Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 656
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Ами, Линуша, той на обяд яде към 200-250гр пюре..не мисля, че бих могла да му увелича порцията на тази възраст, като гледам и готовите бурканчета 250гр ги дават за 12+ месеца. Следобед яде каша  около 150 гр, което мисля пак е достатъчно. Явно не суче наистина колкото трябва, той реално и бързо се насуква, още от малък, но мислех, че му е достатъчно. Незнам, понякога като, че ли се чувствам виновна, че детето не наддава  Confused Понякога и на мен ми писва да се чудя защо не наддава достатъчно, дори имам чувството, че ще ми е по-спокойно, ако яде ам.
Действително в готовите плодови пюрета добавят нишестета и тем подобни, защото само плод не засища повечето деца. Има и такива, които се засищат разбира се, всичко е до дете Wink
Калпазанка, така е, наистина, по всичко личи, че е здрав и много активен, но все пак не мога да не се притеснявам.
Линуша, много неприятно с падането..като знам аз как се притеснявам като ми поверят дори за 3минути нечие детенце, представям си сестра ти колко се е притеснила.

# 271
Аз не й давам купени пюрета, разглеждах брошура просто и ми стана интересно за този йогурт дали мога да дам.
Мога да се оплача, че днес ми дойде най-накрая, вече вс е по старому, като изключим кърменето

# 272
Гери, честито. Аз още нямам цикъл. Тежък беше моя и не ми липсва, но в един момент ..... Няма как да не се завърне.

Мони, щом пие от шише защо не пробваш да се изцедиш и ще видиш колко кърма имаш. Нещо като контролно кърмене. Или ако имаш кантар също може да си направиш няколко мерения. Разбирам терзанията ти с млякото. Аз все съм на ръба с това мляко. Ако пък не му стига в крайна сметка и АМ е вариант. Ако малкото наддаване не се дължи на медицински проблем, а на недостатъчно храна то хранене е решението. Тук сме обсъждали варианти за увеличаване на кърма и какво ли не. Голямо е майчиното терзание.
Надя беше пуснала една статия, за майка, на която и олекнало когато най-накрая прикючила с кърменето и минали на АМ. Поне детето има чудесен старт с кърмене вече 6 месеца.

Боян е добре след падането. Сестра ми, да беше много притеснена. Тъкмо си играели щастливо. Тя доволна, че се справя и даже самоинициативно решила да ме отмени и да смени памперса. Не съм и викала или нещо такова, но и аз бях притеснена. Звънях на личната. Добре, че вдига.

# 273
При мен няма цикъл още, но го чакам скоро... със захранването предполагам, че и кърменето ще спада и от там хормоните и лелката ще се появи с гръм и трясък. По-добре да не идва скоро, че с мъжо нещо не се опазихме, а трябва да минат още няколко месеца преди да сме млади и безотговорни отново.  Mr. Green Аз откачам на моменти, вчера исках да изпочупя всичко, оставих Дамян да си реве и се скрих под възглавницата в другата стая. Той беше ужасно бебе вчера. Цял ден рева, спа два пъти по 15 минути, разходих го със слинга и спа около 40 мин. слава Богу в 22ч. точно се предаде бързо и лесно. Аз обаче реших да възродя една моя стара страст и рисувах до 1 сутринта. Сега съм зомби пак. Мъжо и кучето ги няма поне... в момента е изцяло на купешки пюрета. Нямам нерви, разбирате ли, нямам - не искам да готвя, не искам да съм цялата в моркови и тикви. Онзи ден пекох ябълки - изгорих ги. Преди това пекох батат - опожарих го. Счупих една чаша и капак на супник без да искам. Сега съм сложила детето да гледа babyTV, 40 минути щастие и крясъци, а за мен спокойствие - аз съм ужасна майка...

Линуша, добре, че сте се прибрали Simple Smile вкъщи си е най-хубаво.

Аз също ще си отдъхна, когато това с кръменето приключи. Постоянен стрес е да не знаеш дали не гладува, дали утре ще имаш с какво да го нахраниш, да ставаш посред нощ и т.н все познати неща...

# 274
Оо Янна, изобщо не си лоша майка. И аз от време на време оставям Дея да си реве и излизам да пуша на балкона. Няма как да сме перфектни и спокойни през цялото време.

# 275
Добре че я има тази наша група за взаимна подкрепа и душевно разтоварване. Майката някога е била "човек" преди да стане майка в очите на децата и околните. Има много начини да се отгледа едно дете и това, че всеки избира различен начин за възпитние и хранене не значи, че майката е лоша.

# 276
Янна, ни най-малко не си лоша майка, бъди сигурна. Ако беше, нямаше да го кажеш Grinning. Преуморена си и не можеш да му угодиш, чудесно знам какво ти е. Ех рисуването, беше ми и на мен страст, ама вече нищо не мога да нарисувам Sad. Само си представям разни неща като гледам нещо шарено, напр плочките в банята или кухн плот Grinning.
Имайте предвид размерите и килограмите си като родители за наддаването на бебчето. Няма как слабички и фини родители да имат бебе гигант Grinning. А и дебелото бебе не е по-добър вариант. Моя буболек с дрехите тежи 9 кг.  #Crazy е, лесно ли ми е да го мъкна като чувал... не е дебел, набитичък е и тежи.

Мина ми експеримента онзи ден само на мляко. Видимо беше доволен с режим новородено - мляко на 3 ч.и сън на 1,5 ч. Вчера яде пюре за обяд сравнително добре, следобяд малко каша и мляко. Днес пак пюре ама малко по-зорлем стана. Обаче установих, че не го засища особено. Вчера два часа след пюрето ревна, дадох мляко и го изпи на екс. Днес същото. А предните дни го чаках да му дойде време за яденето следобяд и той се спукваше от рев, а аз се чудя какво иска. Нали бях решила да минем на петкратно хранене. Пълни глупости хаха Grinning. Той решава бе, шефа. Кака му го разнася в поза люлка и му вика, че бил малък крал Grinning. Днес следобяд я няма, отиде на гости и какво ще правим без нея, не знам Grinning.

# 277
Гери,много е рано да даваш йогурт.Не е подходящ за малки бебета.Някъде към 10 мес.може към плодовото пюре следобяд да се добави 1-2 л.кис.мляко .Добре е за чревната флора.

# 278
Temesta,  ми понеже пише +4 и изглеждаха мн апетитни и затова се зачудих.
Яна,  той Дамян поне вече са му заместени няколко хранения и винаги може да го нахраниш с някаква такава храна, аз вече тогава не бих се притеснявала за кърмата. А така да, аз съм в стрес все дали й стига и като не яде нищо друго още по-зле и аз си мечтая за момента в който ще яде друго ядене, а сутрин и вечери през нощта кисело мляко  Grinning или кърмене , тогава ще ми олекне.
А за лелката, аз си го помислих, че ще дойде след като Тони прави гладни стачки от време на време и ето я.
Линуша, браво, че са ви изсписали вече, оправи ли се той?

# 279
Почти се оправи. В къщи ще взема лекарства няколко дни и наблюдавам за рецидив, но смятам ще се възстанови. Вече не искам в болница. Много е тежко, като затвор, системите .....

# 280
Юфф..няма начин с цеденето, откакто ми се е регулирала кърмата нямам нерви за помпа и ми е трудно. И кантарче нямам.. ще видим.
Искам една страхотна покупка с вас да споделя, която даде около час спокойствие. Имаме сумати дъвкалки и чесалки за венци и не съм предполагала, че нещо подобно ще го занимава и ще го облекчава толкова дълго време Simple Smile
https://koalabebe.com/product/3859/nubi-n-by-silikonova-davkalka … sinyo-zhalta.html

# 281
Линуша , системите са гадни, по -точно абокатите като ги слагат и с кърменето е трудно , особено както мойта е с концерти винаги и трябва разнасяни. Но всичко е минало вече!
Моника, бях го гледала това и ми се видя добро нещо, но не знам защо си мислех , че може да я нагълта цялата, някой беше писал за биберон така

# 282
Моника, гризалката изглежда занимателна.
Има бебешки стоки под наем. Може да помислиш и за този вариант, ако решиш виж този линк http://bebenaem.com/index.php?route=product/product&path=20& … d=59#.WMmF8GnF7qA

# 283
Момичета, понеже казвате, че ще ви олекне когато спрете да кърмите,  споделям тази статия.
https://www.google.bg/amp/s/xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/amp/
Трябва си подготовка преди отбиването. Аз смятам при нас да стане около годинката, ако не го направя, след това ще става все по-трудно, а и мисля, че една год е достатъчно кърмене. Уважавам избора на майки, които кърмят и по няколко години, но и на мен ще ми олекне, когато спра.

# 284
Или, много хубава статия.

На мен кърменето не ми тежи като цяло. Само понякога ми дотяга, когато суче много често или е крив и все мен търси, или не мога да го приспя дълго време. Предполагам обаче, че и без кърменето картинката нямаше да е много по-различна, защото по цял ден сме само двамата и той заспива рано има няма два след като баща му се прибере. Та и само заради това все мен търси. Много ми се иска да се отбие сам, но се надявам това да се случи около 2та годинка, та ще работя в тази посока.

Нашето захранване се развива неочаквано за мен. Като му давах дентокинд вчера забелязах, че с охота отваря уста като види лъжичката (иначе я стискаше здраво) и реших да предложа пюре. Като тръгнах аз да му давам лъжицата в устата не пожела, но като му подадох лъжицата в ръка - о чудо, веднага лъжицата бе в устата, а пюрето осмукано. Днес пак предложих, пак беше така. На всичкото отгоре му дадох купено пюре (бял морков на хип), защото бях убедена, че няма да го помирише. Сега се чудя още с пюре ли да продължавам или да мъча пак парченца. Но май ще давам пюрета (само че ще ги правя) и ще гледам скоро да почвам с парчета храна, когато почне да хваща по-добре. Естествено задавянето най-много ме гипсира, че нали като ядат пюрета свикват да не дъвчат...

Малкият и днес го мъчат сополи и съответно от тях и от увеличеното слюноотделяне прокашля. Водих го при док, изписа капки за нос и се надявам да го стопираме вече, че го мъчи, съответно и нас...

Общи условия

Активация на акаунт