ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 959
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
за съжаление при мен 5-600мг на ден прог. не ми беше досттъчен, поддържах много ниски нива при двата ЗЕТ-а.
Задоволителни стойности имах при 3 пъти по 3 утрогестана, което е 900мг

а колкото до Б9 и Б12, на Русев му стана много странно, че по едното съм хомозигот, а по другото - без мутации  newsm78

мерси много за пояснението

# 451
На мен ми е изписан Дуфастон всеки месец от 16-ти ден на цикъла. Аз съм хетрозигот по PAI, MTHFR и А/G за +505А/G (TAFI). Това последното май се води високорисково. Опасно ли е да приемам Дуфастон без терапия? newsm78

# 452
  • София
На мен ми е изписан Дуфастон всеки месец от 16-ти ден на цикъла. Аз съм хетрозигот по PAI, MTHFR и А/G за +505А/G (TAFI). Това последното май се води високорисково. Опасно ли е да приемам Дуфастон без терапия? newsm78

Ако е 2 по 1 не бих се притеснявала, защото Дуфастона е толкова слаб, че по- скоро има плацебо ефект. Не е лошо обаче да пиеш аспирин до + тест, след него веднага НМХ.Това за естествено забременяване. За инвитро аз почвам НМХ ден- два ПРЕДИ трансфера.

# 453
  • София
Forest rain,
Без бременност не би трябвало да е проблем, тромбофилията се проявява в рискови ситуации - бременност, залежаване, травма, операция, по-напреднала възраст. След + тест предполагам че ти е назначена терапия, така че ще неутрализира кръвосъсирващото действие на дуфастона.

Брайда,
Твоя коментар за Б9 и Б12 не го разбрах. Когато имаш генетична мутация в MTHFR, това засяга синтеза и на Б9, и на Б12 - едновременно, защото половината или целия ген не работи както трябва. В същото време ако си набавяш достатъчно фолат (от зеленолистни зеленчуци), може да нямаш дефицит на Б9. Но ако не си набавяш достатъчно Б12 (яйца, месо) да имаш дефицит на Б12, или обратното.

Буена, Flowers Hibiscus

# 454
  • София
аз разбрах, че не ме разбра ихихи Simple Smile
просто в генетичните изследвания излезе хомозигот по MTHFR, но за MTRR имам нормален генотип - т.е. няма никаква мутация  Thinking  newsm78

имам приятелка, при която има хетерозигот за MTRR, но има нормален генотип за MTHFR - т.е. обратното на мен

# 455
  • София
Хах, е то едното няма нищо общо с другото. Все едно аз като имам зелени очи и кестенява коса, от това да следва че ти като имаш кестенява коса и очите ти трябва да за зелени. Дори и да е така, това е случайност, а не закономерност.

# 456
Благодаря за отговорите, момичета. bouquet Да, два пъти по 1 т. е.
През първата бременност ми се появиха проблеми, но никой не може да ми каже категорично дали е било заради тези мутации. Обаче сега видя ли + тест, веднага отивам да ми назначат терапия.
Brayda, при мен също MTRR е нормален. Аз изследвах нивата на Б12 и ФК около две седмици след раждането, като през това време не приемах никакви добавки. ФК беше на горна граница или даже малко над нея, а Б12 май беше някъде по средата.

# 457
Ако реша да изследвам Б9 и Б12 трябваше ли да спирам фолиевата за 10 дни, или нямат връзка? Не приемам нито един от двата витамина, приемам Инозитол (Б8), което предполагам няма връзка с другите два.

# 458
 Ако ти е назначен от лекар, е хубаво да го питаш дали може да го спреш. Макар че то това е друг витамин. newsm78
Аз не съм спирала ФК умишлено. Просто ми бяха свършили таблетките и съвсем забравих да си купя. Когато отидох на контролен преглед, моят лекар ме подсети да я започна пак.

# 459
Здравей те, момичета!  Тези от вас които имат по - голям опит може ли да ми дадете съвет 😊.
 Трябва се консултирам с хематолог тъй като съм хетерозиготна по PAL4G / 5G и хомозиготен асе, но не знам към кого да се обърна.  От бившия си партньор имам 4 спонтанни аборта и тогава не се бях изследвала за тромбофилия. Предстои ми ЗЕТ и искам, ако е необходимо да направя още изследвания, а ако е необходимо и терапия (преди и след трансфер ).
Благодаря!

# 460
Момичета, много съм изплашена. Прегледът ми е чак след 5 дни, получих резултатите от изследването за вродените тромбофилии, а вие сте доста напред с материала, ако можете да ми разясните Praynig
 Имам едно отклонение:  алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G  - Хомозигот по мутантния алел 4G/4G /виж забележка/         
  *забележка Хомозиготни индивиди по мутантния алел 4G/4G-имат: повишено предразположение към артериална тромбоза и сърдечносъдови заболявания -сериозен риск за бременността.

Ще ви бъда много благодарна!  Hug

# 461
  • Варна
Open*Book, не се притеснявай. Ще ти изпишат превантивна терапия с АП и фраксипарин/ клексан след + тест.

# 462
  • София
Теди, open book,
И двете имате мутации и трябва да ви бъде назначена профилактика с НМХ (Фраксипарин, Клексан) и аспирин протект. Нищо страшно няма, с тази терапия ще износите бебетата без проблем.  Hug

# 463
Теди, open book,
И двете имате мутации и трябва да ви бъде назначена профилактика с НМХ (Фраксипарин, Клексан) и аспирин протект. Нищо страшно няма, с тази терапия ще износите бебетата без проблем.  Hug

Тава ми го казва всеки,но аз искам да знам, кой трябва да ми я назнячи:АГ, Имунолог или Хематолог?

# 464
  • Варна
Теди, ако нямаш други проблеми - дефицит на витамини, имунологични или хормонални проблеми, може и АГто ти да назначи терапията.

Общи условия

Активация на акаунт