Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Анси, на 6 месеца точно Дея беше 8.600 и 74 см.

# 61
Черпя виртуално , днес одъртявам или помъдрявам с още една година, 36 не е лоша възраст.... Май Simple Smile
Днес дадох неразливаща се чаша със силиконов накрайник на Нук, пие много добре .

# 62
Мойто пате на 6м и 7дена беше 8350кг и 67см
Shawty бебо е добре и Слава Богу  Praynig
До снощи червеничкото намаля и днес няма нищо по него. Толкова се бях уплашила.. Сега го наблюдавам, но му няма нищо. Като знам, че отсега нататък се започва с паданията иии  #Crazy

# 63
Ми на мен хич не ми хареса  Grinning , все едно тиква същата работа

# 64
Мега честит рожден ден, бъди здрава и щастлива! Имам братовчедка рожденничка днес Simple Smile.
Четири дни подред добавям авокадо в пюрето за обяд, като вместо тиква реших тиквичка, и морков и картоф. Явно тази комбинация му докара запека. За следобед как не се сетих да му сваря тиква, понеже преди да го нахраня се напъна да ака и аз реших, че се оправя. Но пак беше доста гъсто. Та накрая дадох няколко лъжички овесена каша и мляко.
Бататът според мен е вкусен. Първият път малкия му се намуси но после с други зеленчуци го яде.
Днес го оставих на земята да отида до тоалетната. Не се спира и за секунда. Паданията са неизбежни уви, тепърва ще почват.

# 65
Мега,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!! Много здрава, щастлива, успешна, късметът да е навсякъде с теб, много усмивки и позитивни мисли!!! Весел празник!!!!!
Може с някой друг зеленчук да е по-вкусен , ама чист не ми допада, тя хапна , няколко лъжички й дадох само за начало.
Аз нямам търпение да й дам вече тиквичка и броколи, морков с обикновен картоф , аз обожавам крем супа такава , искам и тя да опита  Simple Smile

# 66
Мегаааа, честито и от мен. Желая ти мноооооого здраве и НАЗДРАВЕ!

# 67
Мега, ЧРД! На 36 е супер   newsm18

Стаси, радвам се, че сте ОК!

Малчо беше болен 3 дни, 2 зъбчета, първите ни, избиха едновременно, имаше температура до 39, разстройство, повърна...  плака и мрънка през цялото време ден и нощ, като парцалче без силици, защото температурата в различни стойности си я имаше през цялото време. Пу-пу дано не се връща тази нощ! И понеже на нас ни беше за първи път и е доста стресиращо, ми се иска да ви споделя неща, които може да са от полза на тези от вас, които нямате също опит.

- температурата от никнене на зъби сега се казва, че няма, т.е. не може да е пряко следствие, а че пада имунитетът на бебето по това време и затова може да го удари нещо- вирус, сополи и пр.
 - нормално е, ако т. продължава до 3 дни
- от температура може да се появи разстройство
- да се кърми/дава мляко (не само вода) начесто, за да не се обезводни бебчо
- панадол/нурофен за бебета се препоръчва да се дава при над 38 градуса (ние изчаквахме и малко повече, защото в някои случаи спада сама с други средства (а именно):
         - бебето да е леко облечено, да се намали температурата в стаята, може не прекалено студен компрес на челото
- рязкото сваляне на висока температура над 39 (оцетени чаршафи и подобни) е опасно, също както и рязкото покачване (фебрилен гърч)
- температурата е нормална реакция и помага на огранизма да се бори с инфекцията!

В този линк е добре систематизирана информацията http://purvite7.bg/bebeto-ima-temperatura/ и е хубаво човек да е подготвен, при нас от нищото сякаш и хоп. Разбира се връзка с лекаря на детето е нужна, добре че нашата си вдига телефона и в почивните дни.
Да са здрави всички бебчета!  Praynig

Вече така стиска устенца като види лъжичката, че не знам като възобновим захранването как ще я караме Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 мар 2017, 22:07 от Anikka

# 68
Хайде ново двайсе, моя мъник е с температура 38.5 (анално мерена) . Явно затова днес е толкова неспокоен и плачлив, и запека и нощта , която беше безсънна. Плаче толкова жално, гледа ме с тъжни очички и сякаш ми се моли горкичкото...дадох му панадол, страх ме е да не вдигне още повече през нощта като спи.Сега тъкмо заспа.

# 69
Мега, честит рожден ден! Пожелали са ти толкова хубави неща, че не знам какво да допълня. Дано ти остава време и за себе си.

Танче при вас запек, а при нас 3 пъти мием дупе. Simple Smile
Все хленчи. Единствения начин да свърша нещо е да го оставя да си поплаче. На който детето не е такова да се радва, а другите при които е като при нас знаят колко е натоварващо.

Ще отивам да му изпера едни нови дрешки. Тях на ръка ги пера първия път та пак го чака 😢

# 70
Танче, от измерена т. в ануса вадиш 0,5 нали знаеш? Дано е било еднократно!

# 71
Горкия както има запек тъй и се напъва на всяко ядене и общо четири пъти го мих, ама все гъсто. По принцип ака като мармалад ако мога така да се изразя.

Мрънкането и плача са страшно изтощаващо нещо, психически изсмуква силите. Постоянно живея с мисълта, че не правя всичко необходимо. Признавам си, че бях от хората, поддържащи тезата " разглезиш ли го на ръце сам си си виновен". Но....ми дойде до главата Grinning. Човечето иска на ръце от първия си ден вкъщи и така сме до днес. Като му правя пюрето или нещо друго за бързо е на бънджито. Само там е пълното щастие. Днес и там не беше.

# 72
Танче, от измерена т. в ануса вадиш 0,5 нали знаеш? Дано е било еднократно!
Знам, Аника, благодаря за напомнянето. Дано да му мине бързо и без хрема, че предната го държа 3 седмици... #Crazy

# 73
Танче здравей, много съжалявам , че обстоятелствата при вас са такива Sad Аз също като теб в началото на зъбоникненето нямах сърце да оставя малката да плаче, постоянно на ръце и гушкане. Бебето се успокоява от допира и мириса на мама. Аз в продължение на седмица давах вечер дежурна доза панадол, той е не само за температура, а и за болка от никненето, но резултатът беше почти никакъв. В продължение на два месеца беше някакъв кошмар. По-напред съм споделяла какво специално на моето дете помогна за сън и успокоение.
Днес бяхме на гости на приятели. Малката пя и танцува, вика, скача, беше много в настроение. Гушнах я като се размрънка и се умори и ..... стои човечето срещу мен, протегна двете ръчички, погали бузите ми и силно ме целуна изведнъж по устните, след това сложи глава на рамото ми и въздъхна. Момичета, за първи път се почувствах изпълнена с толкова много положителна енергия, че ми се появиха крила. Чувството е невероятно, вълшебно и не може изцяло да се опише с думи, имах чувството, че с действията си ми каза "Мамо, благодаря ти". В този ред на мисли, за носенето на ръце, за приспиването, ще я нося докато тя сама се откаже, трудно ми е но няма как. Ще дойде време, аз ще искам тази близост, а тя ще порастне. Истината е, че не мога да повярвам, кога точно минаха тези 8 месеца.
Тази вечер пак Анна Мария е спокойна. С едно пробуждане сега за малко водичка и пак заспа. Хубава седмица от мен и дано да е с по-малко препятствия за преодоляване. Като ми пристигнат камъчетата ще пиша, може пък да има ефект.
Мамита, някой пил ли е този чай https://ulatea.com/bg/?gclid=CNT1lZngwNICFUSeGwodsMsLYw

# 74
Добро утро мамчета, моя мъник няма температура, през нощта не е вдигал,беше неспокоен на няколко пъти,в три като ревна та половин час  Shocked Дадох му мляко накрая и се успокои. Сутринта се изходи нормално.
Анси, давах повече от месец Осанит и Дентокинд но не видях резултат от тях и засега съм ги спряла. Все същия си е, по едно и също време си плаче.
Мъничето от много време насам си ме гушка и целува по бебешки, радва се с такова неподправено чисто чувство, че ме кара да преливам от щастие. Май наблягаме на оплакванията повече, отколкото на радостните моменти, а при нас не са малко. Просто в моментите, когато трябва да стои сам изобщо не е доволен и си го казва Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт