ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 956
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Теди, ако нямаш други проблеми - дефицит на витамини, имунологични или хормонални проблеми, може и АГто ти да назначи терапията.

Имах леко завишени НКТ клетки,но сега всичко е ОК. Тъй като генетичните изследвания - част от тях сама си назначи, АГ като ги видя нищо не каза. Добри на въпроса ми: Трябва ли нещо да предприема  преди трансфер?  отговора беше:Не. Имунолозите при които ходя ми казват: Щом си хетерозиготна по PAL 4G / 5G  то е ясно, че ще има терапия напразно си си дала парите. За това искам съвет за добър хематолог, че дано той да ми каже какво да правя. Знам със сигурност, че тава е проблема за абортите ми преди.

# 466
  • Варна
Явно гинекологът, който посещаваш, не е наясно и може би е добре да си потърсиш друг АГ специалист.

# 467
  • София
На първа страница на темата за тромбофилия има линкове към специалисти + по-подробни обяснения.

# 468
На първа страница на темата за тромбофилия има линкове към специалисти + по-подробни обяснения.

Благодаря ти! Но нещо не я намирам тази тема 😯.  Може ли лик? 😉

# 469
  • София
Теди, ето я Тромбофилията:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=975210;topicrefid=19

# 470
# 471
Предстои ми ЗЕТ. Трябва да си влея 5 гр. Интралипид 20%.
Кога точно да направя вливката ?
От коя аптека мога да си го закупя ?
В коя болница правят вливки на най-добри цени: интересува ме за София и Пловдив ?
Благодаря за отговорите и успех във всичко  Peace

# 472
  • София
3-4 дни преди ЗЕТ го влей.
В аптеките най-често го няма, но може да се поръча.
В Малинов мисля, че за 5мл беше под 50лв, което е добра цена и включва и интралипида

# 473
Предстои ми ЗЕТ. Трябва да си влея 5 гр. Интралипид 20%.
Кога точно да направя вливката ?
От коя аптека мога да си го закупя ?
В коя болница правят вливки на най-добри цени: интересува ме за София и Пловдив ?
Благодаря за отговорите и успех във всичко  Peace

идеята е да ми излезе по-изгодно, иначе предишният път всичко правих в Малинов
ще правя ЗЕТ на естествен цикъл, кога точно преди трансфера да направя вливката ?

# 474
  • София
Марианка, Брайда ти е отговорила Rolling Eyes 3-4 дни преди самия трансфер я направи.А по- изгодно от 50лв силно се съмнявам да намериш newsm78

# 475
  • София
Инттралипида в аптеката е 15лв, а вливане някъде е около 30-40лв на час (на всеки започнат час)
Долу горе идва като в Малинов, но не се занимаваш да купуваш и тнт

За 5мл си е 40-50лв както и да го сметнеш където и да е.

А кога да направиш вливката - независимо дали е естествен цикъл или с естрофем, като почнеш прогестерона вече можеш да направиш вливката

# 476
Буена, Браида благодаря. Hug
Първо ЗЕТ ми е, на естествен цикъл  и незнам кога започвам прогестерона ? Колко дни преди трансфера е това ? Tired

# 477
  • София
Марианка, 3-4 дни преди трансфера направи вливката.
Идеята е, че трябва да е там преди ембрито.
Затова при естествено забременяване я назначават преди О.

# 478
  • София
Доктора ще ти каже кога и по колко прогестерон да почнеш. Ден след почването се пада 2-4 дни преди трансфер (не знам ембрионите колко дневни са), направи вливката:
- в деня на почване на прогестерона ако са ти тридневни
- в деня след почване на прогестерона ако ембрионите са 5 дневни

Доктора трябва също така да ти обясни всичко

# 479
Здравейте момичета и аз съм на фракси, АП и сега съм бременна в 5 седмица след 4 спонтанни аборта, не смея да се зарадвам! Направих и аз вливка на Интралипид 20 мл.след положителен тест и започнах фраксипарин през ден и АП през ден по препоръка на доц.Русев трябва да следя тромбоцити и АРТТ на 3 седмици, това означава след като започнах терапията с фраксто ли, защото аз от около 3 месеца си пия АП през ден или сега да си ги пусна?

Общи условия

Активация на акаунт