ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 965
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Zazameg,
Генетичните би трябвало да важат от всякъде. 
Доколкото знам Сигридов иска да си направила консултация с доц. Русев, имунолог, + има списък с препоръчителни изследвания. Има ги във фейсбук групата, както и в първата страница на темата за кюртажа.

# 421
Благодаря за бързия отговор...

# 422
Zazameg, кой е фактора за късните аборти?

# 423
VEGFA, https://ghr.nlm.nih.gov/gene/VEGFA.
Не разбрах много, но е нещо допълнително към тромбофилията. Беше в брошурката на Геника и док ми го маркира да го пускам. Всъщност, ако някой знае повече по въпроса, моля да поясни. Изследванията ще са готови в петък и ще пиша.

# 424
Момичета излезнаха ми генетичните изследвания за тромбофилия.

Имам хеторозигот на PAI 4G/5G
в заключението пише че е препоръчително да изследвам ACE и Фактор XIII
Другото -  МТRR - хомозит по мутантния алел.
Пише, че е опасно при ниски нива на Б12. Аз преди 3 месеца разбрах, че имам доста ниски нива на Б12 и пия добавки.
Ще се радвам да споделите повече за тези мутации.

# 425
Момичета привет,
И аз искам да питам, в моите изследвания пише:
Инхибитор на плазминогенния активатор PAI 4G/5G - Резултат: Хетерозиготен носител 4G/5G.
Какво означава това?
В заключението на цялото генетично изследване пише, че съм в норма и че няма повишен риск от тромбози, но на всички отделни изследвания е посочено, че са в норма а само на това пише този резултат, който не знам какво точно означава.

# 426
  • София
Имаш мутация, но не е на двата алела - хомозигот, а е само на единия - хетерозигот.
(Ако бъркам термините извинете ме)
Да, риска от тромбози е много нисък, но при бременност може да не е.
Консултирай се с доктор за това. Да прецени ще имаш или не терапия при Б.
По принцип дори и за хетерозигот, дават фракси.

# 427
Риджина, не разчитай че турските лекари ще ти дадат терапия за тази мутация, по-скоро потърси специалист тук в БГ.

# 428
Много ви благодаря!  bouquet
Dundy, и аз така разбрах за турските клиники и затова питам. По принцип до сега при всички опити съм била на фракси и аспирин, всеки ден, но не знам как ще е в Турция, а ако има риск искам да се подсигуря.

# 429
  • София
Стеличка,
за мутацията в MTRR трябва да приемаш метилирана форма на Б12, метилкобаламин.
Обикновената форма, цианкобаламин, не се усвоява при мутации.

Риджина, Стеличка
при хетерозигот на PAI препоръчват да се изследва още ACE и Фактор13 - точно както са написали на Стеличка.
Хетерозигот по PAI може да предизвика, може да не предизвика проблем - затова някои доктори препоръчват терапия, а други - не. При предишен инцидент е добре да има терапия.

Зазамег,
VEGFA е един от рядко изследваните фактори.
В темата за Тромбофилия имаше момиче с такъв проблем.

# 430
Благодаря delisardeli, ще го имам предвид.  Wink

# 431
И аз благодаря!

# 432
Здравейте момичета.Записвам се и аз тук с един мисед в 8г.с. В 7г.с. видяхме сърдечна дейност и след една седмица сърчицето беше спряло.Това ми е втора бременност.Имам живо и здраво детенце от първа бременност която беше при втори ин витро на ЕЦ.При първодо ин витро ембриона не се развиваше добре и не сме правили трансфер.Сега забременях спонтанно и неочаквано в първия или втория месец след като спряхме да се пазим.в 5г.с. отидох на първи преглед и още тогава лекаря каза че плодния сак не отговаря на седмиците и малко изостава, но приехме че може овулацията да е била по-късно.В 6г.с. пак на преглед и пак се потвърди че изостава в развитието и съмнение за кухо яйце защото сака беше пораснал малко но не се виждаше нищо вътре.Пуснах кръвен тест и резултат 4800 а след 2 дни по същото време 5300, т.е. нарастваше но не както трябва.В 7г.с. пак преглед но при дръг лекар и за моя изненада бебе със сърдечна дейност (а аз вече бях отписала тази бременност).И както написах на следващия преглед ембриона беше пораснал но плодния сак не и сърдечната дейност беше спряла.На 04.05.17 ми беше кюртажа.Първия цикъл ми дойде на 28ден и беше по обилен от обикновено.Направих изследвания на ЩЖ и всичко е ок.Изследването за инсулиновата резистентност ми е на границата, т.е. лекаря ми обясни че хома индекса между инсулин и глюкоза горната граница е 2.5 а при мен резултата е 2.7 което значи че има съмнения за инсулинова резистентност.За сега няма да пия лекарства а съм на диета само.Пуснах изследването за вродена тромбофилия в МД и чакам резултата.Д-р Савов ми каза че като видим резултатите от тромбофилията ще прецени дали да изследваме антифосфолипидни тела.Някой знае ли това изследване къде се прави, колко струва и след колко време излизат резултатите?Този месец ходих на прегле-имах доминантен фоликул (на 14 ден от МЦ и бях пред овулация) и лигавицата беше 8мм което според АГ значи че хормоните са се нормализирали и всичко си ми е ок.Каза като излязат резултатите от тромбофилията и ако всичко там е ок алед този цикъл можем да почнем опитите отново.Надявам се всичко да е ок.Момичета някоя сблъсквала ли се е с подобно развитие на ембриона и намерила ли е причината за изоставане на развитието на плода...АГ има сериозни съмнения за тромбофилията, но ще видим...

# 433
  • София
причините може да са наистина много
Тромбофилии, антифосфолипидни антитела, тромбоцитно-левкоцитни агрегати, нк-клетки, ембриотоксини или просто недобър ембрион с аномалии.
Може да е и нещо от вирусните - листериоза, ебщайн бар, цитомегаловирус, токсоплазмоза.
Може да е и от тук - хламидия, уреаплазми, микоплазми, трихомони и др. бактерии

След като се изследва всичко се прави план на действие при нова бременност ако има нпроблем някъде.
Все пак сте успели спонтанно, което е много хубаво, дано пак се получи и този път до края  Peace

# 434
  • София
Слънце87,
Брайда е права - причината може да е всякаква.
Потърси темата Кюртаж и забременяване - на първа страница ще видиш списък с изследвания, които можеш да направиш.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт