Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 645
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Писали сте си за банана днес, моята маймуна отдавна му има зъб ама аз само й го покадвах , а тя го хваща и чупи 10 см , днес ми го изстръгна от ръците и веднага налапа и откапа голямо парче и не знам какво стана с него, малко изкарах от устата , после смука от страни малко и рядко пак отхапа огоре огромно парче, него изкарах, след малко повърна едно парченце, после взех една лъжичка и с лъжичка стържа и то става каша сополива и й дадох няколко лъжички, ама  моя банан не беше презрял а нормален, твърд и тя лежеше на леглото, не седнала, аз и давам винаги са играе с него, не очаквах, че ще захапе, по принцип пипа, после си облизва ръцете.
Днес пробвах килимчето за пода -голям рев, не знам страх я е на пода, играчки сложих -пак рев, активната гимнастика и пак същата работа , ще остане за по-късен етап. Вчера ходихме на Била и зяпаше с интерес, ня се уплаши

# 211
Aмели, ако е бил вирус наистина и не му е било добре, е нормално да те търси. И моята се буди така от време на време дори напълно здрава, включително тази сутрин, но я галя, давам гърда и се успокоява. Ще мине  Hug Важното е, че вече е добре. Плюнченето и ръцете в устата го има и при нас. Аз затова подчертавам, че всичко давам студено, страшно я успокоява.

Виолета успешно се захрани с батат Simple Smile Убедих се, че правилната форма и консистенция са много важни, както и бебето да е в добро настроение, да не му се спи и да НЕ е гладно И да си пъха много ръцете в устата и да капе слюнка...идеален момент  Grinning Лентички, удобни за хващане (може и по-дълги, изпекох го на 200 градуса за 22 минути без вентилатор (незагрята фурна), ама мноооого вкусен Simple Smile Бях добавила и с ДМ рапично олио за бебета. Ако нямаше мазнина щеше да е по-лесен за хващане, но ми се ще да не яде диетично.

Закуси малко ябълка към 11:00. Вече й я давам на парчета с кората, обича да я бели, да смуче...някой път се забравя и чак й вадя обелката от устата, че не ми се чака (това не трябва да се прави Simple Smile

Беше сукала в 21:30, 2:00, 6:30 и към осем, три часа по-късно беше хапването, но вече малко й се спеше и това я възпрепятства. След това отново сука доста дълго, поспа към 45 минути (будеше се, поглеждаше дали съм до нея и пак се унасяше). Като се събуди окончателно й предложих ябълка и после батата - вече изстинал, но не охладен. Налапа го веднага...после стисна в едната ръка ябълка, в другата батат, но оранжевото отново повече я привлече, а и прояви огромен интерес към новия вкус. Беше одобрен, осмукан и надъвкан на парченца, голяма част преглътната (почти няма рефлекс на гадене вече  Party Party...а след това се мъчеше да хваща и парченцата и да тъпче отново в устичката (с много променлив успех). Прави паузи, разглежда си храната, радва се на причудливите форми, смуче и облизва пръсти, голяма радост Simple Smile

Никакви разхищения и остава в очертанията на чинийката по две причини - защото е почти надвесена над масата, с лакти върху нея (все едно е двегодишно момиченце в нормална поза за хранене) и защото й държа чинийката. Ще изчакам още малко и ще взема това, но само защото не ми се чисти, a и в ресторанта ще е по-удобно:
http://www.ebay.co.uk/itm/182462656592

Имам с какво да продължа, но няма да ви кажа, за да не се шашнете, първо аз ще експериментирам Simple Smile

Наде, беше споменала, че Дея отказва млякото и ми идва наум само да правиш млечни пюрета и каши  newsm78 Така ще го пие. Може би и на нея вече й допадат по-вкусните неща и й е омръзнало Simple Smile

Гери, не давай така банан, не е зрял. Освен това е и твърд, а Тоничка яде пюрета.
Може да не е килимчето виновно или играчките, а да изпитва от друго дискомфорт или да не е доволна, че си далеч от нея. Седни и ти на пода с нея..пробвай различни неща.

# 212
Амели, дано е преминало! Иначе и при нас не върви захранването, гледам да не го насилвам, ама.. хич не се кефи, изяжда макс.50 мл., а понякога и само 2-3 лъжици. А броколито днес с картоф му беше пълна гадост, почти се изповръща, махнах го и предложих пащърнак, ама вече се беше разтсройл. Следобеда пак ще гледам да пробутам 2-3 лъжички. Simple Smile А вода предлагам с лъжичка и си сръбва по време на хапването. Не знам в какво да му  я предлагам - биберон и преходно шише не ползва, защото не може да засмуква, само ги дъвче и си играе. Чудя се дали да не пробвам само с чашка, защото като подеса лъжичката с вода не си отваря устата, ами сърба. Но пък още не седи добре изправен за чашка...

# 213
Горкото Тони има реакция от банана , сега се изака по-течно и доста зелено и парченца зелени има и черни нишки , дано да е еднократно, няма да й давам повече плодове, а смятах и ябълка да давам...

# 214
За изправянето снощи докато придържах малкия изправен до таблата на леглото той се хвана доста стабилно за нея. Дори го пуснах за няколко секунди. Относно пълзенето и аз съм чела, че е добре да минат през него, но за сега успеха е доста спорен. Вдига дупе, че и цяло тяло попремества се и толкова за сега.

Захранването ни за момента е в застой. Тук (още не изписват от болницата) е само на кърма като за новородено. Ако трябва да го храня с пюре идея нямам как бих успяла. Той се маже невъобразимо многоооооо. Че и около него е омазано.

За пиенето на вода сега ни е проблем, защото казват, че е обезводнен, а вода почти не пие. Тук ме карат да го мъча и предвид, че е на системи настоятелно му давам вода с лъжичка или биберон и кърмя, кърмя по цял ден.

Ехографията на коремните органи е добре. Една от лекуващите лекари тук е алерголог. Говорихме за евентуалния проблем с млечните продукти и според нея няма достатъчно признаци. Инане има атопичен дерматит (аз подозирах), което все пак не е доказателство за проблем с млечните. Все пак си мисля, че е възможно да има непоносимост.
Отделно всеки ден сваля на тегло по някой друг грам. Колко верен кантара .... Кой знае.

За боледуването лекарката каза, че малките бебета се възстановяват много бавно и дори след като отшумят кашлицата и хремата им трябва още време. Възстановявали се напълно почти месец.

За хапането - хапал ме е малкия,но не му стана навик. Чела съм, че за да пусне зърното трябва да се притисне главичката им към гърдата. Пускат, защото носленцето също се притиска и им спира въздуха. Правих го и ме спаси. Скоро не се е случвало.

Много дълги обяснения

# 215
Линуша, много се надявам да се оправите  Hug Кърмените бебета се възстановяват по-бързо. Ако суче често няма нужда от вода, просто по мое мнение в болниците почти нямат опит с кърмени бебета.
Ако има атопичен дерматит аз не бих се успокоила с мнението на алерголожката. Като имах съмнения за моята изчетох на един дъх АБКМ темата. Имай предвид, че има бебета, които наддават добре даже, но много плачат при хранене и имат странни аките и пак имат АБКМ. Просто при всяко се проявява различно. И най-вече имат различна чувствителност. Има бебета, които страдат и от овчо сирене, има такива, които реагират само на мляко. Трябват минимум 20 дни до месец, за да се изчистиш. Много характерно е извиването на дъга (лък), повишен рефлукс, разстройство и разбира се, слабото наддаване (независимо колко суче).
Гери, или бананът е бил неузрял или има реакция към хистамина в него. Прекалено малко е изяла, все пак не се знае. А черните нишки са напълно нормални, както и малко "слуз", защото бананът съдържа такива вещества, които я увеличават.
Аника, много бебета не харесват броколите, а и картофът не е сред любимите. По ЗВБ форумите чета, че честото предлагане накрая ги подтиква - но при пюретата не знам, може би да се смеси с нещо по-вкусно и любимо. Гледала съм даже броколи+круша как си хапва едно бебе.
Аз с желанието да регулирам стомахчето..батати...ябълки, сега чак рядко се изака, тази вечер моркови Simple Smile
Ах, как ме дразни преходния сезон и липсата на плодове и зеленчуци ако знаете...нямам търпение да дойде лятото, целия юни, като сме в БГ, ще се възползвам и ще й дам всичко, което видя. 

# 216
Алистра, не че много ме успокои мнението на лекаря. Аз също чета разни статии и истории на други препатили. Ясно ми е, че и да има проблем ще се повъртим в кръг между лекари. Всеки с различно мнение. За водата старая се в момента, защото искам да си ходим възможно най-скоро и да съм сигурна за себе си, че съм положила усилия. Иначе дневник да си бях водила засипаха ме с въпроси.

# 217
Аника, аз кърмя след хранене, така си набавя течности. Да не говорим, че сега, заради голямото чесане на венци, си посуква доста често.

Бях постнала различни идеи за чашки, но е вярно, че трябва добре да седи. Аз въобще няма да взимам преходни, шишета и прочие. А и в пюретата си има известна доза вода  newsm78 Вече ако са големи количествата е хубаво, но аз лично ще поизчакам, докато е позиционирана в столчето и тогава ще експериментирам. Иначе doidy cup, която имам, я водят 3М+, т.е. реално може да опитва вече и вероятно сама ще си я държи, изглежда много добре и е много препоръчвана за кърмени бебета.

Линуша, аз дори на един лекар не съм ходила, защото общото ми впечатление е, че се разчита на майката - какво е яла, каква реакция е дало, а универсални лекарства няма, при кърмените бебета се препоръчва диета и това е. Млеката са отвратителни меко казано, а и не са нужни, щом кърмиш. Един дневник върши много по-добра работа и имай предвид, че често е с натрупване. Например, един месец се въздържаш, после хапваш кашкавал, няколко дни няма реакция и после хоп - сополи в памперса и плач. Хубавото е, че със захранването намаляват симптомите, само трябва да се внимава с цяла категория храни и е вероятно да проявява и кръстосани алергии, по-бавно да се въведат яйца и може би и глутен. Трябва и да седнете да помислите какви алергии имате с мъжа ти - респираторните алергии увеличават риска от хранителни за бебето. И хубавото е, че можеш да си спокойна, че каквото и да ядеш, кърмата ти ще е винаги хранителна, а няма нищо по-хубаво симптомите да изчезнат и бебето да е спокойно, доволно и залепено постоянно на гърдата.  Hug  Hug

# 218
Не беше узрял банана, да, не знаех, че има значение  Sad  мислех, че е по-добре узрял заради това, че ще й е по лесно да го яде, не бях се замислила, че има и др причина .
Линуша, а те нали слагат системи, той не е ли напомпан с тях состатъчно сега, че го и мъчите с вода ? На Тони като й сложат система и направо ще се пръсне , става подпухнала и пикае много

# 219
Гери,защото няма да е на системи вечно и защото сме в болница. Даже като ме питаха по колко кърмя май не ми повярваха, че 10 пъти му давам. Това е режим за болницата, които аз се стремя да спазвам по мое усмотрение.

# 220
Не винаги атопичния дерматит е свързан с хранителна алергия. Ние правихме кръвен и кожен тест за алергии и двата са отрицателни. Само където толкова време пазих излишни диети. Линуша ако имаш съмнения ти препоръчвам да направите тестове, въпреки, че при бебета са не винаги точни, със сигурност ще те насочат. Ние все още не знаем от какво се провокират обривите, материите са единия дразнител, явно има и друго, но с правилната козметика за нас, владеем положението и чакаме да го израстне..не е толкова страшно  Peace
Имам тази преходна чаша, води се 12+, мислите ли, че мога да я използвам сега?
http://www.visvitalisbg.com/bg/product/nerazlivashta-se-prehodna … krajnik-12m/17686
В момента пека круши  chef Мисля след това да напълня бурканчета и да ги стерилизирам.

# 221
Или,има чаши 6+ с мек силиконов накрайник, по-добре от тях.. въпреки, че ние нямахме успех с такава чаша, трябва скоро пак да го пробвам.
А какво мислите за пиене със сламка? Доста бебета го предпочитат още преди годинка..
Малкия много се криви пак, незнам коремче ли го мъчи или зъби.. че точно в момента напъва и прави тортички, дано да се успокои, че това мрънкотене нон-стоп изтощава доста. А следобед..оставих го на леглото за 2 минути и въпреки, че бях седнала до него нямаше такъв рев, чак до задъхване. И то само, защото съм го оставила...
Чудя се дали да не го мина тези дни с машинка, косата му е на места къса, на места дълга, особенно след опита за подстригване преди месец.. иска ми се да му я изравня и да си расте хубава косичка, въпреки, че има останал един кичур, който е още стара коса..

# 222
Или, вие какви тестове правихте и кой ви ги назначи или ти сама отиде в лаборатория? Някак си лекарите не приемат съвети от майки без медицинска валификация.

Иначе моя юнак пропълзява сега до мен малко,но е ограничен от системата и не се знае дали имаме ново постижение.

# 223
Линуша, докато стигнем до алерголога и тестовете минахме през 2ма гастроентеролози, кожен и друг алерголог, които казваха, че няма нужда от тестове, достатъчно било да пазя диети...Но колкото и да се ограничавах, обриви пак имаше и за мен беше безмислено. Тогава чух добри отзиви за д-р Димитров в Токуда, той назначи на детето кръвен тест - Атопия 55 се казва, изследва се чувствителност към 55 алергена и след като разбрахме, че е отрицателен, направихме пач тест - кожен за АБКМ, и той отрицателен. Така разбрахме, че АД не е свързан с храни и моите диети приключиха  Praynig И действително като проядох всичко, състоянието на Криси не се влоши.

# 224
От една страна гастротата много бързо дават диагноза АБКМ - хем се презастраховат, хем като са неточни тестовете невинаги има голям избор. От друга хранителни алергии има и когато са неоткрити е неприятно. И не толкова АД и обривите са показателни, колкото в комбинация с рефлукс (особено такъв, при който има повръщане), извиване, дърпане от гърдата - може има и много други признаци - червено дупе например. Просто е добре майката сама да систематизира всичко и след като изключи да въвежда - от едно може да даде, от друго - не. При нас според мен го отключи слагането на Ротарикса, защото дотогава тя беше изключително щастливо и много доволно похапващо бебе. Избухна някакъв ад и след двете слагания и след това епизодично имаше проблеми. Аз изключвах и пак въвеждах, в крайна сметка се въздържам единствено от млека. Към момента все още не знам дали на 100% е към млечни, просто в един момент ми писна да се разправям с мрънкащо бебе и се жертвах (щото си обичам мляко). За Ротарикса все пак съм много доволна, че я сложихме, ваксината защитава и вече е задължителна и в Италия от тази година, а доколкото знам май и в БГ ще става безплатна.
Може и да го е израснала, може и да не го е, ще се разбере. Поне научих всички възможни техники за слагане на гърда. Няма да въвеждам прекалено бавно обаче, защото както вече писах, това не намалява риска от алергии. Например на фъстъчено масло не реагира (аз го ям Simple Smile, но може би няма да дам бързо домати, ще започна първо с много обработени и сготвени и т.н. Ще видим. С всяко бебе е строго индивидуално. Реално погледнато храните сме ги въвели малко или много с кърмата, затова е хубаво по възможност да се яде разнообразна храна. 

Общи условия

Активация на акаунт