Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 648
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/snackfoodsforbaby.htm

And😀
1ч.ч готова бебешка каша
1ч.ч брашно
3с.л. олио или зехтин
около половин чаша студена вода

Смесват се сухите неща,добавя се олиото и по малко от студената вода,докато стане на тесто.Омесва се за кратко,точи се на кора,изрязват се бисквитки или направо с ножа на квадратчета и се пече 15-тина минути на 200 градуса във фурната.За половин час става готово от началото до края,не изисква никакви умения,а само малко от времето на мама и поне знаеш,че всичките продукти са годни за консумация от бебета.При това бисквитите са твърди и са чудесни за чесане на зъбки!
Може да се направят и със сок вместо олиото и водата - тестото ще стане лепкаво и ще изглежда сбъркано,но така трябва - добавете още малко каша,ако е нужно,докато заприлича на тесто и се действа по същия начин с оформянето и печенето.
"""

# 601
Алистра, под готова каша инстантна ли да разбирам? Ти сок ли слагаш и какъв? И за брашното да попитам бяло ли ползваш, понеже знам, че не е хубаво да се дават пълнозърнести продукти?

# 602
Същото си мислех и аз като Линуша, времето се стопли и сме все навън и има все по-малко време за форума Simple Smile.
И моя дивак е същия като нейния, уж му излязоха първите два зъба и се кротна ама радостта трая няколко дни...вечер след 18.00 ч ама като се почне едно циврене, плачене....пак загуби интерес към яденето, намали съня денем ( не че е спял много по-рано ), нощем се случва да проплаква, някои нощи пропуска. Ще трябва да разучавам пак таблицата със седмиците да видим там какво излиза. В количката взе трудно да заспива, интересно му е всичко наоколо и иска да зяпа, но цвърчи че му се спи. Научил е един много гаден номер, като го взема в мен започва да блъска с ръка и да се извръща настрани, като го сложа някъде рев  Shocked усилено си суче долната устна чак я дъвче...мечтая за деня, в който ще проговори, та да се разберем най-сетне  Laughing
Аз сок не съм давала и не ми се занимава да му давам. Както не иска да яде и както ме съмнява че го боли коремчето понякога сокове не му трябват.
Много ми се иска и аз да му направя бисквити, за да не яде купени пълни с боклуци ( не съм купила още де ), но като не ми остава време, кой знае кога ще е .

# 603
И ние само мерим улиците- ако не сме на двора, ходим из селото, ако не сме в селото- пием кафе в Южния парк Simple Smile Изобщо младежът ще става кръчмар май
В бисквитките виждам , че липсва жълтък, аз ще пробвам тези с банан и царевично брашно утре и ще сложа жълтък.
Давате ли млечни? Мога ли глутен  и сиренце паралелно да давам?
Вече Й. бърбори- та та та, ля ля ля , дя дя дя, само мама не съм чула още 😬 Но то е нормално- мама бърше дупе, чисти нос, успокоява, храни, облича, съблича, готви, бърше сълзи и сополи,реже нокти, бърпере повръщано, така че няма нужда да се казва ма ма ма , по подразбиране съм си винаги на линия 😜

# 604
Наде, да, инстантна каша без значение от вида. Със сок не съм пробвала още. Бяло брашно. Другите бисквити не ми излизат твърди. Настъргана ябълка+3 с.л. брашно от елда + 1 с.л. зехтин/рапично олио, за около 10 минути на 180 С - много вкусни, но са си мекички.
Виолета по-трудно заспива в летния кош, но аз съм страшно упорита  Close Улеснява ме това, че тротоарите са като писти и подрусването по плочките е мнооого монотонно. Но и да не е спала навън и вкъщи заспива, стига да е акала. Онзи ден след паста от оризово брашно (същата, която не искаше, вече й харесва), две розички броколи и манго за десерт и 24 часа почти никакво изхождане беше значително по-нервна. Пак заспа нощния сън без проблеми, но през деня се раздразваше. И въпреки че сука не чак толкова зле, храната само я понамачка и опита съвсем малко круша. Определено е вярно, че сами си усещат коремчето.
Линуша, че защо да спираме да пишем Simple Smile Тепърва идват хубави дни, много неща ще се случват Simple Smile
Калпазанка,  bouquet за ентусиазма и енергията Simple Smile Искам и аз така да бъда с третото дете! Авокадото го давам намазано на корички, че иначе го лепи буквално навсякъде. Има и бебешко гуакамоле, дипове за по-нататък, да си топи залъка Simple Smile Много обичам този сайт, ето http://wholesomebabyfood.momtastic.com/avocadobabyfoodrecipes.htm
Аз ъпгрейднах стаята ни в такава с кухненски кът, да не остане бебка на кърма.
Вие спретнахте ли първоаприлски шеги? Мислех да подметна на ММ, че имам положителен тест, но ме дожаля  Mr. Green

# 605
Мега, може да ги въведеш паралелно, тъй като глутена се въвежда с натрупване и ако има непоносимост проличава след месец. А и много малко деца имат такава.
Дея най-обича да казва ба ба. Мама казва, само когато не съм в стаята и се разплаче. На осми март каза много ясно МАМО, най-хубавия подарък!
Танче и Дея така ме бута, когато иска да я обърна с гръб към мен да гледа напред.
Искам и аз село...
Бебешкото меню за днес беше:
З: АМ
КЗ: бисквитена "торта" (сварих ябълка, намачках я с водата и сгъстих с царевично нишесте, добавих натрошени бисквитки) пожънало е голям успех, изяла е цялото бурканче
О: пилешко с картофи, праз и копър на фурна (пак е хапнала доста)
СЗ: готова каша елда + половин банан
В:АМ
След 30 минути отново АМ

Алистра, аз същото мислех да направя с ММ, но както ми закъснява не ми е до шеги по темата

# 606
Аз му оставих в банята стария ми +тест, който пазя. Преди година и няколко месеца пак му го бях оставила в банята. Като го видя каза „айде стига де”.. само, че после веднага се усети, че го мятам  Laughing С две думи .. не се получи, както го мислех, а и аз не го изиграх достатъчно  Laughing
Малкия продължава да се завърта по корем да спи, мен продължава да ме е страх да го оставям.така и цяла вечер е една луда гоненка.. той се обръща, аз го завъртам.. и така до сутринта

# 607
Моя човек бие рекордите по неядене днес. Пюрето имаше зелена чушка вътре, може да не му харесва. Или го боли корема. Или още зъби идат. Или полудявам. Laughing защото днес пък и каката е болна. Имахме и посещение от прабабата, която е адски гръмогласна и невъздържана и ми беше за капак  Shocked

Казва ма-ма или мъ-мъ само като плаче, едно такова жално, жално.

Моника, защо те е страх да го оставиш да спи по корем, няма какво да му стане. Аз го обръщам, когато се разплаче. Ако си спи не го пипам. Съвсем скоро ще предпочитат това положение доста. Каката спеше по корем долу горе след като пропълзя, та чак заемаше една поза невероятна - надупена на колене а главата легнала. Имам я на снимка така, много беше смешна.

# 608
По същия начин спеше снощи..надупен Simple Smile Не знам защо ме е страх..понякога забива лицето в леглото и имам чувството, че не му стига въздуха  Confused
Симеон много си говори в последно време на неговия си език. Понякога казва ма или мам. Като плаче често в плача си казва ма-ма. Казва и ам понякога  Laughing Но за сега всичко е неосъзнато Simple Smile

# 609
Тоничка и тя от две седмици насам някъде бръщолеви ба-ба, да-да, бам, та-та-та, дя-дя , ма-ма също само като се разплаче  Grinning  . Днес става на 7 месеца, по случая изяде едно бурканче бананово пюре, но от малките 125 гр. И тя тези дни много лошо се храни, на обяд едвам 80 мл и нагъчих пюре в устата, а за сукане и дума да не става , голям зор. За спане също, по цял ден не спи, навън само мучи като добиче, днес дори рева. Иначе  пак е качила добре този месец 750-800 гр. Вода не мога да я накарам по никакъв начин, трябва и аз да купя чашка, вече взех да се притеснявам, че ще има проблеми с бъбреците. По цалял ден иска да я държим да скача, за седене седи като я сложа подпряна,ако реша да я сложа седнала не подпряна, още със слагането се изправя докато я държа и пак започва да скача, та седенето не се получава много с това подскачане.
Сокове не съм й давала, но поради причината, че няма да пие със сигурност, а нямам нерви само да сипвам, мия, стерилизирам и хвърлям , иначе с удоволствие бих и давала сокове

# 610
Бооже как ги качвате вие тези 700-800 гр. акъла не ми го побира  Shocked Браво Simple Smile Ние следващата седмица сме на консултация, да видим тоя месец какви ги свършихме, дали сме ударили 7кг най-накрая  Confused Grinning
Ние пък днес бяхме навън от 10сутринта до 5следобед. Малкия спа по обяд час и половина, както никога. После будува от 1 до 5часа, ковто е доста време, но като цяло се държа добре. Обикаляхме навън, после в мола.. през цялото време не пожела да го нося, което за нас е постижение Simple Smile Иначе викането и крясъците и при нас ги има..огласяме целите улици, ама вече не ми прави впечатление. Карам го на принципа да вика колкото иска, само да не плаче Simple Smile

# 611
И аз не знам как ги качва, явно малкото,  което яде и го усвоява всичко и само не трябва да е в седмицата с облака. Иначе днес ака 3 пъти, може би утре ще има повече апетит. Аз вече си мисля, че тя не обича да се разхожда, то като се замисля винаги е била в кофти настроение като излезем. Не помня дали писах, но вчера изтървах телефона върху лицето на Тоничка, плака 1-2 мин, ама няма подуто, синка няма и като я натисна не мънка
Коригирам се, 4 пъти ака днес, двачаса след като си заспа нощния сън се разбуди с пърдеж и се нас.....

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 21:36 от Geri852

# 612
Гери, честита месечинка на Тони!
И за твое успокоение, аз си изпуснах тела върху Дея още когато беше на месец 😁

# 613
Здравейте, нямаше ни няколко дни, защото бяхме в провинцията и се връщаме с още един зъб. Вече са 4. Освен тази имаме и нови придобивки, гърне и паяк. На гърнето съм го слагала веднъж и рева. Взех обикновено на НУК, защото не намерих онова, което си бях харесала, но пак е анатомично без екстри. Паяк (проходилка) взехме на чиполино една изключително шарена с много играчки, което отчитам вече като грешка, защото му е интересно да яде/бие/пипа/върти всичко по нея, но не и да се опитва да ходи. Рано му е разбира се, но той прави крачки чат пат и решихме да го пробваме, а и дядо му черпи, така че... Другото ново при нас е, че самостоятелно и самосиндикално си включи още едно нощно хранене, сега яде към 1:30-2:00 и после около 6. Каквото и да е, само да спи. И той казва дада, дядя, ма, ам, гъ, бррр, ня ня и пр. бебешки звуци. Вдига ръчички, когато му кажа "ела при мама", абе за няколко дни се промени много и аз го отдавам на това, че много хора се занимават с него. Дядо му го влачи навсякъде, купил му слънчеви очила и изобщо голям тандем са.

Аз я подкарах много джаста-праста с яденето. Онзи ден хапна сирене, вчера пак получи една мини доза. Пуешкото го нахаках на два пъти. Яде и един зеленчуков микс с грах и не знам още какво вътре пак цяло бурканче. Мисля тая седмица да вкарам жълтък и вече по-бързичко да хапва новите работи.

# 614
  • София
И ние от седмица сме със сглобена проходилка. Дамата стои постоянно изправена в леглото/на дивана и понеже е изключително стабилна, решихме да я слагаме за по малко в проходилката, за да свиква. Но не я оставяме дълго време, защото все пак са ѝ слаби още крачетата.

От началото на седмицата яде попара, за моя радост ѝ харесва, т.е. вече отметнахме въвеждането на масло и сирене. От вчера давам и заешко.

Преди време ви бях споменала, че една позната донесе каши от Германия, но са млечни. Дали могат да се дават вече? Аз бях питала педиатърката и тя каза, че няма проблем, но ми се искаше да въведа малко млечни продукти и чак тогава.

Общи условия

Активация на акаунт