ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 89 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета можете ли да ми разчетете този резултат, усвоявам ли добре фолиевата? Вие сте доста напред с материала, предварително ви благодаря!:hugs:

КРЪВОСЪСИРВАНЕ            
MTHFR ген ( мутация C677T; A1298c )- тромбофилия            
     мутация MTHFR A1298C   Хетерозигот         
     мутация-MTHFR C677T   Хетерозигот         
     Забележка   Хетерозиготни индивиди - клинично значение имат двата генетични дефекта MTHFR С677Т и MTHFR А1298С с прояви на:- повишени плазмени концентрации на хомоцистеин ,- понижени плазмени нива на фолат         

# 556
Момичета какво ще кажете за тези резултати:

Здравей, слънце !  Hug
Пролактинът ти е доста висок, това може да се дължи на много неща. Предполагам, че си запозната с изискванията как точно да се изследва този хормон, за да няма изменение и погрешни стойности като краен резултат от изследването ?
Прогестеронът ти също ми се видя видя висок, но е важно в кой ден от цикълът пускаш хормона, има значение за тълкуване на резултата.
Витамин Б12 е добре, може още леко да се дигне стойността, но и така пак не е лоша. Витамин Д ти е малко нисък, пак е в норма и не е лош резултат, но ако още малко се покачи ще е още по- добре. Simple Smile
П.С : Сега прочетох, че нещо са те ядосали в лабораторията ...., това е възможна причина да повлияе в/у нивото на Пролактина ти.

# 557
Имаш 2 мутации в гена за усвояване на фолиевата. Това означава, че имаш проблем с усвояването на фолиева и трябва да приемаш не обикновената, а метафолиева киселина и евентуално метилкобаламин (метилиран б12). Не е страшно, но тази профилактика е важна.

Момичета можете ли да ми разчетете този резултат, усвоявам ли добре фолиевата? Вие сте доста напред с материала, предварително ви благодаря!:hugs:

КРЪВОСЪСИРВАНЕ            
MTHFR ген ( мутация C677T; A1298c )- тромбофилия            
     мутация MTHFR A1298C   Хетерозигот         
     мутация-MTHFR C677T   Хетерозигот         
     Забележка   Хетерозиготни индивиди - клинично значение имат двата генетични дефекта MTHFR С677Т и MTHFR А1298С с прояви на:- повишени плазмени концентрации на хомоцистеин ,- понижени плазмени нива на фолат         

# 558
Благодаря ти, стеличка! Аз съм вече в началото на трети месец, дали не е прекалено късно да започвам с метафолиева...😯 Ох, много се притесних...

# 559

slanceto87, задължително повтори двата хормона в друга лаборатория и гледай да спазиш изискването за изследване на пролактин. Моята ендокриноложка искаше да изследвам пролактина в края на цикъла, защто тогава бил най-завишен, а гинекологът искаше да е в първите дни на МЦ...
За прогестерона  - зависи в кой ден от МЦ си.

# 560
  • София
Слънце, Б12 ти е в границите, но е близо до долната - добре е да приемаш усвояема форма на Б12 (метилкобаламин).

За хормоните - зависи в кой ден са правени. Специално прогестерона трябва да е 7 дни след доказана овулация (тестове+БТ или фоликуметрия). Питай Денис в темата за хормоните, като уточниш дните.

# 561
Моля за отговори от момичета с тромбофилия и имунологични проблеми.Момичета трудно ли забременявате и дълго ли време чакате двете чертички.За опасността от спонтанни аборти ми е ясно...Но ми е интересно дали тези заболявания влияят на самото забременяване...

# 562
Моля за отговори от момичета с тромбофилия и имунологични проблеми.Момичета трудно ли забременявате и дълго ли време чакате двете чертички.За опасността от спонтанни аборти ми е ясно...Но ми е интересно дали тези заболявания влияят на самото забременяване...
Не влияе върху забременяването.

# 563

Да по принцип така се твърди, но по скоро ми беше интересно да споделите личен опит, защото при мен не само, че направих спонтанен, но и по принцип трудно и бавно забременявам...

# 564
Да, от личен опит Wink

Да по принцип така се твърди, но по скоро ми беше интересно да споделите личен опит, защото при мен не само, че направих спонтанен, но и по принцип трудно и бавно забременявам...

# 565
Ние опитвахме около две години. Накрая стана след инсеминация, но ние сме с други проблеми. При мен усложнения възникнаха по време на самата бременност. Може би зависи и какви са мутациите. Аз съм хетерозигот 4G/5G PAI, MTHFR и TAFI. Последната мутация я установих чак след раждането. За първите две не ми беше назначена терапия в началото (освен прием на Неофолик мета), а след като започнаха проблемите. Имунологични никога не съм правила, но вече искаме второ дете и ще направя.

# 566

Open*Book, в сайта на д-р Бен Линч, който се занимава изключително с носители на тези мутации, като моя милост  Grinning, изрично е записано, че риска от тромбофилия е завишен при мутациите, които си посочила, и по време на бременност се приема т.нар в САЩ бейби аспирин, който е 75мг или 80мг не съм сигурна в грамажа. Предполагам, че тук ще ти назначан и фраксипарин освен аспирина. Мета фолиевата ще ти трябва по принцип да си я приемаш профилактично, както и метилкобаламин.
slanceto87, доколкото знам влияе за имплантацията, не само за износването.

# 567

Open*Book, в сайта на д-р Бен Линч, който се занимава изключително с носители на тези мутации, като моя милост  Grinning, изрично е записано, че риска от тромбофилия е завишен при мутациите, които си посочила, и по време на бременност се приема т.нар в САЩ бейби аспирин, който е 75мг или 80мг не съм сигурна в грамажа. Предполагам, че тук ще ти назначан и фраксипарин освен аспирина. Мета фолиевата ще ти трябва по принцип да си я приемаш профилактично, както и метилкобаламин.
slanceto87, доколкото знам влияе за имплантацията, не само за износването.

Е ако влияе на имплантацията значи сигурно има връзка със самото зачеване...При мен има мутация 4G/5G, мутация при протромбин и мутация при усвояването на фолиевата киселина.В момента съм на мета фолиева.Но относно тромбофилията не знам дали може да се предприеме нещо преди забременяване защото имам алергия към аспирина и няма да можем да правим терапия с него.Направо се чудя как съм изкарала горе долу една нормална бременност с всичките тези мутации. Много искаме второ дете, но ни хвана доста шубето на последък и то не защото ще съм на инжекции и лекарства, а да няма някакви усложнения с бебето...

# 568
Благодаря ти, стеличка! Аз съм вече в началото на трети месец, дали не е прекалено късно да започвам с метафолиева...😯 Ох, много се притесних...
Според мен не е късно, но действай бързо. Фолиевата се пие до 12 гс задължително, а понякога и до по-късно. При теб е хетерозиготно, това означава, че половината ген работи правилно. Най-важното е да си спокойна и да започнеш веднага мета фолиева. Изследвай и б12 и ако има нужда-метилкобаламин.
Добре е и да направиш консултация с генетик или добър АГ, за да ти дадат допълнителни насоки. Може би в лабораторията, където си ги правила или в Майчин дом, там има безплатни генетични.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 16:35 от steli4ka s

# 569
  • София
Слънце, мутациите в тромбофилните гени могат да доведат до имунологични промени, а те от своя страна да доведат до проблем с имплантацията. Аз имах естествено забременяване миналата година пролетта, загубих бебе в 13 гс, след това открих тромбофилията, почнах терапия за нея и имунологията. Но година и половина по-късно нямам забременяване нито инвиво, нито инвитро. Все пак всеки случай е индивидуален, при нас и възрастта е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт