Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 655
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Бяхме на преглед ние и познайте.. много сме далеч от удвояване на теглото от раждането. Качил е за един месец само 100гр. и 0см... Което ще рече, че на 7 месеца и 6 дни тежи 6800 и е 68см. Поне изследванията му са добри. Педиатърката, имайки впредвид нискот му тегло и слабото наддаване каза този месец да не включвам нови видве храни, продължавам си на зеленчуци, месо и каши. И въпреки, че е за кърменето и каза да не се тревожа за теглото, препоръча отбиване и даване на ам  Confused И настина мисля да започна вечер да давам  ам, а ако мога още няколко месеца ще запазя кърменето сутрин и евентуално нощното.

# 256
Според мен няма нищо общо с кърменето това, Моника, ти и така му даваш през деня АМ и гигантски порции от 240 гр пюре с месо, то аз по толкова ям на ядене  Grinning . Той май много се движи Симеон, ама , ако трябва му давай АМ вечер, пък той може през някое друго време още да суче през деня между храненията освен. Ама на ръст защо не е наддал, странно, предни месеци може много да е порастнал
Моника, нали ти беше ходила в Лайф хоспитал на ортопед, гледат ли ги на ехограф ставите или просто така

# 257
Да, но не всеки ден му давам ам..незнам  Confused Има наредвид и факта, че самата аз не се храня особено пълноценно в последно време, което може и на него да оказва влияние. Като и да е, ще видим какво ще реша. И майка ми ме ядосва...за нея било много малко наддаване. Докторката каза да не се притеснявам, майка ми-не  Laughing Представям си свекървата как ще реагира, както й е болна тема..направо чакам с нетърпение да й видя физиономията  Laughing
И в крайна сметка за мен е по-важно, че изследванията са добре, вместо да тежи 10кг и да не е добре Simple Smile

# 258
При майка си трябваше да наваксаш с яденето  Grinning . Аз много се притеснавам за изследванията , сигурно ще й е много нисък хемоглобина, като е само на кърма още и ничтожни количества зел пюре

# 259
Моника, може занапред да послъгваш бабите, че хем да са спокойни, хем да не ти трошат на теб нервите. Важното е, че, както казваш, са му ок изследванията, но и най-вече, че се чувства чудесно Симеон и виж колко е напред в развитието си, сигурно ще е от първите в групата дето ще хукне да тича лятото Simple Smile

# 260
Monika, Дамян беше миналия месец с 0 прираст в см., според док даже беше с -1см. А, аз вкъщи си знам, че е пораснал с 1см, защото си го меря много внимателно, а в кабинета той реве, тръшка се, тя едва го разгъва и изобщо не разчитам на точността. Друг е въпросът, че той първият месец беше наддал 7см, после, 5см, после 3см, после пак 5см., така, че е нормално да направите пауза по някое време. Аз си гледах и моя бебешки картон, в 7месец съм качила само 200гр., а в 8м - 760гр. явно децата си правят почивки. Знам и че когато се започне захранване също може да се свали някое друго грамче. Не се шашкай  Whistling Ти даваш ли му по принцип АМ?

Гери, това, че детето е само на кърма май, май няма много отношение към хемоглобина. Ние сме със 122. Дъвкали сме го тоя въпрос и преди. В кърмата желязото се усвоява по-добре. 

# 261
Янна, давам му от около 3 месеца и то не всеки ден и по не повече от веднъж на ден. Общо взето, когато сме навън ранния следобед-така и не се отсрамих да кърмя навън, а с цеденето на кърма стана трудна работа след третия месец Simple Smile Така, че той познава и шишето, и АМ и няма проблем. И мисля, че включване на ам след баня не би го отказало от кърма.
Гери, то е така, ядене има на корем  Laughing Ама и аз не съм от най-ящните Simple Smile

# 262
Аз още малко остана да ям на мама готвеното, после ще видим как ще я караме, то и готово няма как да ям , понеже все ще има нещо забранено, та ще се вталявам.
Тя Моника нарочно иска да каже на свеки да й види реакцията явно  Grinning .
Дано да е така с кърмата и хемоглобина, желязото, моя по принцип е висок към 140 отива , дори през бременността беше добре, към средата стана 120 , а последния месец чак 105 май беше и пих Феррофолгамма тогава месеца и преди раждането пак 120 стана, ама откакто родих не съм си правила изследвания, но ще е добре. Вие които кърмите забелязвате ли странно в ставите, на мен много вдеха да ми пукат в лактите и доло в стъпалата, далиима нещо общо, че ми изсмуква калция или е от обездвижване , не пия никакви витамини

# 263
Моят хмб след раждането беше 80..
Сега гледах във фб групата, че някои са давали нишесте с КАКАО!! Ужас направо. И на бурканчето даже пише 4+..
Мони, добре си е Симеон. Важното е, че изследванията са му наред!

# 264
Надя, то гледам, че има и каши „Лека нощ„ с грис и шоколад  newsm78 Rolling Eyes .. и се чудя аз ли не разбирам..

# 265
Просто производителите гледат продуктите им да се продават.. Има и пюрета с ягоди и череши 4+, има и майки които ги дават и на децата им "нищо им няма".
Няма да се учудя, ако има и неко с фъстъци 4+

# 266
Вчера питах продавачката в магазина с пюрета, защо в бебевита и не само, има нишесте, гриз и пр. и то говорим за чосто плодовите пюрета. Ми, за да са по засищащи, че то само плод какво е? Така ми отговори...

# 267
И аз вчера разглеждах точно тези продукти +4 , а има ягода, горски плод, малина, бисквита,шоколад и т.н. и се дачудих, най-много се замислих за млечен десерт, нещо като йогурт, но и той май беше с някакви такива плодове.
Моята шушулка тази нощ много неспокойна, ростоянно се буди, на всеки час и цока, пак е в скок на разтеж, за нея няма таблица с облаци, тя си кара по неин си начин, всака седмица скок и шзлизане от скока

# 268
Моника, разбирам притесненията ти, очаква се бебетата да порастват. Все пак е качил нещо, а за см те наистина не успяват да ги мерят толкова точно. Височината обаче може и в къщи да си я мериш по-прецизно. Мисля си необходимо ли е да дохранваш с АМ след като вече си го захранила. Ако и да смяташ, че кърмата ти не е толкова калорична, то другата храна не му ли дава достатъчно калории. Може би с малко по-големи порции. Определено смятам, че независимо от другите храни не бива да изключваш кърмата и да я заместваш с АМ. В болницата дори ми обясняваха, че кърмата съдържа 21 антибиотика. Освен това, ако ака редовно и дори повече от веднъж на ден също би следвало да е признак, че не е недохранен. Това са си мои предположения де.

Ние вчера излязохме от болницата. Боян свали и след наддаването в болницата вече е 6470гр. (А на 23ти февруари беше 6600гр.) там беше само на кърма и мислех, че може да не му стига, кърмех често, контролно хранене правехме и уж му стига. Боледуването също има принос за отслабването. В къщи пак продължаваме с пюретата. Вчера да ви се оплача и аз влязах в класацията с паднали бебета от легло. Тъкмо се прибрахме всичко 6. Наложи се да изляза за 20 мин и оставих сестра ми да го наглежда. Детето щастливо, доволно и не плаче, че ме няма (събитие за нас). Прибирам се, тя го сложила на леглото и се обърнала за памперс и той тупнал на земята. И двамата в стрес, той реве и тя уплашена. Аз също се притесних та звънях на лекар, но уж всичко е наред. Няма признаци да не е наред и успокоителното "не падна от много високо" ме крепи.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 08:24 от Linusha

# 269
Здравейте!
Мони, според мен Симеон просто е активно бебе.Ти го познаваш най-добре, ако няма признаци, че не му стига не виждам защо да даваш АМ само защото не е качил никакви гр.
И защо здраво и добре развиващо се дете е свързано само с кг. Thinking
Детето просто е активно.

Линуша, браво, че най-накрая сте в къщи
За падането, доста често се случва точно при само да взема памперса, важното е да няма проблем след това.На теб ти е притеснено, но представям си какво и е на сестра ти... Wink

Гери, според мен не разчитай на готовите пюрета преди да си въвела повечето неща, нищо че пишат 4+ , пълни са с какво ли не.. Thinking

Ние продължаваме проблемите с храненето.Амели, ако имаш време кажи и при вас как е ?

Отказва всякаква храна, нищо не слага в устата,само мачка.Иска да си чеши венците.
Дадох му малко банан и авокадо намсчкан с лъжица( знам, че не е правилно) изяде мслко количество , но си отваряше устата, естествено исксше да хапе.После се съгласи на банан, но тръгна да си чеше венците, отхапа голямо парче, задави се и мслко след това се отказа.
Чудя се какво да правя, гледа ни, иска да пипа храната, но после само мачка  Sad

Общи условия

Активация на акаунт