Сирники – бърза, вкусна и полезна закуска

• 12 708
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В блините се слага брашно от елда и стават по-различни от палачинките. Peace

# 31
  • София

Би ли казала какво точно слагаш в сместа за блини с брашно от елда? Обичам палачинки, ама са си доста калорични, предполагам с елдата е по-диетично...... newsm78

# 32

Това са просто елдени палачинки.

Класическите блины са класически палачинки. А видове палачинки- колкото щеш.

# 33

Би ли казала какво точно слагаш в сместа за блини с брашно от елда? Обичам палачинки, ама са си доста калорични, предполагам с елдата е по-диетично...... newsm78

Заместваш половината пшенично брашно с елдено брашно в която искаш рецепта за палачинки и воаля. 

# 34
  • София
Само с брашно от елда няма ли да стане, без пшеничено?

# 35
Само с брашно от елда няма ли да стане, без пшеничено?

Става но...по-трудно държат форма. Елденото брашно не е толкова лепливо като пшеничното. И на вкус са доста по-зле. Най-вкусни са именно от комбинирани брашна.

# 36
  • София
Благодаря ти, ще пробвам смесени.
А за утре съм се заредила със извара(кашкавалена) и останалите продукти, обещах нещо вкусно на домашните си хора, да видим колко ще се изложа  Embarassed

# 37

не мисля, че са по-ниско калорични.
аз слагам:
пшенично пълнозърнесто брашно и брашно от елда 50:50
яйце
кефир или айрян
сол
бакпулвер
тестото почива 30мин.
само с брашно от елда няма да станат, защото няма глутен и се разпадат.

има и рецепта с мая и мляко (вместо кефир), оставам тестото цяла нощ да втасва, на другия ден е на пяна и от тази пяна стават невероятно нежни и ефирни блини,нямат нищо общо с палачинките. Peace

ето тук една стара снимка, стават по-пухкави, аз ги правя и с по-малък размер, за да ги обръщам по-лесно.
стават на дупки като катми, особено тези с мая.

# 38
  • Телиш/Плевен
Много хубава рецепта, непременно ще я пробвам тези дни. Heart Eyes

# 39
  • София
    asyalein, това дето става като катма......ще се пробва  Peace

# 40
  • в кукувиче гнездо
С огромно желание ги направих, следвах точната рецепта и по-голям отврат не бях яла. Всичко отиде в кофата. Извинявам се, че така директно.

# 41
  • волно калдъръмче
lechugitka, ако не обичаш извара, нормално е да не ти харесат. Купя ли извара с идея да правя нещо с нея, първо опитвам, ама няма да ти казвам с каква лъжица, че и едно опитване не ми стига...

Твоята извара да не е била нещо кофти по принцип. И на такава съм случвала и съм връщала директно в магазина. Ама била в срок... Не ме интересува. Смърди ли? - Смърди. - Край, взимайте си я.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 15:54 от Райчун

# 42
  • в кукувиче гнездо
lechugitka, ако не обичаш извара, нормално е да не ти харесат. Купя ли извара с идея да правя нещо с нея, първо опитвам, ама няма да ти казвам с каква, че и едно опитване не ми стига...

Твоята извара да не е била нещо кофти по принцип. И на такава съм случвала и съм връщала директно в магазина. Ама била в срок... Не ме интересува. Смърди ли? - Смърди. - Край, взимайте си я.
Не, изварата си беше хубава, просто не ми допадна този вкус, ама изобщо. Пък иначе може и цяла Русия да ги яде, на мен не ми харесаха. А наистина ги направих с голямо желание. И детето не ги хареса. Въпрос на вкус.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 13:20 от Tatti

# 43
на мен също не ми харесаха кой знае колко, че да повторя приготвянето.
ама не съм ги хвърляла де...

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 13:21 от Tatti

# 44
  • в кукувиче гнездо
Мишки не знам кой яде, но руската кухня е една от най-добрите кухни в света. А ти като си такава консерва, яж си мекиците и не опитвай чужда кухня вместо да ръсиш простотии по форумите!
Не обичам да ми налагат какво да правя, още по-малко какво да ям. Не коментирам цялата руска кухня, просто сирниките ти не ми харесват. ЯВно не приемаш отрицателно мнение. Бях достатъчно любезна в обясненията си, не нападам като теб.
ПП че кво им е на мекиците???  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт