Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 656
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Мислех, че и моята е 2б, ама сега като гледах тя била 2с.. на мен ми изписаха вагинални таблетки и нова цитонамазка след 3 месеца.
При нас с кучето става все по-забавно. Малкия иска постоянно да го пипа, кучето все бяга  Grinning Иначе като се приберем с малкия от разходка и като го види как ни посреща започва едно голямо радване и викане Simple Smile

# 586
  • София
Мами, вашите деца пият ли сокчета? Миналата седмица педиатърката ме посъветва да давам и първият ми опит е със сок от моркови - никакъв интерес към него няма, прекрасна отвратена физиономия всеки път. Предполагам, че като пробвам с нещо по-сладко "ще мине номерът", но ми се искаше и морковчето да ѝ харесва, защото е добре за стомахчето. Следващият опит ще е с някакъв плод.

# 587
Сокове съм решила след годинката, предпочитам да яде плодове и зеленчуци. Особено важи това за плодовете. Предлагам само вода, а и той пие като камила- по 150 мл на ден си ги цоква 😄
Надя, ти си напред със захранването, глутен с каши или коричка въведе?
Да ви кажа това къпане в корито много ми дотегна , а и на моето стойката е прибрана, че още по-голяма разправия ставаше . Това гъзурене, а и той си тежи доста, наливай вода, издипвай вода- кошмар. Приемам идеи за отпадане на корито

# 588
  • София
Аз нямам проблеми със сокчетата, стига да ги иска, ама не иска. А толкова вода не може да изпие определено, трудно се случват там нещата.

Иначе макар че не е към мен въпросът: с овесена каша въведох глутен, сега ще продължавам с попара (ръжени сухари).

И по последната тема: ние я къпем на чешмата в банята. Аз сама не мога, двамата с мъжа ми се комбинираме: той я държи, аз я сапунисвам и изплаквам. Също така той и сам може, доста често сам си я къпе.

# 589
Мега77, давах една седмица овесена каша и овесени сухари, после започнах направо със пшеничени сухари и бисквити.
http://roditel.bg/50-neshta-na-koito-zadalzhitelno-tryabva-da-na … voyata-dashterya/

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 23:46 от Анонимен

# 590
Много сте активни, браво Simple Smile Дайте още две пролетни заглавия & пускам анкета.
Няма да останете без тема, но ще пратя на Надя акаунтите за всеки случай.
При мен само хубави новини.
Почвам с по-интересното, макар и в телеграфен, скучен стил. Захранването върви. Случва се да не й хареса много, но поне опитва. Определено храните, които успява да смачка, почти не ги яде. И сред тях са и моите бисквитки...Последните бяха само с ябълка и елда, преди това с жълтък, банан, елда и кърма. Дала съм и само жълтък вече. Много обича пенне (вид паста). При това я варя според указанията и изглежда твърда, освен това е напълно неовкусена  Grinning Месо не съм дала, защото не се наканих да взема. Избягвам картофа, тиква още не сме пробвали, но имам две-три. Почнах да режа на по-тесни лентички, така дори да отхапе голямо парче не засяда. Станала е много по-чевръста и умела, гони и хваща малките парченца (при това те често са мазни). Но не си представяйте големи количества. Хапва си по малко, като вече давам и като е леко гладна. Често предлагам парчетата едно по едно. Обича да й е чистичко и се разсейва ако има купчина. Взех залепваща се подложка с отделения като чинийка, играе си с лъжичката към нея, още не съм й дала нещо течно да се поомаже добре. По идея на Надя взех и праз, зеленолистни други се въздържам ако не са био, заради многото нитрати. Тъй като спи 22:00-10:00, че и повече, обядва и вечеря /таткото чисти вечерта/. Почти не хвърля, от време на време изпуска по нещо. Храним се винаги заедно и отскоро започна да следи много по-внимателно какво ядем. Майка й последните дни все работи и с традиционния си мързел почти изчерпа запасите, но има ли моркови, ябълки и банани, тук там и коричка хляб, радостта е голяма. Ечемик и ръж не съм търсила. Въздържам се от пармезана заради глупави страхове, като се върнем от почивката ще го дам. И аз няма да давам сокове, препоръките са само вода и пълномаслени кисели млека, никакви чайове, сокове и прочие. Съседката си е накупила ЗВБ книги, искала и тя Simple Smile та средата на април ще сме пак заедно. Не вярвам, че бебето може чак толкова да не е готово. В книгите описват периода на мачкане и хвърляне като нормален, има и теории, че по-алергични деца "прояждат" късно, лично аз малко се съмнявам, според мен влияещите фактори са много. Виолета също не седи стабилно и дори и в столчето от време на време се извива, т.к. е много изправено. Съветът ми е да пробвате различни неща...за съжаление нямам толкова опит, че да измисля конкретна стратегия. Можете да пишете в блога на близнаците  newsm78 Отбелязвам отново, че тук и в Германия тестове на кръв, урини, хемоглобини и пр. изобщо не се правят освен при преценка на педиатъра.
Много си харесва doidy чашата, все още аз й я държа и я "суче" и лочи по много смешен начин, но пие вода с голямо удоволствие и сама я търси. Пие и по време на храненето. Кърмя веднъж през нощта (някой път се пропуска, друг само пийва няколко глътки), сутрин около пет-шест, после в девет, след това поне още три-четири пъти, последно около девет-десет за заспиване...и продължава в 100% от случаите да заспива така, но суче в поза люлка на възглавницата за кърмене, после я местя. Рядко кърмя легнала. Изсуква осезаемо по-големи количества, има трайна позитивна връзка с гърдата, почти съм я превърнала в пристрастено кърмаче. През нощта ни гушка съвсем осъзнато и тези моменти много ще ни липсват, когато порасне и пожелае да си има креватче. Дори баща й с неговия лек сън и ранни ставания се умилява, когато насън се обръща към него и протяга ръчички, докато го намери и се сгуши в него. Никога не е спала по корем.
Бяхме на вечеря при други съседи и тя се държа като голямо дете. Стоеше кротко в скута ми с лакти на масата, "слушаше" ни и си похапваше  Simple Smile Най-накрая й сложих летния кош, гледа с голяма радост и съсредоточение, после я накланям и заспива. Днес хапна половин банан, гледайки децата на детската площадка, преди това поспа по пътя до Лидл, там открих био броколи, био авокадо... Мога да обиколя целия град с количката, тротоарите навсякъде са огромни. Последните дни времето рязко се затопли и следобед обикаляме, вечерта работя, задачите са много  Crazy Багажи още не съм събирала...дано се справя да не помъкна сто тона. Иначе хотелът е специално оборудван за бебета и деца, а за наше щастие в този период тя ги обожава и е станала много социална. Топлото време е толкова хубаво, напълва ми сърцето и душата. Кърмя я по пейки, под борчета, минават си хора, някой път тя се спира, за да им се радва, особено ако са седнали по-наблизо. Нямам грам свян, не че някой ми обръща внимание. И памперси сменям на слънчице по пейките. Нося и одеялце, все повече неща замъквам, за да не се налага да се връщам вкъщи. Мажа я със Себамед, като свърши ще взема нещо по-хубаво. Имам чадър на количката, но не го слагам винаги и не я пазя много, имаше тен още от септември  Embarassed Виждам доста майки с хубави раници, слингове, много кърмят и по-големи дечица, като цяло има толерантност и навикът да се гледа и критикува другия почти отсъства.
Почна често да маха с ръчичка, чудим се дали ни копира или не го съзнава още. Повдига се на коленца, но още не пълзи, на ръце се придвижва като тюленче във всички посоки, вдига и стъпалца. Очите й станаха още по-тъмни, почти черни, а косата много изсветля. И...вместо мама, папа (татко) или баба, си повтаря...да-да-да  Simple Smile
Къпем я в отпушена ваничка с душа. Все още си я мия след всяко ако, така че банята е 1-2 пъти седмично.
Аз отслабвам, коремът ми е много прибран, някой път не обядвам, друг не закусвам, но истината е в разходките. Много обичам дрехи и козметика, но ми се струва странно да сложа рокля в парка (а само тук и само за кърмене имам поне десет). Нагласени мами виждам по ресторантите, докато в парка и супермаркета всички са в красиви спортни /лейжър/ дрехи. И аз все повече гледам да съм по-модерна, но отделям максимум десет минути. Започнах да следя чуждестранни ЗВБ и Монтесори групи, тук поизчетох доста теми и ми доскуча.
Струва ми се невероятно, че дечицата ни пораснаха толкова много... Последните седем месеца ми минаха все едно бяха седем дни.
След ден заминаваме и не че няма да имам нет, но ще гледам да пиша, след като се върнем около десети април. На Великден ще хапнем всички домашно агне...в момента е още живо, горкото.
И да завърша с нещо забавно...Кампания в Лондон за насърчаване на кърменето на публични места включва недвусмислен монумент на:
http://culturainquieta.com/es/lifestyle/item/11803-una-teta-giga … ncia-materna.html

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 07:01 от Allistra

# 591
Добро утро, не мога да повярвам, че цял ден никой не написа и един ред.
Къде изчезнахте?
Алистра, приятна почивка, много е пораснала Виола.
Хлъзгавите неща явно и при нас са проблемът.Вчера вечерта яде авокадо,дадох го с кората и беше доволен.Смука, отхапва, ако отхапе по-голямо парче го изплюва и така.
Пи малко вода от чашка, но повече искаше да тропа с нея.

Днес ММ е в къщи, така че на мен ше ми е по спокойно.
Хубави и слънчеви почивни дни !

# 592
  • София
Момичета, кажете някоя изпробвана рецепта за бебешки бисквити. Вчера обиколихме с мъжа ми 3 магазина да търся подходящи и се оказа, че абсолютно всички имат в състава си палмово масло - както скъпи, така и евтини, даже и тези за деца "Закуска", които просто от любопитство погледнах.

# 593
Колкото по-хубаво е времето все по-малко ще се отчитаме тук. Така си мисля. Интересно колко теми ще изпишем още преди да спрем да пишеш съвсем.

При нас малкя все още няма зъби, но уж скоро ще има. Той е все така кисел,което ме умаря доста. Откакто се е родил все плаче по различни причини. Пълзи, смуче палец. Не успявам да оправя. Туко прибера прането и се появява ново. Въобще все е разхвърляно. Та не ми се пише, че само се оплаквам.

# 594
Shaw7y, търсих хубави сухари (ще въвеждам попарка) и избрах  да взема на Holle. Те имат и бисквитки, в тях няма палмово масло, гледам, че се предлагат в няколко сайта, можеш да видиш и състава им.

# 595
И при нас няма зъби,надявам се да е скоро, че не се издържа, особено над вечер. При нас пък е обратното. Малкия винаги е бил спокоен, колики при нас нямаше, не са ми познати такива ревове, както сега. Одеве един час плака, лошото е, че нищо не го успокоява. Излязохме на терасата, тъкмо се загледа навън, успокои се и след 2 мин пак неистов рев. Направо сърцето ми се къса Sad Надявам се, че като избият тези зъби ще се поуспокои положението.

# 596
Аз да кажа за соковете.Не съм давала и няма да давам.Освен ,че са с висока киселинност,съдържат и много захар па макар и прясно изцедени.Ако давате разреждайте ги с вода 1:1.
Нареждам се и аз за рецепта за бисквитки без захар.

# 597
 Здравейте! Гледам, че втора седмица тоничка много е крива, вечер след баня почти не яде, пюретата пак не ги иска, много бучи, не може да спи съвсем през деня, а на разходката и дума да не става да спи, постоянно мучи, че й се спи , а не може. Иаз поглеждам таблиците за скок на разтежа и тя сега е 30-та седмица и е във сиво, знаете ли какво означава това? А точно предните две като беше благоприятно, всичко си беше наред и дори за 2 седмици беше качила 400 гр. На никой май толкова много не му влияят тези седмици , като на Тоничка, направо става непоносима.

# 598
За бидквитки съм си избрала следната рецепта:
1 авокадо, 1 банан, 4-5 с.л. царевично брашно, 1ч.л. зехтин (и с друга мазнина ще стане).
Само дето още не съм се наканила да ги направя, просто си избрах рецептата Simple Smile
Сокове и аз не съм давала и ще започна да ги давам възможно най-късно и то ако са пресни , разредени с вода най-вероятно. Самата аз често като изпия един фреш от ябълка или портокал после съм с болки в корема. Колкото до купени сокове и разни безалкохолни, в над отдавна не се консумира друго освен вода. По едно време имах период, в който изпивах по литър сок на ден  Laughing  Така,че малкия скоро няма откъде да ги научи, освен ако някоя баба не се опита да првдложи тихомълком Simple Smile

# 599
Здравейте, днес бях на лекции. Дея беше при баба си и сега е неистов рев да я нося. Ама не е познала.
Рецепта за бисквитки бях качила отдавна във Фликр.

Общи условия

Активация на акаунт