Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Леле, бързо оздравяване на всички болни.
Ние откакто сме на гости при майка ми ми се налага на няколко пъти да дам готови пюрета, иначе трябваше да си нося от нас замръзения заек  Laughing Малкия едва изяде вчера готово заешко, днес реших да му дам тиква от готовите пюрета и отново греда. Утре ще пробвам с пуешко, дано се получи, него не го е ял домашно приготвено.
Вашите бебета как ядат банан? Аз одеве хапнах един банан и спонтанно реших да му дам да близне..беше.. слабо казано отвратен. После го гледаше с погнуса  Laughing

# 91
Още не съм дала банан, но тия дни когато реша, ще му го дам да си го яде сам. Сега въвеждам броколи, а след два-три дни ще въведа сливи и то дойде време за следващия преглед.

Момичета гледам ерго раници и понеже нямам едни 200-250лв. излишни, реших да ровна в olx и подобните. Намерих една ергобейби за 65лв., като цената й е 145$ в сайта на производителя, звъннах и се оказа, че не е оригинална, но момичето твърди, че нямало разлика.  Thinking Чудя се.

# 92
Наистина бъдете внимателни. Ние не сме се събирали с болни и дори с други бебета. Захранването ни е в застой. Докато сме тук ще е на кърма.

# 93
Бързо оздравяване на всички!

Линуша, само заради кашлицата ли ви приеха в болница?

Янна,в олх евтините раници (основно ергобейби и мандука) са китайски реплики. Не са тествани за издържливост и съм чела че по-лесно се чупят катарами. Но така или иначе са умалени и е вероятно да умалее много бързо или вече да е малка. Наскоро се запознах с една майка с такава и 6 месечно бебе и каза, че не и е ок. От по-евтините варианти, за които съм чела добри отзиви са Алое, Love&carry, Гусльонок (все руски) и българските Кая. Но всички казват, че трябва да се пробва защото на различни хора, различно им е удобно. Аз взех Алое и съм доволна, макар че късата платка леко ме дразни. Правят срещи, на които може да се пробват доста раници. 

# 94
Amelli, много благодаря за инфото, много ми е полезно!  bouquet

# 95
Сещатр ли се упражнението, при което хващаш ръчичките и бебето се надига, за да седне. Е добре, ама малкия започна да го прави и да се изправя сам на крака  Shocked май ми се вижда раничко обаче  newsm78

# 96
Т.е сам се изправя на крака, как - без да го хващаш за ръчичките ли? Защото Дамян като го вдигам за ръцете се изправя на крака от... не знам кога, доста време, повече от 2 месеца със сигурност.

# 97
Да, ако е това, което Яна казва, и на нас педиатъра ни го пиказа поне преди 2 месеца като упражнение да правим - за ръце до седеж и после изтегляш нагоре да се изправи и обратната последователност.
Освен това Симеон си е жилав, щом сам прави нещо, е ок според мен.

# 98
Има хрипове в дробчетата. Правиха му снимка, после на пулмолог ходихме и прецениха, че е за болница. Хич не ми хареса, но ето, че сме тук. Отделно като се закашля и хоп повръща та днес казаха, че се е обезводнил и сега е на система, която се влива 3 часа. Въобще чувстам се и виновна, че се стигна до тук. Надявам се да не влиза повече в болница.

# 99
Линуша,  Hug Hug Hug И бързо да се оправя и да излизате!

# 100
Колко лоши неща са се случили за кратко време Confused Линуша, да оздравявате бързо, прилича на бронхиолит. Кърмата ти със сигурност го предпазва. Правят ли му инхалации? Хубаво е да ти носят топла храна, защото сигурно не ти е лесно с тези бълвочи в болницата. Аз още помня как сестра ми дори супи ми беше донесла, като ме бяха хоспитализирали бременна. И НЕ се обвинявай, защото е много трудно да се установи. Един възрастен може да стои седмица, без да разбере, какво остава бебе. Стискам палци да минава, като оздравее ще наваксва  Hug  Hug Бъди спокойна.

Янна, Тантум Верде на спрей е ОК за кърмене, на таблетки - не. Сигурно си знаеш. Бях проверила какво ли не, като ме болеше гърлото и даже, че и чаят от мащерка намалява кърмата  Shocked Какво да се прави, няма как да те отменят като хората бабите. Аз моята дори не я виждам в тази роля, тя памперс да слага не знае  Close За раниците Амели вече е писала. В немския магазин, от който пазарувам, се намират Ергобейби за около 80 евро. Ако ти се дават мога да взема, само не знам колко ще е доставката. Да бяхме говорили по-рано, щеше сестра ми да я донесе. Много е важно да се пробва и също така да седи добре бебето, че иначе особено с Ергото ти трябва инфант инсерт, а той е още 25 евро.

Аника, сестра ми се беше разболяла от рубеола около 20-годишна и много тежко я прекара. Аз също не съм изкарала нито една шарка...не ми се мисли какво ме чака. Май няма държава, в която да не са разпространени, особено с тея антиваксъри...

Shaw7y, честита месечинка на прекрасната бебка  bouquet newsm76 Да е все така послушна и чудесна, здрава, и много да ви радва Simple Smile

Моника, правилото е, че каквото може да прави сам, е ОК. Съгласна съм с Аника. Ако прави физиономии, докато опитва банана, това не значи, че не му харесва Simple Smile На този етап бебето все още не разбира, че това е храна, която пълни коремчето. Всичко му е ново - не само вкус, но и текстура, движения на устичката. Виолета също прави големи физиономии всеки път, а снощи, без да е планирано, буквално ми издърпа банана от ръката и си го натъпка в устата  Joy С баща й останахме безмълвни  Laughing

Амели, дано и с тебе всичко е ОК. Аз вярвам, че ще е така  Hug
Да споделя моя скромен опит със ЗВБ. Имаме едно от най-скъпите столчета, нооо...тя още не може да седи стабилно и това й пречи. Според мен преди бебето да е стабилно координацията му не е толкова добра и оттам не се радва толкова. Затова вместо да я мъча в него я държа в мен, така се чувства и по-сигурна. Махам всичко в близост до нея - покривки и всичко останало, почиствам добре дървения плот на масата и сервирам директно на плота. Тази сутрин беше банан с авокадо. Добре си поигра, предимно го мачка, прави пюре с ръчичка и после го смука...можеше да остане така сигурно половин час, но на майка й й се скърши желанието по едно време  Grinning След това обядва моркови и пащърнак. Как ги приготвям...Пащърнака го обелвам леко, отстранявам по-голямата част от сърцевината, нарязвам на пръчици (смалява се при термичната обработка), по същия начин процедирам с моркова. Слагам във вече вряща вода за пет минути, след това във фурната за 20 минути на 180 градуса (без вентилатор). Консистенцията беше много добра, хем бяха меки, хем в никакъв случай кашкави. Сложих й само 2-3 парченца, после добавях. Беше очарована, игра си, стиска ги и известно количество го похапна, взимаше ги в ръчичка и си ги гризваше. После отново ми свърши желанието да я чакам, иначе добре се справих да улавям парченцата във въздуха и да ги ям или да ги връщам обратно на полето за игра Simple Smile Вкусът е чудесен, похапнах си и аз Simple Smile Остатъка (недокоснат) сложих в пластмасов контейнер на Nuby. Може да се дават и студени за зъбките, които напоследък много я тормозят. Следващия път ще направя и за мен, и за нея. Храненето заедно е много важно. Може да се добави и мазнина, аз сложих на DM рапичното за бебета.  Като имам ножа ще правя по-хубави форми.
За да достигна до тези рецепти изчетох много BLW форуми. Вкусът на печените зеленчуци много повече допада на ЗВБ бебетата. Като се изключат бебетата с алергии (около 5%), за останалите се препоръчва бързо въвеждане след шестия месец (всъщност, почти нищо забранено няма, новите съвети са дори и ягоди да се дават, например). Също, много важно е честото предлагане, тъй като реално особено в началото количествата са много малки.
С картофите има подобни рецепти, но още не съм й го дала, защото не мисля, че ще й допадне чист и ще го предложа заедно с морков и после ще дам варена круша. От Гимел иначе съм ужасно разочарована. Чак сега обърнах внимание, че био морковите са от...Холандия  Shocked Направо не е за вярване.
Има определено нервничене и при нея, дъвче пръста, успява да спи два пъти по половин час и после я извеждам навън за още половин час сън, през нощта поне е сън около 10 часа.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 22:47 от Allistra

# 101
Ами не знам, сякаш малки ми св струват да си стъпват на крачетата, ама като се замисля те вече са на 7 месеца... Май въобще не са малки Simple Smile
Алистра, звучи интересно това ЗВБ Simple Smile

# 102
Здравейте,

Алистра, благодаря за прекрасната тема и за рецептите за морковите.Точно това ми трябваше.
Нямам време да чета много и действам в движение.

Амели, стискам палци и вярвам, че всичко ще наред.

Linusha, бързо оздравяване.
Честита месечинка  Shaw7y.

Анси, ние имаме кехлибарено герданче,.но ефект май няма, но пък аз си го харесвам.😃

Наде, изумявам се колко неща знаеш.В случая визирам олиото , с което се маже човек за да не посинее. Страхотна си.

Ние придължаваме с драмите,даже се засилват.Вече заспива само навън иначе е страшно.През ноща се буди на всеки час.Голяма мъка е.
Опитвал е банан, авокадо, ябълка, морков.
Тиквата не я погледна, а картофа още се чудя как да го правя.
От мен толкова отивам да спя 😉

# 103
Тъкмо чета в другите групи, че има бебета на 9 месеца под 7 кг, така че по-важни са уменията Simple Smile
Тази вечер имахме огромен, фантастичен успех с така приготвените пръчици от моркови и една от пащърнак, добре охладени ... Mr. Green  chef Убедих се, че стабилна ли е, близо до масата, почти не хвърля. Много беше съсредоточена, хваща ги добре, гриза, преглъща, почти не плю и почти не се разсея. Бях оставила и парче банан за десерт, и него опита...и накрая я спрях. Около една трета от много голям морков изгриза беззъбото ми зайче. После жадно гледа как хапваме ние. Планирам да опека зеленчуци за цялото семейство и да хапваме заедно. Почнах и да се замислям трябва ли ми табла. Не поствам снимки, че бързах и формите не са много красиви, в процес на усъвършенстване. За съжаление и този път без клипче, но важното е, че се нахрани  Heart Eyes Ако не сте на ЗВБ от осми месец се препоръчват finger foods, дотогава ще имам кошница с рецепти Simple Smile Нищо не пречи по-рано да се опита, само внимавайте да е много изправен, да е много мека храната и т.н. и т.н., че след пюретата е по-трудно и най-вече непривично.

# 104
kalpazanka, едновременно сме писали  Heart Eyes Много се радвам, че мога да помогна. Предложи го с морков, но внимавай, че и двете запичат. Може и с батат. Аз специално ще го предложа печен. Тук има голямо разнообразие от картофи...
Тези охладени пръчици са много успокояващи за венците. И моето спокойно бебче трудно спи през деня напоследък и всеки следобед я разхождам. Имаме две години зъбоникнене още ... Crazy Аз харесвам герданчетата, но не съм й взела засега.
Стигнах най-накрая и до италианските сайтове, няма как хората в тази хубава и обсебена от манджата държава да не са се захванали със ЗВБ Simple Smile http://m.repubblica.it/mobile/d/sezioni/lifestyle/2017/01/16/new … _bambini-3364098/

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 22:54 от Allistra

Общи условия

Активация на акаунт