Домакини 60/ Пролетна

• 55 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
mimmito , и аз като теб вече ми се живее на село.
Ровичкането в земята и отглеждането на нещо изобщо не ме влече,
защото като ученичка, всяка събота ходенето и бачкането на село, беше закон
и съм го намразила...
но така ме влече спокойствието, тишината, чистия въздух, птичите песни  Heart Eyes

# 136
  • при късмета
Привет!
Цял ден съм в разход. Хич не ми се живее на село на мен. Обичам да ходя за няколко дни, ама да живея там не искам. За разлика от шефа и мъжа ми. Ама шефа си мисли, че на село няма задължения и училище, че ходи само на разходка и почивка и сигурно за това. Иначе много помага на леля, като отидем, а на братовчед ми все му натяква, че без него нищо не може да свърши  hahaha А той само се съгласява с него, даже все го хвали и шефа много щастлив.
Прибрахме се и веднага забеляза, че рибата липсва. Явно си ги наглежда все пак мимоходм. Значи за заменената не ме е усетил. Но още плаче горкия, вече повече от час

# 137
  • Germany
Хортензия, надявам се момиченцето ти да е добре вече и да спите спокойно тази нощ!
И аз преди време си мечтаех за къща с градинка и да си ровичкам и садя разни нещо, но след 4 години вече ми писна на село. Искам град, хора, динамика... Липсва ми София.

# 138
Добър вечер Simple Smile
Гледам болната ми тема сте подхванали Simple Smile
Преди 15 години когато се запознах с мъжа ми , той много искаше къща  на село, аз обаче си държах на моето , къща и селo , не та не и аз като  missNoir имам не много добри детски спомени.
Но плочата се въртеше и все стигахме до песента за селото Simple Smile
Е сега като се замисля , аз май узрях за къщата преди две години , сега година след като е факт , чакам с нетърпение да се стопли и всяка минута в която съм свободна прекарвам там. Тихо , спокойно, и толкова бързо минава там времето .
ма ко милото дете , това е най -неприятното, аз затова и дълго се опъвах за каквито и да е любимци.
 Сега обмисляме зайци да вземем, отсега ги подготвям че в един момент ще се разделим с тях, преживяха единия петел, мрънкаха малко.

# 139
  • при късмета
Аз затова се ослушвам още за коте. Обяснявам му, ама той си го преживява и няма как да е другояче. А към коте ще се привърже още повече, защото ще играе с него, ще го прегръща, ще го гали и т.н. За 4 години за 3ти път преживява загуба на рибка и предишните 2 пъти въпреки, че сам си избра следващите с месеци казваше, че му е мъчно за предишните. Сега ще е същото. А ако вземем коте и недай Боже нещо стане, много добре знам какво ще преживее. Аз съм го преживяла и като дете и като голям човек и ми е мъчно по еднакъв начин. Помня и котката ни като бях 5 годишна, помня и от какво умря.
Шефа нямаше търпение да си дойде баща му и на него да се оплаче. Тъкмо се беше поуспокоил и той си дойде. На ново още половин час плака

Аз обичам спокойствието на къщите, ама не и в градина да ровя, пък макар и само с цветя. Трудоемко е много и накрая с неясен резултат. Има цветя като карамфилите, които не изискват кой знае какво и пак на село ги садя няколко пъти. Винаги ги слагам на много открито, че на слънце повече цъфтят и едно коренче като се разклони и направи нови корени, все такива градушки падат, че все едно ги целят. Направо реже новите в основата. А са иначе толкова държеливи.
Обаче докато  чакам да се стопли, че да се завлека на село и то всичко обрасло  hahaha В градина и цветя не мога да гледам. Само трева и добре си я отглеждам, до към кръста стига понякога  hahaha
Трябва си стоене в къщата или редовно ходене, а аз късно се размръзвам  hahaha

Джейми, намери ли си загубените документи?

# 140
  • Бургас
Внимавайте с това село и птички,че трудно се слугува на две къщи.Наши приятелски семейства вече се отказаха.В началото всичко беше добре-ходихме заедно,садихме градинките,купони,барбекю,но трудно се подържат две домакинства и накрая жените се отказаха.Поне докато не пораснат децата,стойте си в града. Grinning
Ма-ко,милият шеф! SadНашата котка е вече дъртуша,момчетата израснаха с нея и Криста много я обича,но не ми се мисли направо....тя ми е като четвърто дете.Даже ветеринарите казаха,че не са виждали така котка да гледа и слуша стопанката си.Да ми е жива и здрава,но със сърцето си разбирам драмата на Шефа!
Днес Иван пак така ме ядоса,че краката и ченето ми се схванаха.Като птица бях,не мога да си разгъна краката и да си прибера долната челюст,като отделна бойна единица беше.Трепери и пада.Едва преди малко се пооправих.

Ма-ко,котките поне живеят повече.Тези риби мрат през месец.Според мен е по-добре коте.

Утре ко ши прайте? hahaha
Аз съм сама и слава Богу,че ММ все кани гости за женския празник!Искам да седна и да не ставам цяла вечер!

# 141
ма ко за съжаление не .
slavka70 ами аз лятото в градската се прибирах за баня , пералня и спалня , мъжа ми се смееше че ако опънем палатката може и за толкова да не си ходим.
Утре е ден като всички останали 364 поне за мен, не планирам никакви специални празници, важното е да сме си заедно семейството , за мен това е празник.

# 142
В болница сме с Ема. Бронхопневмония. Красота!

# 143
  • при късмета
Хортензия, бързо да се оправя  Praynig

# 144
  • Бургас
Хорти,дръж се,мила!Поне ще следят детето с изследвания и прегледи всеки ден.През септември моят Иван го приеха и нямаше да се излекува,ако не беше там.Понякога се налага,а ние така си побеляваме... Hug

# 145
  • Великобритания
Хортензия  Hug
стискам палци да се оправп бързо детето и да се прибирате

# 146
Хортензия  Hug бързо оздравяване!
Мими - внимавай да не засееш семената на дълбоко! Като поставиш семенцето отгоре леко трябва да поръсиш с почва.
Аз пък съм си дива селянка  hahaha 2г. живях в апартамент у градО - държи ми влага цял живот  Joy
още на първото събрание си показах рогата - да сме излизали в неделя, да правим оборка около блока, че селяните хвърляли през терасите  Mr. Green Ама как да обясниш на гражданите, че селянин няма навик да хвърля през терасата, че пада в двора му  Joy Та аз не свикнах на градските мурафети и си ми е добре на село  Heart Eyes

# 147
Честит празник, дами!

Пожелавам ви всеки ден да сте обичани, желани и влюбени!

# 148
  • при късмета
Честит празник, прекрасни! Да сте много обичани и обичащи!

Хортензия, как е Ема? Драсни като можеш.

# 149
  • Варна
Честит празник, дами  bouquet
Хортензия, дано бързо се оздравее Ема !

ма ко, и моят син иска коте. Аз също много обичам котки,
но повече котка в апартамент не гледам.
От дете имаме все по някоя котка в къщи,
но вече не искам.
Казах му, че ако някога построим къща,
тогава. Да е на свобода котето, а не затворено в апартамент,
така му представям нещата.

Ако ще се живее извън града, аз си ги представям нещата само там да живеем,
а не през седмицата в града, събота и неделя там.
Както беше едно време.
Но, изобщо не виждам как ще стане с този номер, докато имаме ученик.

И аз съм сама и довечера ще поръчам пица за детето, да го почерпя.
Решихме така да направим, вместо да излизаме двамата.
Следобед може би ще се видя с приятелка,
да се почерпим за празника.

Общи условия

Активация на акаунт