МАЙ ПРАЗНУВА, АПРИЛ ГОСТУВА !!!

• 21 102
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • Добрич
И аз да се включа набързо за гърнето.
Смятам да махам памперса от следващия месец. През целия юни месец (почти) ще сме в Созопол и съм решила там да се въоръжа с нерви и търпение и да видим какво ще стане. Ще се отчета след почивката, дано да мога да се похваля.

# 226
И аз да кажа за памперса. Махнах го от две седмици. Сяда на гърнето с триста зора и нещо не прави. Стиска се по цял ден и не знам какво да правя. Вчера например се изпишка в 8 сутринта и след това чак в 21 вечерта се папика. Цял ден и се молих, как ли не я приканвах, не ще. Овен Twisted EvilС акането същата работа. На три дни веднъж, запича се ужасно......не знам как да постъпя. Пак ли да слагам памперса? newsm78Да не и увредя нещо?

# 227
  • У дома, при моето семейство
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОРЯНА НА DA BOДА Е ЖИВА ЗДРАВА И МНОГО ДА СЛУШКА newsm59 newsm59 newsm67 newsm67 newsm67  bigdance2  bigdance2

# 228
Пепа, на твое място аз бих и сложила пак памперса, да се успокои, да си върне предишния ритъм и след месец бих пробвала пак. Лятото тепърва започва, имаме четири месеца да тренираме . Според мен махането на памперса не бива да е на всяка цена и въпреки всичко.

От 3-4 дена и аз махам памперса, когато сме в къщи. Имаме и фалове имаме и точни попадения, като се надявам точните попадения да се увеличават .

Анушка, ние това лято ще почиваме в Созопол, но за съжаление няма да се засечем - от 10 юли сме там. Ще имам към теб една голяма молба, ако ти е възможно и имаш време разбира се  Praynig. Интересува ме има ли добре заредени откъм памперси (и по-специално памперс-гащи на Памперс) магазини, както и асортимент на Хип-ски пюрета (плодови и десерти по специално). И евентуално да ми дадеш координати на такова магазинче, имайки предвид, че ще сме в новия град, в близост до хотел Бриз. ще съм ти много задължена, а ако пък успееш да изровиш и телефон на детската кухня, ако изобщо има такава там, цена няма да имаш  Hug
После ще те разпитвам за детски площадки, развлечения за 2 годишни диваци и подходящи места за хапване  Simple Smile.

.....И...весело изкарване на морето, много игри, забавления и никакво боледуване!!!!

# 229
Момичета, да се попохваля малко.
както знаете от понеделник махнах памперса. Но аз го махнах тотално и у дома и на вън. Оставих го само за през нощта. Резултата беше следния:
Първи ден пикане на поразия в гачите. Към края на деня започна да пуска малко в гащичките и после стиска и ми казва, че й се пишка. отиваме в тоалетната или на пеещото гърне и довършваме работата.
Втори ден -  едно напишкване и едно започнато наакване
Трети ден (т.е. днес до момента 10:20ч.) три пъти си пика на гърнето и един път се изака. Като сама си поиска гърнето
Много съм щастлива.  newsm44 Най-хубавото е, че си казва. Ама що приказки изприказвах. Най-много се впечатлява когато й измисля някаква история. В парка вчера й каза "Хайде да напишкаме това камъче, за да стане мъничко, мъничко бебе камъче". У дома пък й казвам, че ако се напишка ще дойдат мравките да изпапат пишото и ще ни се напълни къщата с мравки (имамхме за кратко малко мравки) и после няма да има къде ние да спинкаме и папкаме и те ще ни вземат къщичката т.н
Хайде, казвайте при вас как е?

# 230
Ами за памперса аз не съм правила опити още да го махам, особено след като преди известно време опищя, че не ще на гърнето. Сега си сяда на гърнето, но не казва. Педиатърката ни посъветва да го слагаме през два часа на гърнето, а после да почнем постепенно да махаме памперса - първо само у дома, после и навън. Аз още не съм се престрашила, а и в интерес на истината нямаме гащи Simple Smile Също съм решила да направим по-решителна крачка като отидем за повечко време на вилата, но то кога ли ще е не знам... , че хич не ми е ясно каго ще са отпуксите.

Май не съм привърженик на махането изведнъж. Ще видя как ще е, ще докладвам като имаме опит и резултат.

Небесна, и аз чакам с нетърпение Конгреса, та малко да се разнообразя от работни пътувания. Си ю деър, дето се вика.

# 231
  • Добрич
Анушка, ние това лято ще почиваме в Созопол, но за съжаление няма да се засечем - от 10 юли сме там. Ще имам към теб една голяма молба, ако ти е възможно и имаш време разбира се  Praynig. Интересува ме има ли добре заредени откъм памперси (и по-специално памперс-гащи на Памперс) магазини, както и асортимент на Хип-ски пюрета (плодови и десерти по специално). И евентуално да ми дадеш координати на такова магазинче, имайки предвид, че ще сме в новия град, в близост до хотел Бриз. ще съм ти много задължена, а ако пък успееш да изровиш и телефон на детската кухня, ако изобщо има такава там, цена няма да имаш  Hug
После ще те разпитвам за детски площадки, развлечения за 2 годишни диваци и подходящи места за хапване  Simple Smile.

Зори, ще ти дам пълен отчет като се върна. Grinning
Аз по принцип ходя всяка година там. Информацията от миналата година е, че ДМК няма, както няма и борси за памперси и храни. За това пък има доста аптеки, обаче там цените са с надценка, но пък има разнообразие от памперси (за гащички ще видя тази година) и храни (основно Hipp Wink). Не се сещам къде е този хотел Бриз newsm78, то сега хиляди хотелчета се навъдиха, но ако го мярна, ще огледам наоколо, да ти кажа повече. Площадки детски имаше три: 1. в стария град, до централен плаж, 2.в новия град до стадиона (казват му Кит-а) и 3. още една площадка близо до детската градина в новия град.
Да не натоварваме темата, ще ти пиша на лични след като се върна, ОК?

Evjeni, голям напредък имате с гърнето, дано!
Ох, стискайте ми палци след седмица- две, го емвам и аз!  Praynig

# 232
Анушка, хотела се намира на ул. Одеса (май 23 номер) съвсем до плажа Харманите. Ние сме там,  в една кооперация до хотела съм наела апартамент.
Ще съм ти благодарна за всяка информация  Hug
Стискам ви палци за памперса Simple Smile.

Жени, браво за стахотните успехи. Продължавайте в същия дух  newsm10.

# 233
  • Добрич
Анушка, хотела се намира на ул. Одеса (май 23 номер) съвсем до плажа Харманите. Ние сме там,  в една кооперация до хотела съм наела апартамент.
Зори, ние също сме точно до плажа на Харманите. Така че ми е ясен района Wink
От сега ти препоръчвам ресторанчето "В кухнята на мама"- на ул. "Одеса" е Wink.

# 234
Зори, ние също сме точно до плажа на Харманите. Така че ми е ясен района Wink
От сега ти препоръчвам ресторанчето "В кухнята на мама"- на ул. "Одеса" е Wink.

Събирай впечатления, че после ще те разпъна на кръст, да знаеш  Laughing.
Да си изкарате много приятно, дечурлигата да те слушат, а ти да имаш време за плаж и почивка  Heart Eyes;

# 235
  • Sofia
Хелоу момичета ето ме отново Heart Eyes Ние от 2 седмици се мъчим с гащи, явно като се затопли на всички майки една мисъл им е в главата Mr. Green И вчера за първи път си е казал, че има пиш и е свършил работа директно в тоалетната. Но за по- сериозната дейност с акането иска панчи още...НО той е малко педантичен, като баща си и мрази да е мокър, а аз на това разчитам да свикне скоро да си казва Mr. Green
Иначе плануваме море от 10 юли на Равда, но утре съм на консултация и ще питам за всеки случай доФторите дали ми разрешават.. Тогава ще съм в 7 месец и още се чудя как ще ми понесе, още повече че ще има подтичване след Викича newsm78
А детенцето се оправи напълно след гадната кашлица и другата седмица вече ще е на ясла...Беше при баба и дядо и сега е един - иска всичко и явно там го е получавал, защото мрънкоти доста...Но и с това ще се справим, надявам се...
Да ви питам, вашите слънца будят ли се нощтно време и по колко пъти? Виктор се буди поне 2  пъти и вече леко се притеснявам...Дали му е неудобно, дали е гладен или се превъзбужда...А и със заспиването вече имаме проблеми - 1 час и половина се приспиваме, сам да заспи вече е абсурд...Споделете плийз Hug

# 236
Веси, и при нас е същото. Дълго време се приспиваме, с книжки и песнички, понякога (грях ми на душата) с рекламите. Вчера купих едно DVD и му пусках "Грижовните мечета". Много ги хареса и даже много бързо заспа.
Сега заради кашлицата се буди повече. Освен това е топло и се събужда по 3-4 пъти на нощ, мрънка и мести възглавницата, реве, че иска при баба си или да гледа рекламите и пак заспива. Последните 3 дни бълнува за баница.

# 237
  • София
Веси, нормално е да се будят. Ив4о пък адски много говори насън и то доста странни неща, в смисъл "икам дино(з)а(вр)ите, икам ме4о пух", после "нискам мама Еми, икам баба", а в будно състояние обикновено е обратното. Също много пла4е насън и не можем да го събудим. Вика 4есто и "не , не нискам", но и се смее с глас. Аз си го обяснявам (а и в литературата се порових), 4е още им е трудно да преживеят изцяло емоциите от деня, те се наслагват и "експресират" нощно време. Тепърва ще навлизат и във фазата на детските страхове (около 3год), когато ще е още по-характерно нощното безпокойство. Аз затова искам по-бързо да му направим стаята, за да го отделим от  нас преди да почне истински да се страхува.

По темата за гърнето не пиша, защото както вси4ки сме се убедили е редно да му дойде на детето времето, а и резултатите ще са променливи. Ив4о гърнето не го признава, но като го оставя без памперс иска и си казва , 4е иска в "тойетната". Ооооба4- ако му сложа гащи си се опикава. Като го оставя дибидюс да щъка тогава си казва. Което е кофти, когато "минира" Mr. Green някъде Shocked .(засега само веднъж се слу4и). Мисля, 4е цялото лято е пред нас, а и постоянство си трябва, което лелките в яслата и бабите нямат. Мама си трябва за тая работа, та мисля на морето да се пробваме по-сериозно.
Ние ще летуваме от 13.07 на Ахелой. Забито е малко, ама хотелът е нов, има вси4ки екстри и финансовата "мотивация" надделя...Веси, надявам се там ве4е да успеем да се видим- на 3 км от Равда е Laughing Laughing

Днес отидох да му търся на Ив4о подарък за 1 юни , та без да искам оставих стотина лева Rolling Eyes- купих му сандали, гащи (SZA мога да ти дам адреса на магазин4ето- страшни са с картинки Wink Wink Wink), чорапи, един динозавър, 4е са му слабост и една малка ферма с животни (дървена-мн.сладка). И на таткото една маркова тениска, 4е нали и той си ми е като детенце понякога Laughing Laughing

Пожелавам на вси4ки хубав празник и най-ве4е ДА СИ НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ малките сладур4ета!!!

# 238
  • Sofia
Emi надявам се наистина да се видим най- после по моренцето на теферич  bouquet И може да пратиш адреЗа за гащите и на мен, че е много актуална покупка тази Mr. Green
Сега се поуспокоих, че не само моето гардже се буди, аз се обезпокоих сериозно...Тенкс а лот Mr. Green

# 239
Весито, пожелавам ти баткото в най-скоро време да спре да се буди, че като дойде и онуй другото , дето сега се излежава в коремчето, ще ти стане нанагорно. Дано морето му повлияе в положителна насока и да остави мама да се наспи и да събира сили.

Аз бях много скептична относно здравия сън на Ева, като знам какво будене и сукане падаше цяла нощ, но откакто спряхме нощното кърмене (на 1г.4м.), да не чуе дявола обаче спи като пън цяла нощ. Е, има инцидентни случай, когато сънува нещо "ашо", демек страшно, но са рядко, и общо взето не мога да се оплача от недоспиване.

Виж със заспиването понякога имаме противоречия по въпроса. сама ме дърпа към банята за къпане и лягане, обаче после започва едно искане на още една приказка, вода и се пие, подскачане по спалнята, тичане из стаите  ooooh!. Но от две -три вечери заспива, докато чета приказка (а си мислех че никога няма да дойде този момент - тя да си лежи спокойно, а аз да и чета  Laughing).

А бе, като знам колко има да се променят още ........ ама дано е към по-добро  Wink!

Общи условия

Активация на акаунт