ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Момичета знаете ли колко струват НК клетки, АФА и ТЛА и къде в София (освен в Малинов) могат да се изследват?Благодаря!
НК съм правила в Малинов, АФА в болница св. Иван Рилски, София.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 17:41 от ver4eto_sv

# 541
Аз правих само НК клетки в Рамус, бяха 100лв. Hands V

# 542
# 543
Момичета а знаете ли Русев дали признава резултатите на НК клетки, АФА и ТЛА ако ги направя на друго място, а не в Малинов.Те ще бъдат в отпуска до началото на септември (и лабораторията), а и май на други места мога да ги направя за по-малко пари, но се притеснявам дали ще признае резултатите...

# 544
На мен НК клетките ми ги "призна", но в крайна сметка пак пуснах и в Малинов пакета. Нямах ТЛА така или иначе, а и имунологичните показатели се променят във времето и предпочетох да са възможно най-актуални при назначаване на терапия. Сега се сещам и за още нещо, което проверихме - НК клетъчна активност в присъствие на Октагам/Интралипид, за да се види кой медикамент как ги повлиява. Сякаш не съм го виждала това изследване другаде.

# 545
На мен НК клетките ми ги "призна", но в крайна сметка пак пуснах и в Малинов пакета. Нямах ТЛА така или иначе, а и имунологичните показатели се променят във времето и предпочетох да са възможно най-актуални при назначаване на терапия. Сега се сещам и за още нещо, което проверихме - НК клетъчна активност в присъствие на Октагам/Интралипид, за да се види кой медикамент как ги повлиява. Сякаш не съм го виждала това изследване другаде.
Е и на мен ми е писал да изследвам НК панел (клетки+активност) и може би е същото като при теб.Ще изчакам тогава най-добре другия месец...За колко време излизат резултатите? Тоя месец ще изследвам витамините, че резултатите за тях май се бавят...Вие къде изследвахте вит. Б12 и вит.Д?Гледам, че в Цибалаб ги правят и май там ще ги пусна защото работят и в събота и имам наблизо тяхна лаборатория...

# 546
Няколко дни май отнемаше, не съм сигурна, защото вече почти 2 години минаха.. има вариант доц.Русев да ги изпрати по мейл, питайте в лабораторията. Той забравя обаче и аз му звънях по телефона май да напомня.

Витамините изследвах в Бодимед, защото ми беше най-удобно. Цибалаб също би трябвало да е ОК, идеалният вариант е да се следи на едно и също място, защото все пак има известна разлика между апаратите на различните лаборатории.

# 547
Момичета а знаете ли дали антихистамините влияят на резултата за НК клетките, АФА и ТЛА, защото съм почти постоянно на някакви антихистамини, а все пак това са имунологични изследвания и се чудя да няма някакви отклонения в резултатите заради тях...

# 548
  • София
Според мен ако имаш алергия и/или каквото и да е възпаление, нк клетките ще са завишени.
Хубаво е преди да се изследваме да сме сигурни, че сме здрави.
Това ми напомня, че на мен ми пуснаха панела 30дни след лапароскопия.
Според русев беше минало достатъчно време.
Каня се скоро да ги повторя след една година вливания и тнт, но не се надявам на чудо.

# 549
Според мен ако имаш алергия и/или каквото и да е възпаление, нк клетките ще са завишени.
Хубаво е преди да се изследваме да сме сигурни, че сме здрави.
Това ми напомня, че на мен ми пуснаха панела 30дни след лапароскопия.
Според русев беше минало достатъчно време.
Каня се скоро да ги повторя след една година вливания и тнт, но не се надявам на чудо.
Проблема е че аз съм си с целогодишна алергия и постоянно съм на антихистамини с някакви малки почивки през които правя кратки курсове с медрол когато антихистамините не действат и алергията е непоносима. А и съм с астма и на помпичка (кортикостероиди) постоянно...Чакам утре да ми излязатбедни резултати и се разбрахме с Русев да му ги изпратя на снс и направо ще го питам и за антихистамините...

# 550
  • София
Здравейте момичета!
Искам да си пусна изследвания на фолиевата киселина, вит. Б12 и вит. Д. До днес приемах вит. Б комплекс на д-р Бест. От прочетеното тук разбрах, че при изследване на Б12 трябва да се прекъсне приема поне за 10 дни. Вит. Д не пия в момента, но пия мета фолиева. За да се изследва тя, трябва ли да се прекъсне и нейния прием или не?

# 551
  • София
Здравейте момичета!
Искам да си пусна изследвания на фолиевата киселина, вит. Б12 и вит. Д. До днес приемах вит. Б комплекс на д-р Бест. От прочетеното тук разбрах, че при изследване на Б12 трябва да се прекъсне приема поне за 10 дни. Вит. Д не пия в момента, но пия мета фолиева. За да се изследва тя, трябва ли да се прекъсне и нейния прием или не?
Желателно е почивка от мин. 10 д.

# 552
Извинявам се за глупавия въорос, но знаете ли дали антифосголипидни антитела и антифосфолипиден синдром са едно и също изследване?

# 553
  • София
Слънце, мисля че всички антифосфолипидни антитела са около 6-7 изследвания в пакет. Резултатите могат да се менят от месец до месец. Аз досега съм ги срещала като синоними, някой ако знае повече - моля да ме поправи.

# 554
Момичета какво ще кажете за тези резултати:

Общи условия

Активация на акаунт