Смърфи - купихме си шунковар и с нея правя шунката
Хорти - става и с пилешко , и със свинско .. ние напоследък взимаме от фермерите много хубаво свиснко филе и с нея я правп .. но и пилешката е много вкусна
хамалогия е малко , но пък е толкова вкусна и най важното чиста .. без консерванти ,без химия ..Само чисто месо .. детето я яде много и затова правя по 2 пъти на седмица , че не излиза много много като количество , а изисква доста време
месото се разделя на 3 части, 2-те части се нарязват на ивици или кубчета ,както си искате , а третата част се мели на кайма .. после се объркват заедно , слагат се подправки по желание , залага се в шунковара и престоява една нощ в хладилника ..на другия ден се вари 2 часа на 70-80 градуса , има си термометър .. после се охлажда до вечерта в хладилника и имаш готова шунка ..
Пак пиша , че е играчка .. но готовия продукт си заслужава наистина , особено за такива месоядни като нас
Ако не забравя ще снимам след малко готовата като я изкарам от хладилника