Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 556
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Мега, честит рожден ден на патерички  bouquet Пожелавам ти много, много здраве, спокойствие, щастие, хармония, любов...много хубави моменти с малчо.
Аника, малък кошмар сте преживели. Хубаво е, че всичко е минало. Честити първи зъбчета  Hug Благодаря ти за подробното описание. На нас ни предстои.
Четох, че обилната слюнка е един от признаците, че бебето се подготвя за захранване и за дъвчене (а не задължително на непосредствено идващи зъбчета).
Танче, оправяйте се бързо. Много неприятни тези вируси. Със затоплянето на времето сякаш настинките зачестяват. Нито знаеш как да го облечеш, а и с летния кош ги духа много ветрецът. Дано се поуспокои, да можеш и ти повече да свършиш. Каката помага ли? Simple Smile
За акото - при захранването е нормално от мармалад да стане по-пастелно, като фъстъчено масло. Не е задължително да е запек. Запек са, както Янна много хубаво го беше описала, заешки дарадонки  Mr. Green 
Стаси, и вие сте преживели доста  Confused По-опасно е падането назад. Не ми изглежда да има фрактура, а и ако е контактен и весел непосредствено след това е много добър знак. Чудесен е, много се е разхубавил и много прилича на тебе Simple Smile За обръщането обикновено е добре бебето да го е усвоило до шести месец, т.е. навършване на седми. При нас беше много внезапно.
Анси, честити ви зъбчета, вие май скоро с целия комплект ще се сдобиете Simple Smile Ясно защо беше толкова нервна бебка...поне мина всичко.
Амели, излязоха ли ти резултатите от изследванията? Как върви захранването? Simple Smile Аз понапреднах с четенето - знам теоретично как да приготвя моркови, пащърнак, батат и "суши".
Ние събота и неделя попътувахме (само през деня), бебка много зяпа, радва се на децата бля, по-трудно заспива, благодарна съм, че има стаи за кърмене навсякъде, не знам в противен слуяй  Crazy Неделя вечер беше изморена и удари един сън от седем до девет на другия ден (с паузи за обилни хапвания, естествено). За сметка на това все още е доволна в зимния кош. Днес с много труд я накарах да заспи (т.е. около 30-40 мин обикаляне), но бяха 6-7 градуса към пет часа. Когато се стопля им трябва време да се адаптират и много повече се будят, имайте го предвид.
Намерихме и едно селце наблизо с истински фермерски магазин с "био" зеленчуци и плодове, много съм доволна. Взехме круши и ябълки, че доста неща се събраха. В Германия в магазините био има олио на Холе, но вече имах рапично, отделно и гхи, и кокосово, та не го взех.
Аника, ти как прибавяш кокосовото? Не се препоръчва термична обработка при него, затова питам.
Имам въпрос и за пащърнака. Как точно го почиствате? Сърцевината му е по-фиброзна и четох, че се отстранява.
Статията за бананите е много хубава, отделно мога да добавя, че реално бананите съдържат всичко необходимо (на самотен остров човек може да преживее само на банани Simple Smile А ако се сложат в хладилник, почерняват, но вкусовите им качества не се променят.
Сега таткото е зает да ни монтира стола, а тя от днес започна да се изтласква с ръце по корем и назад...много е смешна, направо е неудържима Simple Smile  Аз пък упорито работя, та ако съм пропуснала нещо се извинявам Simple Smile

# 77
Aлистра, ние сме изкарали се оказва нещо наречено Петата болест (а може и Шестата да е, вид шарки ги водят), прочетете в нета какво представляват. Обикновено е 3 дни висока температура и след като се махне, детето се обрива, та сега е с обрив, но не е силен. Навръзва ми се с тезата, че имунитета спада при зъбоникнене...

# 78
Аника, добре че е преминало вече.

При мен развитието с изследванията е, че не се намира бактерия, което отхвърля инфекция. Не се изолират и лактобацили и сега почнах Лактажин. Според АГ може и от това да е. Така или иначе ще правя втора цитонамазка, но си мисля да е другаде. Надявам се да се оправят нещата без други терапии.

Със захранването-греда голяма. Предложих и тиква и нея не я иска. Дадох му и с пръст пюрирана и така не пожела. Чудя се дали да не спра да предлагам за седмица. Никакъв интерес няма. Опита вода с преходен накрайник. Не мисля, че разбира че пие. По скоро си стиска накрайника като гризалка.

За уикенда пътувахме при бабите. И в кола не иска да спи. За 2.5 часа път, спа 5мин. Плака, спирахме доста, кърмих, люшках, унесе се за малко и като го преместих в кошчето се събуди и не успя да заспи. Будува към 7 часа, а иначе будува макс 4-4.5. Май му дойде множко пътуването, смяната на обстановката, мнооогото внимание. На мен определено ми дойде в повече 😕.

# 79
Аз затова съм елиминирала до минимум посещения при и от досадни баби и пр. Умората за майката и бебето е повече от излишна.
Моя беб май наистина кара вирус, баща му се кисели и той нещо, май той го донесе. Няма температура, но е ужасно неспокоен милия. Е няма зъби. Имаше си той запек точно като дарадонки първия път и голямо напъване падна същия ден. До другия ден изкара нормално, постепенно се оправи. Кака му се старае със всички сили да помага, мъкне го едвам едвам, пее му, много му се радва. Но има и тя много да учи и излиза и да играе. Аз съм благодарна на Бога, че я имам такава, каквато е, слънцето ми Simple Smile.
Алистра, аз само един път правих пащърнак, когато той не го хареса. От тогава не мога да намеря да купя корен. Затова купувам готовото пюре на Хип. Имаше си малко жилчици ама не ги махнах. Сигурно ще е добре без тях.
Амели, аз имах проблем преди време, имах т.н. раничка на шийката и ми излезе втора гр на цитонамазката. Причината беше неправилно поставена спирала. Лекувах се доста време и всичко мина без последствия. Търси второ мнение, само с едно лекарство дали ще има нужния ефект.
Аника, диагнозата от лекар ли е? За първи път чувам за това...което разбира се не значи че не съществува нещо такова.

# 80
Мен Аг ме вика пак за цитонамазка чак след 3 месеца, надявам се всичко да е ок до тогава  Confused
Аз на пащърнака не му чистя сърцевината, но и не слагам по малко, по един корен, като слагам предимно тънката част, където реално няма за чистене. Има от време на време дребни нишки, но пък пюрето става много вкусно на вкус, няма нищо общо с купеното пюре от пащърнак. Ние тази седмица ще минем на пуешко Simple Smile
При нас зъби няма още Simple Smile Няколко дни сме като скитници, по цял ден навън.  Laughing Симеон е станал много гальовен.. иска вечер да заспива като го гушкам, а той ми гали лицето или си играе с ухото ми Simple Smile Заспива, по някое време проверява с ръка дали съм там, ако ме няма се буди и започва да мрънка. Тези дни доста приказва, постоянно вика и нарежда нещо, а най-важното е, че казва и мама Simple Smile Разбира се още не е осъзнато, но въпроса е, че го казва Simple Smile Надявам се и докато се върне баща му да го казва или поне да успея да го запиша да го чуе, че той в това отношение е много ревнив. Иска да чуе първо тати, иска детето да прилича само на него и т.н...

# 81
И при нас е голяма греда с захранванедо, докато първите дне ядеше 50-60 гр , вече трети ден отказва, откакто се научи като й дам лъжица м устата и прови бърррр с езика и всичко оплюва. Отделно този режим е ужасен, заспива следобяд  между 15:30-17 ч до към 4-5 сутрин и вчера обаче горкото го събудих в 18:30 да може да я изкъпя и тя едвам стана , малко я накарах да поиграем изкъпах я и веднага заспа в 20 :20 ч  и пак стана 5:30  , непогела и да яде през нощта, през деня яде на 4-5 ч , та яде 3 пъти на ден, но пък е наддала 200 гр за нясолко дена, това дете ме изумява просто. Днес няма да я будя за къпане ако заспи, поне ще се наспи 12-15 ч до 5 сутринта
А пета болест е вид шарка да , подобно, аз изучих вс шарки докато бях бременна, понеже не съм карала нито една

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 06:16 от Geri852

# 82
И аз давамп ащърнак.Става ми малко твърд.Моето момче яде зеленчуковото пюре ако има и АМ в него.Вчера дадох малко банан .Имаше и звуци на недоволство и отвръщение.Вече прави опити да пълзи.Вчера успя да мръдне към 20 см самичък.Още няма зъбки но и не бързам.Днес времето е великолепно.Ще излезем като се събуди че мама е решила да си вземе от черната масказа лице.

# 83
За пащърнака и аз бях питала. Правих един път и страшно много жилки имаше, та си играх един час да ги чистя. На вкус не му е от любимите, а на мен изобщо не ми хареса.
Марти е добре след падането. Навън обича да гледа по площадките другите дечица. Скача, вика и им се радва. Тази сутрин към 7, след като заспа след ядене, беше страшно неспокоен. Въртеше се постоянно, махаше с ръце, крака, отви се, но пък спеше. Накрая си го взех при мен и се успокои гушнат в мама.
Мони, и ММ е така. Иска първо "тати" да каже, да прилича само и единствено на него.. но той пък си е и на мен  Laughing

# 84
Здравейте, от 6 страници не съм влизала, мислех, че ще чета два дни, но не сме напреднали много. Покрай празниците темата скучае, а?  Mr. Green

Ние бяхме на планина 5 дни и мама се върна болна с хрема, гърло, а от днес и кашлица. Много хора се бяхме събрали и резултатът е на лице.

За съжаление изобщо не си починах, а на всичко отгоре разбихме режима на Дамян, който не иска да яде пюренца и за дните, в които не бяхме вкъщи е изял две пълни порции. Всичко от начало. Иначе баба и дядо бяха с нас и даваха всичко то себе си да го гледат и да ме отменят максимално, но те гледат да си начешат тяхната краста и не гледат сериозно на режима ми. Да не продължавам, че се ядосвам... единият ден им връчих пюре, памперс, крем и мокри кърпи и им казах, че 3 часа не искам да ги виждам - в резултат ми върнаха прегракнало дете. Ревал и се драл докато му сменяли памперса, но иначе бил спокоен... Shocked

Повече не. Днес пропусна и сутрешния сън и сега на обяд спа 20 мин. ще видим следобед.

До после.

# 85
  • София
Нашата госпожица днес става на 7 месеца, а от около седмица казва "тата" непрекъснато. Не, че е осъзнато, разбира се, макар че мъжът ми твърди друго Grinning. Два пъти се обърка "мама" да каже, но не можах да я запиша, докато "тата" не спира да повтаря.

На мен пащърнакът много ми харесва, но давам готов. Сладичък е и е много лек и приятен на вкус. От вчера давам пуйка, въведох я в комбинация с тиква. Само че вчера бяхме само на опитване, днес минаваме на пълна порция.

# 86
Танчето, да, разбира се, от лекар, може да си чувала за въпросния вирус под името Розеола?
http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_5654.html

Shaw7y, четсита месечинка! И при нас пащърнакът се харесва.

Яна, да се оправяш!

# 87
Честита месечинка и от мен.

Болните да се оправят и внимавайте. Ние сме в болница с ужасна кашлица. Хич не исках да влизаме, но днес казват, че е по-добре. Доста е активен, което е добре.

# 88
Shaw7y честита месечинка !
Признавам си, не съм запозната с тази болест. Слава богу, че не е опасна. Всички болни да оздравяват бързо. Май това затопляне докара повече вируси от зимата.
И моя нещо не му се яде хич. Оправдавах го, че са зъби, запек после уж болен, ама то стана хронично неговото безапетитие. На обяд едвам на почивки, следобяд не ще и да чуе. Само да види лъжицата и рев.

# 89
Привет.
Аз давам пащърнак на Хип. Иначе повечето неща сама ги готвя. Готови давам пащърнак , броколи и тиквички , които не се харесаха. Приготвям сама тиква , морков , сладък картоф. Също е яла банан , слива , круша,  ябълки,  авокадо и киноа. Добавям кокосов масло и гхи. Тези дни мисля да дам жълтък. А 8 месец месо.
Много е нервно от няколко дена. Уж пробиха зъбки,  а същата работа. Тази нощ се събуди и много плака и я взимам на леглото при мен.

Общи условия

Активация на акаунт