Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Браво, Надя! Много бих искала да видя изражението на ТМ  Grinning  . Аз не помня къде го сложих теста, ама той ММ няма да разбере какво означават 2 черти сигурно.
И аз все се чудя за всички млечни неща, купих едно пюре по погрешка на Хип нежни зеленчуци с ориз и вкъщи видях, че има мляко вътре, та го пазя засега  Grinning

# 646
Ох с това захранване и аз вече го карам по-набързо. Не може всичко да се въвежда по 100дни, мисля, че достатъчно храни въведох бавно.. Пък и ако чакам да го захранвам с всичко по 2-3 дни, той ще стане на 18 и още ще сме до средата  Grinning Изчаквам само с глутена и жълтъка, които не съм въвела още, че уж беше наддал много малко предния месец, най-вероятно сега ще продължим с тях. До сега не сме имали с нищо проблем, да чукна на дърво, дано така да е занапред. То и ние с ММ, на по 25год., до сега не сме имали алергична реакция към нещо, слава Богу.
Тези майстори ще ме довършат, мислех, че ще успеят за 1ден, ама не...утре в 8ч.пак са тук. А колко чистене ще има после не ми се мисли  Confused Малкия съвсем ме довърши днес, не стига, че майстори, ами и с това неговото кривене... И цял ден не мога да го приспя, на ръце, на гърда, с биберон, с музика... не спи и не спи. Направо не знам къде са ми ръцете и нервите. Вече като знам, че идва време за спане и лошо ми става Sad
Вече имаме записана дата за кръщене. 01.07..мм ми се смееше колко рано съм записала дата.
Наде, жалко.. надявах се вече да има някой престрашил се  Laughing

# 647
Само да добавя, че в Бургас зимата дойде  Grinning  , поне на мен ми е много студено като изляза на терасата, така само зимата е .
Пожелавам Лека нощ!!!

# 648
  • София
Моника, мъжът ми е на почти 30 и си го захранвам, така че спокойно, имате време Grinning. Малко си е бил глезльо вкъщи, а и майка му явно рано се е отказала, та доскоро си мислеше, че не яде доста неща. Но полека-лека въвеждаме Grinning.

# 649
Ей много неща са се случили. Наде, добре, че не си бременна толкова скоро след първото дете.
При мен захранването също не върви особено. Даже се чудя на съвета, ако детето не хареса нещо да му се предложи отново след известно време. Ами тогава може да въведа доста храни с 1 опит  Joy
Търкаля се по земята аз съм цялата в храна, той, като добавим повръщането и акането по 2 3 пъти на ден става едно едно безкрайно преобличане, бърсане и чистене. За 3 часа събирам купчина мръсни дрехи.
Отделно още не може да се възстанови детето от боледуването. Бяхме 2ри път в болница, още го мъчи хрема и сега една никаква кашлица от гърлото.
Днес ходих на зъболекар. Трябваше майка да гледа малкия в къщи. Той обаче така се дра, че ходихме 3мата. Те се разхождана навън и той спал през цялото време. Имам още ходения и мъка, мъка с малката кривотия. Все реве....

Много веселяшки заглавия сте предложили. Аз нямам предложения.

# 650
# 651
Т.е мога да натъркалям топче от кърмата ми, да го бодна на герданче и да го подаря на сина ми за спомен? Шсиразбияглавата.
Моника, какъв ремонт правите? Ние искаме да пренаредим, изциклим и лакираме паркета и направо ми настръхва косата от сега...

# 652
Ами нали ни санират.. сменяха дограмата, та сега обръщат прозорците, мажат стената, шпакловат. Отделно аз реших и терасата да оправя в движение, че ми бодеше очите.. Не е кой знае какво ама прахоляка е голям. Пък и с майстори на главата и малко бебе +куче, което иска да в центъра на всиичко не е ок.  Confused
С пода също е кофти. Въобще става ли на въпрос майстори да идват не ми се говори.. и аз искам по-нататък стени да се бутат, ще трябва да минавм на хапчета  Laughing

# 653
Ние обръщахме прозорец преди няколко месеца, в студа... разбирам те чудесно и за кучето и за прахоляка. Спахме няколко дни в хола и прескачахме мебели.

Момичета правите ли още някакви упражнения или занимавки с децата? За развитие примерно песнички и подобни? Дамян като стане сутрин и мине тоалет и папане го мятам да си лази с играчките, но то трае 5 минути. После го слагам в проходилката, после го слагам в стола за хранене, после пак да лази на дивана, след това сменяме памперс, пак ядене, спане, после пак същото... пускам му в ютуб бебета да гледа, песнички да слуша. Обаче той е такава нерва - целият му интерес е няколко минути.  Shocked

# 654
И при нас интереса е няколко минути.. и сега се мъчим пак да се приспим и е голям зор... спи му се, а не може. Заспива ми в ръцете, тръгвам да го оставям и е опулил очите. Иначе какво правим.. ставаме сутрин, тоалет, кафе на мен, на него мляко. Седим на масата, той в стола за хранене. Пийваме си, докато гледаме новини..5мин.каквото съм видяла това е, от там отиваме на бейби тв, за да успея да пийна поне още малко кафе  Laughing После малко на земята с цялата кутия играчки ,оставям му я до него, той си вади каквото иска, после малко в бънджито, спане, ядене, разходка и всичко се преповтаря.
И тъкмо заспа,оставих го в кошарата и кучето се разлая, защото някой чукна на вратата и го събуди Cry #Cussing out

# 655
И при моя дребосък интереса е няколко минути, но то си е нормално. Доста ме е яд, че и по време на хранене пак толкова време мирува и се започва едно въртете, главата му е наведена надолу и по никой начин не мож вкара лъжица...
Упражнения е невъзможно да се правят Grinning. Дори е мазането на тяло с лосион след баня е на път да отпадне изцяло. Успявам да намажа лицето, под мишниците, слабините и толкова. Не мирува и минута.
Наде, радвам се, че проблема ти отпадна. Надали има жена, която не е преживяла стреса на очакване на цикъла и знаем какво е.
Аз пък планувам да пребоядисвам коридора, и не знам как ще стане въобще. То хапчета ще се пият, ама какви, че да имат ефект  Laughing

# 656
Ви още е спокойно бебе. Спи по 12 часа /включително и сега, новата обстановка много й допадна/. Играе си сама, докато не огладнее. Оставям я на пода и тръгва да изследва. Може дълго време да се мъчи да отвори шкаф или да разглежда нещо дребно, всичко й е интересно. За развитие й пея и говоря, има и игри с изваждане на предмети от кутии, "скриване" под и над килимчето и т.н. Закусваме заедно, но може да си стои и да ме гледа и от гимнастиката. Вчера едно момченце на годинка тръгна да я гушка и тя много му се радва и "говори", после като го видеше отдалече и вдигаше ръчички. От телефона ми е виждала само снимката на баща си преди да му се обадим, тв не ползваме с нея. Аз малко по малко започвам да въвеждам Монтесори, където не се използват традиционните играчки с ярки цветове.

# 657
Ние с Дея сутрин се занимаваме по отделно (в добрите дни). Ставаме, храня я, тоалет и отива в кошарата и я затрупвам с играчки. Играе си 30-40 минути, през това време аз пия кафе на терасата и се наслаждавам на звука от дрънчащи играчки, който идва от стаята 😁
После я взимам, лягам, слагам я на краката си и правим "самолетче" - забавление за нея и упражнение за мен 😁 Приспивам я, в добрия случай 30 минути и ако кучето не лае спи около час. Като се събуди яде , играем си и заспива дългия от скоро сън 2.5-3 часа. Чак тогава излизаме, яде навън, чакаме тати да се прибере, игра, баня, игра, ядене, сън.

# 658
Упражнението със самолетчето е чудесно, и ние редовно се забавляваме Simple Smile
Аз не успявам да я оставя в леглото, приема го все едно е затвор. Но пък редовно пием кафе навън, с летния кош е прекрасно, гледа всички и им се хили Simple Smile

# 659
Аз даже съм обърнала коша напред. Онзи ден видя мъж и жена, непознати и започна да им гука нещо и вдигна ръка за поздрав, беше много смешна. Малко по малко я уча да казва здрасти и чао с ръка, баба й я научи на боц, плези се много 😁

Общи условия

Активация на акаунт