Домакини 60/ Пролетна

• 55 760
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
Ние се разходихме до Съева дупка и Проходна. Днес на пещери го ударихме. Съева дупка е много красива, за разлика от повечето пещери, там има оцветявания по скалите. Предимно в червено, но си има и естествения варовиков цвят, както и по-светли и по-тъмни тонове на цветовете.
Най-после и "очите на Бога" видях. Доволни сме всички.
На връщане шефа отнесе и едни маратонки от Декатлон.
Утре цял ден мързел. Най-много на пазар да мръднем.

Вио, крушунските водопади са ми едно от най-най- любимите места. Обожавам ги, страхотна красота. Препоръчвам ги винаги, отивайте.
2 пъти сме ходили, но ще трябва пак да ходим, че нямахме книжка и двата пъти, все още. Ама хич не съжалявам.
Ако ще ходите до там, Деветашката пещера е само на 15 км. от водопадите, и тя си заслужава

# 106
Ladybird_ живо и здраво да е момчето ви, много да ви радва  !
 ма ко , vio и на мен ми се ходи някъде , ама няма време Sad мъжа ми е постоянно на линия и една събота и неделя  свободни нямаме, когато съм отпуска ( децата ваканция той е командировка ) изобщо нямаме два дни да излезем от тук.И затова на тръстиката днес толкова съм се изморила уж нищо съществено не правих , чистих тревички и сухи листа.
 Смърфиетка и аз така докато пристегне бях изучила всички технологии.

# 107
  • при късмета
Добро утро!

# 108
Добро да е! Hug При нас вече е следобед, дори успя и да вали.

Вчера си купих едно брашно за хляб на др.Йоткер. Днес направих питка със сирене и шарена сол. Дори ми се получиха и конци.  Party Та дайте някоя изпитана рецепта за хляб, да взема да се престраша с това брашно.
Сега чета за шунките, ама на моменти много сложно ми се струва. ooooh!

Да се оплача, че ометохме половината питка, а не трябва да ям тестени... Confused

# 109
  • Варна
Здравейте!
Moni, благодаря! Успех и на теб!
Лейди, да ти е жив и здрав именика  bouquet
Вчера се разходихме до Аладжа манастир и по една от еко пътеките.
Доволни останаха децата.

Били сме на Крушунските водопади и Деветашката пещера. Страхотна красота!
Но беше ноември, затова искаме и пролетно време да видим водопадите   Heart Eyes
Тук отново гъста, гадна мъгла. Само 6 градуса е във Варна... Аман...

Приятен ден на всички!

# 110
  • при късмета
Пролетно време е точно за водопади. Най-пълноводни са и най-красиви по това време.
Макар, че Крушунските последно ги видях през август, пак бяха хубави.
За софиянци препоръчвам и Скакля. Един от най-високите водопади в България, водата пада от 80 метра. От горната страна водопада е село Заселе, от долната Гара Бов. Има пътека покрай водопада, Вазовата пътека. Със стълби и парапети, но си е стръмничко. Пътеката даже минава зад водопада и минава от другата му страна на много широка тераса. Ходила съм само от горната страна и слязохме до терасата. От долната откъм Бов, където пада водопада е в плановете.

За днес само пазаруване и мързел. То и времето се развали

# 111
Да се разпиша и аз, че повече съм четяща. Направих закуска. Изпекох и едни бутчета, ориз със зеленчуци направих и седнах да си изпия кафето. Гого и баща му използват хубавото време да покарат колело в парка.

# 112
  • Великобритания
И аз съм тук - ще е хубаво да се представиш , преди да навлезеш така Simple Smile
Ма ко- гледах снимките във фейса , страхотна красота
Смърфи - само изглежда на сложно , всъщност е доста лесно
ей сега заложих новата -ми всичко е има няма 10 минути
ако има несно неясно питай , ще обясня
а и има в youtube Клипчета , виж 2-3 и съвсем ще ти се изясни
при нас е няква буря , много силен вятър ,ще ни отвее + дъжд , който така чатка по прозорците , че чак детето се стресна хххах

# 113
Ха, добър ден!
mimmito, и аз съм тук е Ста- ди. Изпуснала си смяната на ника и причината!

# 114
  • Великобритания
ахххаха , Стади - сори , наистина съм изпуснала
Мариат - мерси

# 115
Добър ден и от мен!
При нас няма вятър - само дъжд  Joy Раздрънча се онова, дето обира влагата - мм го разглоби, но излезе повреда в компресора и вече заръчахме нов апарат... Без такова чудо на техниката сме мухлясъли отвсякъде  hahaha
При нас за закуска "добруджанки", за обяд пилешка супа и вечеря свинско със зеле. Направихме и бонбони "рафаело" - приключих с готвенето. Време е за обедна дрямка  Heart Eyes

# 116
Ами така е, хубавото време съм го откраднала аз ,че имаше работа за вършене.Е уморени  ,свършили задачите и доволни.Даже имах време да си поиграя с котките и да наснимам пак градинката си.Тези дни ако се задържи така ще имам цъфнала магнолия. Heart Eyes
Топло днес и до като почивах на село дори хванах тен Laughing  Прах днес и  си ги прибрах за 3 часа дрехите,толкова беше топло.Няма да готвя ,ще обираме че има доста неща .За утре ще го мисля какво да е пак.Пожелавам ви успешна седмица и повече слънце.При мен другата седмица ще е натоварена от празници и рождени дни. Laughing

# 117
pise, а при нас днес цъфна кайсията.

# 118
  • при късмета
Мария, по вашите щати е по-топло. Аз много го обичам вашия край, осовебон през август, като никой не може да диша  hahaha
Вио, да дойде да докладва. Видях отатък, че е била на Крушунските водопади, чакам доклад дали ви е харесало
Ста ди, по-активно го давай, не само да четеш
Из английско оправили ви се времето? Много са силни тези пролетни бури
Писе, много харесвам магнолии. Ама няма и това къде да гледам.

Моя люляк и той е тръгнал, 2/3 от клончетата ще са цвят. Дано сега поне, като е на изток да не прецъфтява толкова бързо и по-дълго да стои. На южния балкон прецъфтяваше за 2 седмици.
На ягодките също са ми тръгнали нови листенца. До сега не съм гледала, а скоро станаха съвсем сухи миналогодишните листа. И то стояха цяла зима почти зелени и накрая изсъхната изведнъж. Аз се уплаших, че са измръзнали, а то от долу се показаха нови. Явно така си расте по принцип. Дивите ягоди и те тръгнаха. Карафилите нямат още пъпки, но изкараха нови клончета, които правят цветове.

Пратих мъжете в банята, че да ги слагам по леглата. Хубаво си поспах 3 дни, като си помисля от утре пак рано ставане и лошо ми става.

# 119
Мария не е ли рано,аз не съм видяла по балкана при нас .Първо цъфтят бадемите и после кайсиите.
Ма ко рано е за карамфилите бе.А за магнолия има в саксии на терасата гледат,ама знам ли. newsm78
А моята 2 година ще е тази както цъфти,другата заедно с нея не оцеля .Обаче инати купихме още една есента.Снега и счупи едното клонче,аз пък ината го боднах,та в тая влага може и да се хване ,иначе е свежа и тя,ама кога ще видим цвят при нея.
А за ранното ставане  ще видим зор всеки понеделник-5,50 ч е мнооого ми е рано. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт