Днес пробвах килимчето за пода -голям рев, не знам страх я е на пода, играчки сложих -пак рев, активната гимнастика и пак същата работа , ще остане за по-късен етап. Вчера ходихме на Била и зяпаше с интерес, ня се уплаши
Важното е, че вече е добре. Плюнченето и ръцете в устата го има и при нас. Аз затова подчертавам, че всичко давам студено, страшно я успокоява.
Убедих се, че правилната форма и консистенция са много важни, както и бебето да е в добро настроение, да не му се спи и да НЕ е гладно И да си пъха много ръцете в устата и да капе слюнка...идеален момент
Лентички, удобни за хващане (може и по-дълги, изпекох го на 200 градуса за 22 минути без вентилатор (незагрята фурна), ама мноооого вкусен
Бях добавила и с ДМ рапично олио за бебета. Ако нямаше мазнина щеше да е по-лесен за хващане, но ми се ще да не яде диетично.
...а след това се мъчеше да хваща и парченцата и да тъпче отново в устичката (с много променлив успех). Прави паузи, разглежда си храната, радва се на причудливите форми, смуче и облизва пръсти, голяма радост 

Така ще го пие. Може би и на нея вече й допадат по-вкусните неща и й е омръзнало 
А вода предлагам с лъжичка и си сръбва по време на хапването. Не знам в какво да му я предлагам - биберон и преходно шише не ползва, защото не може да засмуква, само ги дъвче и си играе. Чудя се дали да не пробвам само с чашка, защото като подеса лъжичката с вода не си отваря устата, ами сърба. Но пък още не седи добре изправен за чашка...
Кърмените бебета се възстановяват по-бързо. Ако суче често няма нужда от вода, просто по мое мнение в болниците почти нямат опит с кърмени бебета.
Вече ако са големи количествата е хубаво, но аз лично ще поизчакам, докато е позиционирана в столчето и тогава ще експериментирам. Иначе doidy cup, която имам, я водят 3М+, т.е. реално може да опитва вече и вероятно сама ще си я държи, изглежда много добре и е много препоръчвана за кърмени бебета.

мислех, че е по-добре узрял заради това, че ще й е по лесно да го яде, не бях се замислила, че има и др причина . 
Мисля след това да напълня бурканчета и да ги стерилизирам.
И действително като проядох всичко, състоянието на Криси не се влоши.
, но може би няма да дам бързо домати, ще започна първо с много обработени и сготвени и т.н. Ще видим. С всяко бебе е строго индивидуално. Реално погледнато храните сме ги въвели малко или много с кърмата, затова е хубаво по възможност да се яде разнообразна храна.