъра Grinning

# 1 565
  • Асеновград

И сестра ми ме пита не ги ли бодна, вика, пред блока...пък аз не можах да я разбера кво ми дума Laughing Пет пъти й казах, че са прецъфтяли,демек не стават за нищо, пък тя ме пита де съм ги боднала Thinking нИ я разбрах Ич тогава Naughty Стоплих месец по-късно Mr. Green

Джейн, пиле, не покарват ли чак до година-  до амина пак, не ми се верва сега пак да извадиш късмет с нов цвят newsm78 Hug Но аз пък какво ли и разбирам, ще питам систъра Grinning
Скрит текст:
Не е нужно да се вадят зюмбюлите всяка година от почвата, достатъчно е да се делят и разсаждат през 3-4 години. Ако по някакви причини трябва да ги извадим, например да освободим лехата за други цветя, това става в началото на лятото. Съхраняват се на топло,проветриво място до засаждането.
Размножаването на зюмбюлите става най-лесно, като се отделят малките луковички (детки). Те се образуват около майчината луковица по 3-4 годишно. Отделянето им става по време на покоя (през лятото). Засаждат се веднага и зацъфтяват след 2-3 години.
Горе долу същото важи и за лалетата, когато се отглеждат за луковици/ с цел продажба/ цвета се къса и остават листата сами да увехнат преди вадене и делене.

# 1 566

Джейн, пиле, не покарват ли чак до година-  до амина пак, не ми се верва сега пак да извадиш късмет с нов цвят newsm78 Hug Но аз пък какво ли и разбирам, ще питам систъра Grinning
Скрит текст:
Не е нужно да се вадят зюмбюлите всяка година от почвата, достатъчно е да се делят и разсаждат през 3-4 години. Ако по някакви причини трябва да ги извадим, например да освободим лехата за други цветя, това става в началото на лятото. Съхраняват се на топло,проветриво място до засаждането.
Размножаването на зюмбюлите става най-лесно, като се отделят малките луковички (детки). Те се образуват около майчината луковица по 3-4 годишно. Отделянето им става по време на покоя (през лятото). Засаждат се веднага и зацъфтяват след 2-3 години.
Горе долу същото важи и за лалетата, когато се отглеждат за луковици/ с цел продажба/ цвета се къса и остават листата сами да увехнат преди вадене и делене.

Скрит текст:
Я като си толкова веща, кажи дали е време да си изнасям цветята на терасата- палма и мушката, амарилис и други newsm78. Извинявам се за спама, но не искам да се записвам само за този въпрос в друга тема Embarassed
И в тази връзка- някой да е купувал градинския чадър преди/пролетен каталог 72 стр. https://spisanie.lidl.bg/  и да изкаже мнение- различава ли се по нещо от другите, подобни чадъри в другите магазини?

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 12:58 от Nil desperandum!

# 1 567
  • Асеновград

Джейн, пиле, не покарват ли чак до година-  до амина пак, не ми се верва сега пак да извадиш късмет с нов цвят newsm78 Hug Но аз пък какво ли и разбирам, ще питам систъра Grinning
Скрит текст:

Скрит текст:
Я като си толкова веща, кажи дали е време да си изнасям цветята на терасата- палма и мушката, амарилис и други newsm78. Извинявам се за спама, но не искам да се записвам само за този въпрос в друга тема Embarassed
Joy Joy Joy Намери кой да питаш  Joy Joy Joy Аз унищожавам цветя в саксии на конвейр. Преди много години баба ми лека и пръст отглеждаха лалета и зюмбюл за луковици оттам и ми е представата. Моите цветя цяла зима си изкараха на остъклена тераса, което оживее оживее.  Joy

# 1 568
Китка за обич аз ти давам, друго искаш ти..нана...на-нааа

Ей, големи сте цветарко-градинарки. Благодаря са разясненията bouquet

# 1 569
Аз редовно гледам чери домати, излизат ми 20тина. Миналата година дойде една жена с опит, като ги наскуба, излязоха за буркани. 

# 1 570
Нил, аз моите мушката изнасям в средата на март на терасата, не на перваза. Днес -утре ще ги подкастря и ще ги сложа на перваза.  Peace Гледам една съседка кога ги вади и прибира и по нея се водя. Laughing За другите не знам.

# 1 571
Сешоарът е хубав, лек и удобен за ползване. Основното тяло не е много дълго и това е плюс иначе умаляваш да го държиш. Моят е на 1г. вече, ползва се ежедневно.
Докато публикувам вие сте насадили градините Simple Smile

# 1 572
Нил, аз моите мушката изнасям в средата на март на терасата, не на перваза. Днес -утре ще ги подкастря и ще ги сложа на перваза.  Peace Гледам една съседка кога ги вади и прибира и по нея се водя. Laughing За другите не знам.
Абе, изнасям всичко, пък, което оцелее.. /както писа една градинарка по-горе  Mr. Green/
Скрит текст:
Не искам да съм като една позната, която не мърда никъде, заради цветята. Аз например си хайманосвам насам- натам със седмица, две- което оцелее.

# 1 573
  • до едно тепе
Мушкатата са държеливи на студ и им е време вече да са навън. Иначе после ги прегаря слънцето и се възстановяват по-трудно.
Взех масло от авокадо и днес сложих на яденето на детето. Опитах го и аз. Повече ми харесва от зехтин. Не усетих миризма. Зехтина ми е гаден на миризма на мен и затова търсех алтернатива. Детето си го яде и със зехтин де. И това яде с учудващ апетит- капризна е много и ако не и беше харесало нямаше да лапне повече от 2 лъжици Laughing На следващото ходене ще забърша още една бутилка, ако има останали.

# 1 574
Дисковете за грим на Кауфланд не са лоши и са 100% памук,1.30 или 1.50лв бяха по спомен.
Аз само тях ползвам на Caterine. Около 1,50-1,70 струват, последния път взех от по-евтините, а не тези с алое и не намерих разлика. Супер са.
Аз преди бях писала, че съм недоволна от ежедневните превръзки на Софтино. Няма такава гадост. Явно не всичко лидълско е сполучливо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт