Пазаруване от Aliexpress.com 52

• 109 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Marthina, не е необходимо да я регистрираш. Когато правиш поръчка, ще видиш къде трябва да попълниш данните от картата, за да платиш. Отдолу може да отбележиш, че не желаеш сайтът да запомня информация за картата (това е мярка за безопасност).
Да,оправих се.Благодаря  Hug

# 346
Пристигна ми поръчката от 10.04 в петък. Не ги отписвайте може и нашите тука да са отпускари и да ги мотат. Две поръчки имам изпратени заедно едната я получих а другата е някъде кой знае къде по средата на пътя.

# 347
  • София
Здравейте момичета, някоя от вас да е купувала хубава риза за момче? Търся риза за сватба за 12-13г момче.
Препоръчайте ми някоя, моля!

# 348
Момичета имам поръчка.По номера като я проследя излиза моят пощенски код ,но на друго име.Какво да правя да пускам диспут или да пиша на китаеца?
Благодаря ви

# 349
Здравейте, пазарувам отдавна от сайта но доесега не ми се е случвало това и реших да попитам. Защитата ми изтича след 4дни, но не съм си получила поръчката. Реших да отворя диспут, за да не би да забравя и да изпусна срока, но ми излиза съобщение, че продавача е изпратил пратката и ако не я получа до 26ти да открия спор. Но нали тогава ще ми изтече защитата как ще открия спор?
И аз писах горе за същото изобщо не ми позволява да повдигна диспута а съвсем скоро ми изтича защитата. Нямам продължаване на срока нищо.
Много ме изнервя и ми пише че скоро съм била поръчала а поръчката е от април месец.

# 350
Здравейте,
в момента имам 18 задържани в митницата пратки, които са минали през Турция. Стойността им е малка, на 25$ всяка. Странно ми се вижда подобно нещо. Нито една не е минала между капките и се чудя на какво може да се дължи това нещо.  newsm78 До момента подобно нещо не ми се беше случвало.
Давам номер на една от тях, но всички завършват на TR.  
RH053702487TR

Някой имал ли е подобен проблем?
Абе 25 долара не е малка цена- ако са писали така на пакетите то си е за митница. Пиши има да пишат 10-15 долара макс.

# 351
В петък, след много разправии, успях да ги освободя всичките. Искаха да ги таксуват като една пратка на стойност 450$ и върху тази сума да платя ДДС Simple Smile
Според митница Веслец, тъй като пристигнали по едно и също време и са записани е една призовка, се смятали заедно за една пратка.
Естествено, че не се съгласих и ги помолих да ми покажат къде точно в техните правила и закони е описана тази точка. Заформи се скандал и се заядоха за количеството на артикулите, които бяха еднотипни. Защо ми трябвали толкова много продукти и дали не съм извършвал търговия с тях. Малоумна история. Щели да подадат сигнал в НАП, за да ме проверят. След изгубени 2 часа, ми връчиха нещата без да заплащам измислената от тях такса, теглих им една майна и си заминах. За момента смятам да приключвам да купувам стоки от Китай, а само от Европа за да си избегна разправиите с нашите малоумни митничари и техните педе**ски номера!

# 352
   Здравейте, последните 1-2 години пазарувам от време на време от сайта дребни неща и всичко си идваше. Сега имам 4 неща от различни продавачи с непроследим номер и срокът им изтича. От години не ми се е налагало да отварям диспут и сега намерих промени. Кликвам на бутона за отваряне на диспут, посочвам причината неполучена стока, а сайта ми отваря в поле автоматично съобщение, че според техни данни стоката е получена в БГ. В статуса на поръчките не ми е отразен никъде статуса отворен диспут. При все, че са 3 поръчки, получих само относно една системно съобщение-отговор, в което искат от мен да прикачам снимки на документи. Чела съм доста теми, тази изцяло и не намирам инфо за стъпките, явно са нови промени (поне за мен). Ще съм благодарна, ако някой даде насока!
    Допълвам, никой от продавачите не се свърза с мен и не мога да увелича времето за доставка.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 09:34 от dunavska

# 353
Кликвам на бутона за отваряне на диспут, посочвам причината неполучена стока, а сайта ми отваря в поле автоматично съобщение, че според техни данни стоката е получена в БГ.
...
Чела съм доста теми, тази изцяло и не намирам инфо за стъпките, явно са нови промени (поне за мен).
Вече не може да се отвори диспут за непристигнали пратки преди да е изтекло времето за защита, ако има движение на пратката. След това имаш 15 дни да отвориш диспут.
От 2-3 седмици са тези промени.

# 354
Кликвам на бутона за отваряне на диспут, посочвам причината неполучена стока, а сайта ми отваря в поле автоматично съобщение, че според техни данни стоката е получена в БГ.
...
Чела съм доста теми, тази изцяло и не намирам инфо за стъпките, явно са нови промени (поне за мен).
Вече не може да се отвори диспут за непристигнали пратки преди да е изтекло времето за защита, ако има движение на пратката. След това имаш 15 дни да отвориш диспут.
    Да разбирам, че трябва да изчакам да изтече срока и тогава ще мога, освен ако продавачите не благоволят да удължат срока на доставка? Практически аз нямам движение на пратките.

# 355
...
Явно, много е неприятно и ако ти удължат защитата така може и да се чака 3 месеца а продавачът изобщо дори да не е пратил нещо-  кофти?
Всъщност на мен на 2 поръчки ми даде различно- на едната ми позволи диспута и преди изтичане на защитата на другата- не.

# 356
  • София
здравейте, за първи път ще пазарувам от сайта и в момента подготвям поръчката. Прочетох първа страница на темата, но не ми стана ясно следното: Избрала съм продукти на обща стойност 45 долара, от няколко различни продавачи, за да не попадне на митница на всеки ли продавач трябва да пиша, с молба да декларира по- ниска стойност на продукта? Така, че общата сума на поръчката ми да стане под 30 лв.?

# 357
здравейте, за първи път ще пазарувам от сайта и в момента подготвям поръчката. Прочетох първа страница на темата, но не ми стана ясно следното: Избрала съм продукти на обща стойност 45 долара, от няколко различни продавачи, за да не попадне на митница на всеки ли продавач трябва да пиша, с молба да декларира по- ниска стойност на продукта? Така, че общата сума на поръчката ми да стане под 30 лв.?
Общата стойност как точно ще се получи? Нали доставчик по доставчик си идват пакет по пакет  newsm78
От един яке за 25$, от друг дънки за 15$... откъде се яви "обща стойност"?

# 358
  • София
Общата стойност как точно ще се получи? Нали доставчик по доставчик си идват пакет по пакет  newsm78
От един яке за 25$, от друг дънки за 15$... откъде се яви "обща стойност"?
В кошницата най- отдолу имам обща стойност 45 $ и бутон "Buy all", мислех, че може да се направи обща поръчка за всички неща newsm78

# 359
Цитат
Явно, много е неприятно и ако ти удължат защитата така може и да се чака 3 месеца а продавачът изобщо дори да не е пратил нещо-  кофти?
Всъщност на мен на 2 поръчки ми даде различно- на едната ми позволи диспута и преди изтичане на защитата на другата- не.
   Аз нямам против да се удължи срока за доставка, дори предпочитам, но продавачите не отговарят. Не ми е удобно да отварям диспути за дребни суми.

Общи условия

Активация на акаунт