Употреба на кокаин и зачеване/бременност

• 6 596
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, преди около месец употребих кокаин, около 0,2-0,3г. и със съпругата ми правихме секс на следващият ден! Сега и закъснява с около 2 седмици ( което е нетипично за нея) и се съмняваме, че е бременна! Може ли да ми кажете какви са рисковете за вродени малоформации на плода, имайки предвид, че тя живее здравословен живот - не пуши, почти не пие, храни се здравословно и спортува, а аз също не прекалявам с алкохола, употребявам изключително рядко малки количества кокаин, но за сметка на това пуша цигари и марихуана почти всяка вечер, също по малко! Сигурно въпроса е задаван доста пъти, но наистина не намирам информация в интернет. Говорих и с доктор ендокринолог (мой приятел), който ме увери, че няма от какво да се притеснявам, но все пак... Благодаря ви предварително!

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 11:31 от AnMary

# 1
Ето една тема, която може да ти е полезна:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646808

# 2
Здравей,

Виж, и аз мисля че не е бил проблем кокаина. По принцип, увредените спермазоиди не стигат до целта, защото умират, стават неподвижни или остават без опашка.
И ако не си бил взимал дълго време преди това, не мисля се ще стигне да увреди нещо за 2 часа...

Потвърдихте ли бременността?
Две седмици е много закъснение. Ако е бременност е много лесно да се засече с обикновен тест от аптека.

# 3
  • Бургас
Мисля, че първо трябва да направите тест за бременност. При две седмици закъснение и на лекар може да отиде.
Риск за малформации има по принцип. Както докато правите бебе, така и по време на бременността.

# 4
Нико, ако искаш да ставаш баща си помисли дали ще продължаваш с кокаина и марихуаната.

# 5
Нико, ако искаш да ставаш баща си помисли дали ще продължаваш с кокаина и марихуаната.

Това май е тема за друг разговор  Peace

Дай да помогнем с първия въпрос пък има 8месеца да реши какъв баща ще бъде Simple Smile

# 6
Ако не е взел решението навреме, след 8 месеца може да се окаже късно.

# 7
Имаше някъде интересна статия със статистика, че деца на родители вземащи наркотици ако са заченати при техния прием имат много по-голяма вероятност да са нарко зависими, отколкото ако са заченати БЕЗ родителите да са друсани.
Статистиката обхващаше не малка група младежи и техните родители. Помня, че ме бе заинтригувало как аджеба са разбрали кои младежи за нарко зависими от изследваните и тогава видях, че авторът е лекар в клиника на наркотина и алкохолна зависимости в Германия. За съжаление не я намирам в момента.

Та ако статията е права ИМА значение дали правиш детето си друсан или не. Реално от това може да зависи живота, здравето и смъртта на този, който ще е най-важен за теб в света.

# 8
Съветвам автора на темата първо жена му да направи тест или да отиде направо на преглед. Няма смисъл да се разглеждат всякакви хипотези при положение, че може изобщо да не е бременна.

# 9
  • Varna
Чудя се как не е правила тест при такова закъснение,аз не бих издържала Tired

# 10
Здравейте, благодаря на всички за съветите и приемам критиката... Съпругата ми е бременна! Днес бяхме на консултации със специалист, който ни увери, че проблем в следствие на прием на наркотици от бащата по време на зачатие не може да има! Все пак спирам с всичко и занапред малкото човече и неговата мама стават мой приоритет!!!

# 11
  • Бургас
Честито! Това е страхотен подарък за Баба Марта!
Пожелавам ви всичко да мине леко и безпроблемно. Бъдете щастливи!

# 12
Честито!

Общи условия

Активация на акаунт