ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 90 465
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
А нямаш ли предписание наистина? Защото в зависимост от показтелите се предписват различни стойности за вливане - на някои 4-5 мл., на други 10 мл., сигурно има и още възможности.

# 406
  • София
Здравейте, обръщям се към момичетата, които са правили вливка на интралипид, извън клиника Малинов. Искам да си закупя от аптеката банка с интралипид, но се продават разтвори от 10% и 20%. Вие какъв купихте? И къде ходихте да ви направят вливката? Необходимо ли е да представя рецепта, за да ми направят вливането?
Благодаря!
Аз си вливам сама, без предписание, разтвор 20%, количество 20мл разтворено в една банка натриев хлорид.Правя вливката в Сити клиник на Околоврътното, струва 35лв и абсолптно никога не са ми искали документ.

# 407
Имам предрисание - 10 мл.
Просто не зная от аптеката кой разтвор закупя - 10% или 20%.
Буена, благодаря за информацията. А в колко мл натриев хлорид разтваряш интралипида?

# 408
  • София
Буена, благодаря за информацията. А в колко мл натриев хлорид разтваряш интралипида?

В 500мл.

# 409
Благодаря  Hug  bouquet
А за коя от двете Сити клиник става въпрос  - тази на околовръстното предполагам Simple Smile

В 500мл.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 10:38 от Mr_mrs

# 410
  • София
На мен по рецепта ми е 10 мл Интралипид разтворен в 250 мл NaCl. Аз последните вливки ги правих в Торакс - до НДК е денонощен-дневна тарифа 20 лв,нощна и през уикенда е 30 лв - искат ми рецептата обаче.

# 411
Здравейте, някой изследвал ли е кариотип за двама? Доколкото знам много малко случаи около 1 процент може да имат несходство.Ако обаче се установи такова , какво се предприема? Rolling Eyes

# 412
  • София
Здравейте, някой изследвал ли е кариотип за двама? Доколкото знам много малко случаи около 1 процент може да имат несходство.Ако обаче се установи такова , какво се предприема? Rolling Eyes
Кариотипа няма как да покаже "сходство" и "несходство".
Кариотипа показва нормален ли е броят и струккурата на хромозомите ва даден човек

# 413
Момичета,
Нахлувам в темата, ама имам голяма чуденка.
Утре искам да пусна профилактично  изследвания генетични за тромболфилии и усвояване на Б12 и фолиева. Да чукна на дърво не съм имала досега проблеми, нямах и възможност да се консултирам с лекар, тъй че първо се изследвам, после ще се консултирам.
Чудя се между разширен панел 2 на Геника, който е
Основен панел( Фактор V Leiden, Prothrombin, PAI, MTHFR (c.677C>T))+ MTHFR (c.1298A>C) + MTRR
и пълен панел, които е Основен панел + ACE + F13 + MTHFR (c.1298A>C) + MTRR, тоест има две неща повече, но не знам доколко са важни.
Искам да си изследвам и фолиевата киселина. Кое трябва да пусна - фолат в серум или фолат в еритроцит?
Ще съм много благодарна ако може да ме посъветвате.

# 414
Стеличка,според мен си пусни основен пакет. Така или иначе ако излезне някаква предразположеност, профилактиката е една и съща.

# 415
  • пазарджик
Когато аз пусках изследване за фолиева по лабораториите в които проверих нявсякъде изследват в серум,а четох че др.изследване е по-достоверно.

# 416
Стеличка, ACE и F13 се изследват, ако има проблем в PAI-1, защото трите заедно имат кумулативен ефект (според мен има смисъл да се пускат, ако PAI е хетерозигот и не е ясно дали има нужда от терапия, защото при хомозигот е ясно, че има). Можеш сега да пуснеш разширения панел, а ако има нещо в PAI, да пуснеш допълнително и ACЕ и F13, въпреки, че аз лично нормален съм виждала много рядко.

# 417
В основния пакет също присъства PAI

# 418
  • София
Бих пуснала основен + б12, но ако имаш възможност за по-подробен пакет - направи него.
Понякога в основния не се октрива проблем, но може да има в разширения.

# 419
Здравейте момичета! Записвам се да следя темата. Пуснах изследвания за тромбофилия + още един фактор за късните аборти. Чакам резултати. Трябва да пуснем и цитогенетичен анализ с мъжа ми, но не знам дали в Геника или в Щерев. Предстои ми ЗЕТ в Щерев и док ми каза да ги пуснем там. Имам обаче и час при доктор Сигридов, а той не знам дали ще зачете генетични от Щерев. Съвет? Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт