ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Антимюлеров хормон. Показва състоянието на яйчниковия резерв. Най-добре е да се направи в клиника по репродуктивни проблеми. Не се влияе от деня на месечния цикъл т.е. може да се пусне по всяко време, но повечето лекари го препоръчват в комбинация с Инхибин Б, който обаче се пуска на 3-ти ден от цикъла. На мен докторът ми не ми е искал Инхибин Б и ми назначи само Антимюлеров хормон. Така че най-добре да направи това, което я е посъветвал нейния доктор. По-скъпичък е от другите хормони, но навсякъде цената е различна. На мен в клиника Малинов ми взеха 60 лв. ако не се лъжа, че беше преди година и половина.
Благодаря за бързият отговор... Малинов е в София нали...? А нещо за Пловдив да знаеш, примерно в Селена дали го правят...?
В Селена в Пловдив правят Антимюлеров хормон. Аз съм правила там няколко пъти, последно през април тази година.

# 526
И в лаборатории Рамус правят антимюлеров, но чаках около седмица за резултат.

# 527
Антимюлеров хормон в Пловдив може да се пусне в Бодимед - пращат го в София, готов е на следващия ден -40лв.  Писанец също работят АМХ, става същия ден, ако е пуснат по-рано през деня,около 30 лв. беше.  Въпрос на предпочитание на лаборатория.

# 528
Антимюлеров хормон в Пловдив може да се пусне в Бодимед - пращат го в София, готов е на следващия ден -40лв.  Писанец също работят АМХ, става същия ден, ако е пуснат по-рано през деня,около 30 лв. беше.  Въпрос на предпочитание на лаборатория.
Антимюлеров за един ден е готов?

# 529
Да, в Писанец преди почти две години го изработиха набързичко.

Последно преди два месеца в Бодимед, сега отворих профила да видя, качен е около 3-4-ти ден след вземането на кръвта.

# 530
Благодаря за съвета, спирам го пък дано да няма проблем после Simple Smile

Имам нисък вит. Б12 и започнах да приемам метилирана форма от преди 3 месеца. В момента съм в подготовка за зет, но исках да изследвам пак витамина, за да знам дали да го спирам или продължавам. Притеснява ме обаче това че трябва да се спре точно преди трансфера и да чакам 10 дни за да го изследвам. Дали е опасно да продължа да го пия или да го спирам и да се изследвам. Страх ме е само да не го предозирам..
Спри го 10 дни и го изследвай.
За 3 месеца вече трябва да е в норма.
Моя от 146, при норма 250 след 4 месеца прием вече е 611. Аз приемах назален спрей, но предполагам и с таблетки вече трябва да си наваксала.

# 531
Имам нисък вит. Б12 и започнах да приемам метилирана форма от преди 3 месеца. В момента съм в подготовка за зет, но исках да изследвам пак витамина, за да знам дали да го спирам или продължавам. Притеснява ме обаче това че трябва да се спре точно преди трансфера и да чакам 10 дни за да го изследвам. Дали е опасно да продължа да го пия или да го спирам и да се изследвам. Страх ме е само да не го предозирам..
Mмоят лекар ми е казвал, че се прави пауза между последен прием на Б12 и изследвания, когато Б12 е под формата на инжекции.

# 532
Без значение дали б12 е на инджекции, спрей или на таблетки, минимум 10 дни пауза трябва да има.
Аз вече изгърмях веднъж като си пуснах изследване без да спирам приема, защото не знаех. Резултата ми беше фантастичен, а коментара на лабораторията беше, че изследването е невалидно.
Вярно ще се пропуснат 10 дена прием заради изследването, но по-важно е да знаеш точната терапия като забременееш. А ако още имаш някакъв недостиг след изследването (което не ми се вярва), значи ще трябва да преминеш към по-ефективна форма на витамина.

# 533
Здравейте, аз малко ни в клин, ни в ръкав се включвам, но днес ми излезна хромозомния анализ. Не знам дали пиша в правилната група, но все пак се попитам. Някой може ли да ми разясни какво значи "мозаечен кариотип - 97% нормален кариотип, 3% балансирана транслокация на 7ма и 14та хромозома" на приятеля ми, както и моето изследване - 46,хх,1qh+ (по-голям хетерохроматинов блок на първа хромозома). Много ли са зле нещата? Имат ли отношение към стерилитета? От малкото, което успях да намеря в интернет пише, че тези аномалии водят до спонтанни аборти?
Извинявам се ако това не е правилната група отново.

# 534
steli4ka s, аз казвам какво е мнението на моят лекар /аг/ и всички негови пациентки се водят по този съвет, а пък как да постъпи дамата ще реши сама. Освен това лабораториите малко ме съмняват - онзи ден звънях в Бодимед да питам мога ли вече закусила да пусна ТСХ- казаха, че може, а в същност не трябва според лекарите.....
Може да прочете малко в чуждестранни сайтове, аз лично не съм ровила по тази тема. 

# 535
steli4ka s, аз казвам какво е мнението на моят лекар /аг/ и всички негови пациентки се водят по този съвет, а пък как да постъпи дамата ще реши сама. Освен това лабораториите малко ме съмняват - онзи ден звънях в Бодимед да питам мога ли вече закусила да пусна ТСХ- казаха, че може, а в същност не трябва според лекарите.....
Може да прочете малко в чуждестранни сайтове, аз лично не съм ровила по тази тема. 

Аз също съм отчаяна от нивото на повечето лаборатории, особено пък от тези в града, в който живея ... Онзи ден си пусках контрола на Б12 и Витамин Д, и пред очите ми взеха кръв на момиче директно за Пролактин- без да се чака да мине време в покой, още по- малко да я питат дали е спазила други критерии, за да изследва този хормон.  Shocked

# 536
Fortuna_85, това с Пролактин колко съм го играла...... ако не кажеш, че искаш да починеш 20 мин. Няма да те оставят. Изследвала съм го ..... не знам колко десетки пъти и нито веднъж не попитаха за останалите изисквания. Ама това е друга тема, да не справим, че ще ни санкционират Simple Smile

# 537
Здравейте, аз малко ни в клин, ни в ръкав се включвам, но днес ми излезна хромозомния анализ. Не знам дали пиша в правилната група, но все пак се попитам. Някой може ли да ми разясни какво значи "мозаечен кариотип - 97% нормален кариотип, 3% балансирана транслокация на 7ма и 14та хромозома" на приятеля ми, както и моето изследване - 46,хх,1qh+ (по-голям хетерохроматинов блок на първа хромозома). Много ли са зле нещата? Имат ли отношение към стерилитета? От малкото, което успях да намеря в интернет пише, че тези аномалии водят до спонтанни аборти?
Извинявам се ако това не е правилната група отново.

Вероятно има отношение към стерилитета, но най-добре да се консултирате с генетик и да ви разтълкува резултатите.
Аз съм с балансирана транслокация, но на други хромозоми и категорично има отношение към неуспехите, биохимичните, абортите и стерилитета. А при балансираната транслокация неприятното е, че на децата може да се пренесе в небалансирана, което е проблем. Но си има % вероятност това да се случи и той не е 100%.
По-скоро може да ви се наложи да правите ПИД (PGD) при следващ опит, за да се отхвърлят хромозомни аномалии при ембрионите и да е сигурно, че връщате здрави такива.
Ако мога с нещо друго да помогна, пиши на л.с.
Не се безпокой, за всяко нещо има решение.  Hug

# 538
Момичета знаете ли колко струват НК клетки, АФА и ТЛА и къде в София (освен в Малинов) могат да се изследват?Благодаря!

# 539
  • Варна
Момичета знаете ли колко струват НК клетки, АФА и ТЛА и къде в София (освен в Малинов) могат да се изследват?Благодаря!

Аз съм ги изследвала в Малинов - 290лв са трите изследвания. Да не ви подведа, но някъде бях мернала, че само в Малинов и някаква клиника в Плевен се изследват.

Общи условия

Активация на акаунт